مریم برخوردار اظهار کرد: سرطان پستان به نوعی سرطان گفته میشود که از بافت پستان آغاز میشود.
برخوردار سونوگرافی و ماموگرافی را از روشهای ارزیابی توده یا هر نوع مشکل در پستان دانست و گفت: در صورت مشاهده مورد مشکوک در این ارزیابیها، نمونهبرداری بافتی برای بررسی میکروسکوپی سلولها و تشخیص یا رد سرطان الزامی است.
وی با اشاره به روشهای درمان سرطان پستان تصریح کرد: این نوع سرطان از طریق جراحی، شیمیدرمانی، رادیوتراپی و درمانهای هورمونی قابل درمان است. جراحی برای خروج بافت سرطانی به صورت خارج کردن تمامی پستان و غدد لنفاوی زیر بغل است. برای از بین بردن سلولهای سرطانی باقیمانده پس از جراحی نیز عملیات شیمیدرمانی اجرا میشود.
برخوردار، تستهای لازم به منظور پیشگیری از عود سرطان پس از تکمیل روند درمان را الزامی دانست و گفت: برای تشخیص زودرس و پیشگیری از پیشرفت سرطان سینه، تمامی خانمها باید از سن 40 سالگی با مراجعه به پزشک تحت ماموگرافی هرچند سال یکبار قرار گیرند.
وی با اشاره به ریسک بالای ابتلا به سرطان پستان در برخی افراد، تصریح کرد: افرادی که در فامیل درجه یک و دو، سابقه ابتلا به سرطان پستان یا تخمدان داشتهاند باید از سن پائینتری با پزشک مشاوره کرده و تستهای غربالگری لازم را انجام دهند.
این فوق تخصص خون و سرطان خاطرنشان کرد: تظاهر سرطان پستان به صورت لمس توده در سینهها یا زیر بغل است. البته همه تودههای پستان سرطانی نیستند ولی در صورت لمس توده مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات مربوطه ضروری است.