دکتر «محمدرضا صادقپور» در این رابطه اظهار کرد: شیر خام به عنوان یکی از مغذیترین و پرمصرفترین فراورده خام دامی که در عین حال مستعد فسادپذیری و آلودگی است، مورد نظارت دائمی کارشناسان دامپزشکی استان یزد قرار دارد .
وی افزود: به منظور نظارت دقیق بر شیرخام تولیدی در استان، کارشناسان دامپزشکی نسبت به نمونهبرداری شیر از مراکز تولید، ایستگاههای جمعآوری و مراکز عرضه شیر خام در شرایط کاملاً استریل و استاندارد به آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی اقدام میکنند تا آزمایشات مختلفی به منظور سنجش بهداشت و کیفیت این فراوده خام دامی انجام شود .
صادقپور با تأکید مجدد بر نقش نظارتی دامپزشکی، تصریح کرد: حضور مسئول فنی بهداشتی در ایستگاههای جمعآوری شیر، صدور پروانه تأسیس و بهرهبرداری و تمدید این پروانهها، بازدیدهای دورهای از این مراکز، صدور کد بهداشتی برای خودروهای حمل شیر و بازدید بازرسان بهداشتی از خودروهای مزبور از جمله اقدامات مؤثر نظارتی اداره کل دامپزشکی به منظور حفظ و ارتقاء کیفیت و کمیت شیر خام در استان به شمار میرود .
وی خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش مراکز عرضه فراوردههای لبنی محلی در سطح استان خصوصاً در فصل تابستان و به منظور پیشگیری از خطر ابتلاء به انواع بیماریهای مشترک دامی به ویژه تب مالت، تهیه فراوردههای لبنی پاستوریزه از مراکز معتبر و مجاز و دارای لیبل و مشخصات تولید استاندارد میتواند رکن اساسی پیشگیری از بروز بیماری تب مالت باشد.
این مقام مسئول در پایان نیز گفت: جوشاندن شیر غیرپاستوریزه و خواباندن پنیر محلی حداقل به مدت 3 ماه در آب نمک از دیگر توصیههای کارشناسان دامپزشکی به مردم به منظور پیشگیری از ابتلاء به این بیماری است.