ژلاتین که ماده اصلی تهیه انواع ژله محسوب میشود و در ترکیب انواع آبنباتها نیز وجود دارد، سرشار از ویتامینها، پروتئین و مواد معدنی مانند کلسیم و فسفر است. این دسر خوشمزه میتواند خوراکی مطلوبی برای تقویت مفاصل و غضروفها نیز محصوب شود.
اگر فواید ژله را بشناسید قطعا از این به بعد حتما بیشتر از آن در برنامه غذایی خود استفاده میکنید.
ترکیبات ژله
جالب است بدانید که کارخانههای داروسازی از ژلاتین برای تهیه بسیاری از داروهای معمول استفاده میکنند. به این ترتیب ژلاتین جذب بهتری دارد و مشکلی برای معده ایجاد نمیکند.
ژلاتین از کلاژن و استخوان در کنار عناصر دیگری ساخته میشود. بستههای کوچک ژلاتین که برای تهیه دسر خریداری میکنید، حاوی 84 تا 90 درصد پروتئین، 1 تا 2 درصد مواد معدنی و آب است. ژلاتین کلسترول و اسید اوریک ندارد.
ضد التهاب طبیعی
ژلاتین مادهای به نام گلیسین دارد که خواص ضد التهابی آن میتواند التهاب ناشی از عفونتها را کاهش دهد و به ترمیم بافتهای آسیب دیده کمک کند. ژلاتین در پیشگیری از خونریزی و عفونتهای باکتریایی نیز مؤثر است. در صورت بروز اختلالات جریان خون و بیماری کبد، می تواند به روند بهبودی کمک کند. همچنین با دفع مواد سمی از سلولها موجب تسریع پاکسازی کبد میشود. ژلاتین در برابر آرتریت و زخم معده نیز نقش محافظتی دارد.
مؤثر در مقاومت موها و ناخنها و سلامتی پوست
ژلاتین خواص عالی برای تقویت موها و ناخنها دارد و در ترمیم و جوان سازی پوست مؤثر است. رشد موها و ناخن ها وابسته به روندی به نام کراتینه شدن است که بدن برای انجام آن به مجموعهای از اسیدهای آمینه نیاز دارد که ژلاتین میتواند مؤثر باشد.
تسهیل متابولیسم بدن
ژلاتین سرشار از پروتئینها و ویتامینها ست که که باعث فعال شدن روند متابولیسم بدن میشود. برای چنین تاثیری توصیه میشود ژلاتین همراه با میوههای ترش مصرف گردد. اگر در وعده صبحانه ژله را با پرتقال، گریپ فوروت، آلو یا توت فرنگی میل کنید، علاوه بر تامین انرژی به سوخت و ساز چربیها نیز کمک کردهاید.
تقویت سیستم ایمنی
همه ما باید در برنامه غذایی از این منبع ریز مغذیها استفاده کنیم که به خصوص برای کودکان و سالمندان اهیمت زیادی دارد. ژلاتین کلسترول و چربی ندارد و برای جلوگیری از سرماخوردگی مؤثر است زیرا قدرت دفاعی بدن را تقویت میکند.
منبع: رکنا
ژلاتین برای چهکسانی ممنوع است؟