تغذیه سالم کودک بعد از 6 ماهگی، چیست؟

sahar.d
یک برنامه غذایی مناسب باید تمامی مواد مغذی نشاسته ای، پروتئینی، چربی، ویتامین‌ها و املاح را به نسبت‌های متعادل در اختیار کودک قرار دهد.

 معمولا ۵۰ درصد انرژی مورد نیاز از مواد قندی، ۳۰ درصد از مواد چربی و حدود ۲۰ درصد از مواد پروتئینی به دست می‌آید، بدیهی است برحسب عادات مختلف غذایی و افزایش وزن کودک، نسبت‌های بالا بین ۵ تا ۱۰ درصد قابل تغییر هستند.

غذای کودکان یک تا ۲ ساله باید کم حجم، ولی مقوی و مناسب و شامل همه گروههای غذایی باشد. مقدار غذای کودک می‌تواند برحسب اشتهای او افزایش یابد.

نباید انتظار داشته باشیم که کودکان مانند بزرگتر‌ها غذا بخورند، چون ظرفیت معده آنان هنوز کوچک است.

از طرف دیگر به دلیل اینکه حس کنجکاوی کودک جهت آشنا شدن با دنیای خارج تاثیر زیادی بر اشتهای او می‌گذارد این امر ایجاب می‌کند که وعده‌های غذایش ۵ تا ۶ بار در شبانه روز باشد که سه وعده آن وعده‌های اصلی است که باید مقوی و پر انرژی باشد و دو وعده آن نیز میان وعده است که باید مناسب و مکمل وعده‌های اصلی باشند.

در این سن هنوز هم کودک با شیر مادر تغذیه می‌شود تا بخشی از انرژی و موادغذایی مورد نیاز او از این طریق در اختیارش قرار گیرد.

مکمل‌های غذایی از ۶ ماه به بعد چیست؟
بهتراست غذای کودک را با لعاب برنج شروع کنید. مزیت برنج این است که خیلی کم حساسیت زاست و تقریباً نشاسته خالص است، از این رو معده کودک براحتی آنرا هضم می‌کند. برای اولین بار، نیم تا یک ساعت پس از شیرخوردن، لعاب برنجی تهیه کنید که کمی غلیظ‌تر از شیر مادر باشد و با قاشق مناسب اندازه دهان کودک یک قاشق لعاب برنج به او بدهید، در روزهای بعد به مرور حجم و غلظت این غذا را اضافه کنید و براساس تمایل کودک به او غذا بدهید.

پس از دو هفته غذای دوم یعنی فرنی را شروع کنید. برای تهیه فرنی از شیر پاستوریزه و نشاسته استفاده کنید و غذای دوم فرنی است. از آخر ماه هفتم سوپ را شروع کنید.

باید توجه داشته باشید که غذای کمکی نوزاد باید، با حجم کم دارای بیشترین انرژی باشد یعنی غذای کودک نباید رقیق باشد، چون حجم معده کودک کم است و باید در کمترین حجم، بیشترین انرژی را داشته باشد. غذای او باید نرم باشد، ولی سعی کنید در مرحله شروع سوپ، فقط سبزیجات کاملاً پخته را با چنگال نرم کنید، چون اگر همیشه غذا له شده باشد کودک در یادگیری جویدن مشکل پیدا می‌کند. از مواد غذایی استفاده کنید که بطور معمول در غذای خانواده وجود دارد.

باید غذای کودک را یک بار در روز تهیه کنید و پس از رسیدن به حرارت مناسب و له کردن قطعه‌های درشت، به کودک بدهید. بقیه غذا را در یخچال نگهداری کنید و در زمان مناسب گرم کرده، به او بدهید.

منبع: باشگاه خبرنگاران

تغذیه کودک فاکتور اساسی در سلامت جسم و روان

تغذیه مناسب کودک دو ساله

    

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ