برنامه غذایی نامناسب، تغییرات هورمونی ناشی از دوران بارداری، استرس و خواب ناکافی هم میتوانند آن را تشدید کنند. بنابراین، قدم اول این است که سایر عوامل را به حداقل برسانید.
کنترل عوامل زیر میتواند به کاهش پف زیر چشم شما کمک شایانی کند:
1. حداقل روزی 7-8 لیوان آب بنوشید
2. سعی کنیدحداقل ۸ ساعت در شبانهروز بخوابید.
3. استرسهای روزانه خود را تا حد امکان کاهش دهید.
4. از تمرینهای ورزشی روزانه غافل نشوید. این تمرینها با توجه به سن جنین توسط پزشک مربوطه ارائه میشوند. حتما از پزشک خود بخواهید شما را راهنمایی کند.
5. استراحت کوتاهی درمیان روز در برنامه خود قرار دهید.
6. با مشورت با پزشک خود مصرف نمک را در برنامه غذاییتان کاهش دهید.
7. از ماسکهای خانگی و طبیعی برای کاهش پفزیر چشم خود استفاده کنید.
معجزه یخ:
استفاده از کمپرس آب و یخ علاوه بر خاصیت خنککنندگی پوست، میتواند پف زیر چشم شما را کاهش دهد.
کافی است مقداری یخ را داخل یک کیسه قرار بدهید و آن را با یک پارچه کتان بپیچید. چشمان خود را بسته و کمپرس را برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بر روی چشمان خود قرار دهید. حواستان باشد قرار نیست به چشمتان فشار بیاورید. پس وزن آن را طوری تنظیم کنید که احساس آرامش کنید. به علاوه اگر به حدی سرد بود که اذیت شدید، پارچه دور آن را بیشتر کنید.
قاشقهای خنک:
اگر استفاده از یخ ساده نیست، میتوانید ۲ عدد قاشق را در داخل فریزر قرار بدهید و بعد از چند ساعت آنها را بیرون بیاورید، چشمان خود را بندید و یک دستمال تمیز روی آنها قرار دهید. قاشقهای سرد را روی دستمال قرار دهید. میتوانید از هر قاشق تا 10 دقیقه و با بیشتر بسته به دمای محیط اطراف استفاده کنید.
سیب زمینی:
یک سیب زمینی تازه را کاملا بشویید و پوست بکنید. بعد آن را برای 1 تا 2 ساعت در یخچال بگذارید. سپس آن را نصف کنید و برای مدت زمان ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روی چشمان بسته خود قرار دهید.
خیار:
یک خیار را کاملا بشویید و داخل یخچال بگذارید تا خنک شود. بعد از سی دقیقه آن را تکه تکه کرده و بر روی چشمان بسته خود قرار دهید.
توجه داشته باشید که پف زیر چشم مانند ورم کردن دستها و پاها در طول بارداری امری کاملا طبیعی است.اما با به کارگیری راهکارهای مطرحشده و استفاده از ماسکهای بالا به صورت روزانه، میتوانید این آن را کاهش دهید.