دکتر علیرضا پیمان با اشاره به اینکه برای اصلاح عیب انکساری چشم میتوان از روشهای مختلف اصلاح قرنیه استفاده کرد که تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند، اظهار کرد: اساس کار جراحیها برای رفع عیوب انکساری، اصلاح انحنای قرنیه با لیزر است.
وی با بیان اینکه در روش لیزیک یک لایه نازک از قرنیه جدا شده و لایه قرنیه دوباره گذاشته میشود، افزود: این عمل کمی طولانی و سخت است، اما مزیت این عمل آن است که پس از عمل، سطح چشم دیگر زخم نیست و بعد از عمل دید سریعتر بازمیگردد و درد بعد از عمل کمتر است.
این فلوشیپ بیماریهای چشم با اشاره به اینکه عمل لیزیک به افرادی بیشتر پیشنهاد میشود که خواهان دید و بهبودی سریعتر بعداز عمل هستند، اضافه کرد: البته علاوه بر عمل لیزیک، عمل PRK نیز برای اصلاح قرنیه بکار برده میشود.
پیمان، به تفاوت عمل لیزیک و PRK اشاره کرد و گفت: در عمل PRK بر خلاف لیزیک زمانی که لیزر بر سطح چشم تابیده میشود لایهای برداشته نمیشود. مزیت این عمل آن است که عمل راحتتر است و دستکاری کمتری روی چشم انجام میشود، اما بهبودی و بازگشت دید در آن کمی با تاخیر اتفاق میافتد.
وی با اشاره به اینکه در دراز مدت این دو روش تفاوت چندانی با هم ندارند، اضافه کرد: معمولا پزشک متخصص بر اساس معیارهایی مانند ضخامت قرنیه و نیازهای بیمار توصیه میکند که بیمار کدام روش را انجام دهد.