کدام استان بیشترین سقط جنین را دارد؟!

faateme1366
سازمان پزشکی قانونی از افزایش8 / 19 درصدی صدور مجوز سقط جنین درمانی در سال گذشته (1395)درکشور خبر داد.

در سال گذشته 12 هزار و 281 متقاضی سقط جنین درمانی به مراکز پزشکی قانونی کشور مراجعه کردند که از این شمار مراجعه کننده برای هشت هزار و 537 تن، مجوز سقط درمانی صادر شد.
در سال گذشته نیز شمار کل متقاضیان سقط جنین درمانی که برای دریافت مجوز به مراکز پزشکی قانونی کشور مراجعه کردند، 12 هزار و 281 تن بود که تعداد این افراد در مقایسه با سال قبل از
آن 4 / 23 درصد افزایش یافت.
بر اساس این گزارش از کل افرادی که در سال گذشته متقاضی دریافت مجوز سقط درمانی بودند، مجوز برای 2 هزار و 642 تن به دلیل نداشتن شرایط لازم، صادر نشد و یکهزار و 102 تن، بعد از اولین مراجعه درخواست خود را پیگیری نکردند.

**بیشترین و کمترین سقط درمانی ها در استان ها
همچنین بر اساس آمارهای موجود در سال 1394، استان های تهران با 2 هزار و 71 مراجعه (یکهزار و 145 مجوز)، خراسان رضوی با یکهزار و 154 مراجعه (966 مجوز) و خوزستان با یکهزار و 90 مراجعه (911) مجوز بیشترین آمار متقاضیان سقط جنین درمانی را داشتند.
در ادامه این گزارش آمده است ، استان های سمنان با 102 مراجعه (60 مجوز)، ایلام با 108 مراجعه (40 مجوز) و خراسان جنوبی با 121 مراجعه (77 مجوز) کمترین آمار متقاضیان سقط جنین درمانی را در سال گذشته داشتند.

**شرایط گرفتن مجوز سقط درمانی
براساس این گزارش ،مجوز سقط درمانی بر اساس ماده واحده قانون سقط جنین درمانی مصوب سال 1384 مجلس شورای اسلامی و آیین‌نامه اجرایی آن بر عهده سازمان پزشکی قانونی کشور است.
بر اساس آنچه در قانون مورد تاکید قرار گرفته است ، سقط درمانی تنها در صورت داشتن شرایط خاص برای مادر باردار صادر می شود که مهمترین آن سن بارداری کمتر از 19 هفته است و به بیان دیگر اگر سن باردای از 19 هفته گذشته باشد به دلیل ولوج روح در جنین، امکان صدور مجوز سقط به هیج وجه وجود نخواهد داشت.
علاوه بر سن بارداری باید وجود ناهنجاری در جنین که بعد از تولد موجب حرج مادر شود و یا بیماری مادر به نحوی که ادامه بارداری برای او خطر جانی به همراه داشته باشد توسط سه پزشک متخصص به تایید برسد تا پزشکی قانونی نسبت به صدور مجوز اقدام کند.
بنابراین، این تصور که تمام ناهنجاری‌های موجود در جنین و یا هر بیماری مادر به صدور مجوز سقط می انجامد تصوری کاملا نادرست است، زیرا تنها ناهنجاری‌های جنینی که موجب حرج مادر شود و یا بیماری‌هایی که درصورت ادامه بارداری برای مادر خطر جانی به همراه داشته باشد به صدور مجوز منجر خواهد شد.
این گزارش می افزاید :بر همین اساس همه ساله شماری از متقاضیان سقط درمانی به مراکز پزشکی قانونی در کشور مراجعه می کنند که ضمن بررسی شرایط و مدارک پزشکی برای شمارقابل توجهی از آنان مجوز سقط صادر می شود.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ