برای جلوگیری از آفتاب سوختگی استفاده از کرمهای ضد آفتاب با قابلیت محافظت کنندگی پوست در برابر اشعه UVB نور خورشید است.
داریوش دائر، متخصص پوست و مو و دبیر انجمن متخصصین پوست ایران در خصوص آفتاب سوختگی بیان کرد: آفتاب سوختگی در اثر تماس با اشعهی ماورای بنفش موجود در نور خورشید رخ میدهد که در بین طیف محدوده این اشعه، نور UVB (محدوده B) بیشترین آسیب را به پوست انسان میرساند.
بیشترین میزان شدت تابش نور UVB بین ساعات 9 صبح تا 16 بعد از ظهر است؛ بنابراین در این شرایط افرادی که در هوای آزاد و معرض نور خورشید قرار دارند، باید از کِرِمهای ضدآفتاب با درجه 30 یا قوی تر از آن استفاده کرده و هر سه ساعت یک بار این کار را تکرار کنند.
در شرایطی که شخص به مدت طولانی (بیش از 20 دقیقه) در تماس با نور خورشید قرار میگیرد (مانند رفتن به کنار دریا) احتمال آفتاب سوختگی افزایش پیدا میکند. در این موارد افراد باید از کرمهای ضد آفتاب با درجه 30 یا قویتر از آن استفاده کنند. همچنین به کار بردن عینکهای آفتابی و کلاه برای پوشش صورت و بدن از نور خورشید ضروری است.
افراد باید در صورت امکان، خارج از ساعات 9 صبح تا 16 بعد از ظهر به کنار دریا بروند. در صورت بروز آفتاب سوختگی مناطقی از پوست که در معرض آفتاب قرار گرفته اند، قرمز و ملتهب شده و در این نقاط احساس سوزش، گرما و گزگز شدن به وجود میآید.
این کِرِمها باید به گونهای باشند که بتوانند کل طیف ماوراءبنفش نور خورشید و به خصوص محدوده نور UVB را مهار کنند که این امر توسط فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی موجود در کِرِمهای ضد آفتاب صورت میگیرد
افراد به محض مشاهدهی علائم آفتاب سوختگی باید به مکانهای سایه دار بروند و صورت خود را با استفاده از کرمهای مرطوب و خنک کننده ماساژ دهند.
این متخصص پوست و مو تصریح کرد: با ادامه علائم آفتاب سوختگی ممکن است تاول هایی در سطح پوست مانند صورت، گردن، سینه، بازو و رانها ایجاد شود. همچنین گاهی اوقات فرد متوجه بروز این نشانهها نمیشود که این علائم در موارد شدید به صورت تهوع، بیحالی، احساس گرما و از هوش رفتن خود را نشان میدهند که در این شرایط فرد باید خیلی سریع خود را به مکان هایی به دور از نور خورشید رسانده و در اسرع وقت به درمانگاهها و مراکز درمانی مراجعه کند.
پس از انتقال فرد به مراکز درمانی و انجام آزمایشهای خونی، در صورت نیاز سرم به منظور برقراری تبادل آب و الکترولیت بدن به وی تزریق و از فرآوردههای کورتونی (به صورت موضعی یا خوراکی) برای کاهش التهابات بدن استفاده میشود.
وی در خصوص بهترین کرم ضد آفتاب بیان کرد: این کِرِمها باید به گونهای باشند که بتوانند کل طیف ماوراءبنفش نور خورشید و به خصوص محدوده نور UVB را مهار کنند که این امر توسط فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی موجود در کِرِمهای ضد آفتاب صورت میگیرد.
فاکتورهای فیزیکی کرم ضدآفتاب سبب منعکس شدن نور UVB و جلوگیری از وارد شدن این نور به پوست میشود و فاکتورهای شیمیایی با جذب نور UVB به خود از ورود این نور به سلولهای عمقی پوست ممانعت به عمل میآورد. بنابراین ماساژ پوست به وسیله کِرِمهای ضد آفتاب از ایجاد تاول، سوختگی و حتی سرطان پوست جلوگیری میکند.
استفاده از چه نوع ضدآفتابی بهتر است؟
a.mahammadi
افرادی که در هوای آزاد و معرض نور خورشید قرار دارند، باید از کِرِمهای ضدآفتاب با درجه 30 یا قویتر از آن استفاده و هر سه ساعت یک بار این کار را تکرار کنند.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟