تقویت کبد با این مواد غذایی:
سیر
سیر به کبد کمک میکند تا آنزیم های مورد نیاز برای سم زدایی را فعال کند. به علاوه سیر دارای سطح بالایی از آلیسین طبیعی و سلنیوم است که به عمل پاکسازی کبد کمک میکنند. برای مثال آلیسین شامل آنتی اکسیدان، آنتی بیوتیک و ضد قارچ است در حالی سلنیوم عمل آنتی اکسیدان ها را افزایش میدهد. همچنین سیر حاوی آرژنین نیز هست که باعث قوی تر شدن کبد میشود.
قهوه
قهوه دارای خواصی است که احتمال بیماری های کبدی را کاهش میدهد. محققان هنوز دلیل آن را به طور واضح نمیدانند. مطالعه نشان داده است که به نظر میرسد نوشیدن دو فنجان قهوه در روز احتمال ابتلا به بیماری ها را ۴۴ درصد کاهش میدهد. با وجود اثرات مثبت آن بر روی کبد پژوهشگران اصرار دارند که قهوه به تنهایی اثرات نوشیدن سنگین را خنثی نمیکند.
آووکادو
علاوه بر دلایل دیگر برای خوردن آوکادو پژوهشگران این ابر میوه را به دلیل اثرات مفید آن بر کبد پیشنهاد میکنند. اثرات آن به دلیل وجود آنتی اکسیدانی به نام گلوتامین است که مسئول فیلتر کردن مواد مضر از کبد و حفاطت از سلولهای کبدی را برعهده دارد.
زردچوبه
ادویه زردچوبه نیز برای کبد بسیار خوب است. زردچوبه به کاهش میزان آسیب رادیکال های آزاد یا اثر مضر مولکول های ناپایدار کمک میکند. به علاوه زردچوبه به هضم چربی ها و تشکیل صفرا کمک میکند که به عنوان یک سم زدای طبیعی برای کبد عمل میکند.
گریپ فروت
گریپ فروت نه تنها یک میوه خوشمزه است بلکه از آسیب کبد نیز جلوگیری میکند. سطح بالای ویتامین C و خواص آنتی اکسیدانی گریپ فروت به دفع سموم از بدن کمک میکند و جلوی آسیب رسیدن به آن را میگیرد. یک مطالعه در سال ۲۰۰۶ مشخص کرد که عصاره گریپ فروت دارای مادهای به نام Naringenin است که میتواند موادشیمیایی مسئول اکسیداسیون اسیدچرب را فعال کند. در یک مدت طولانی این ممکن است از بیماری کبد چرب جلوگیری کند.
منبع: آشپزباشی