بالاخره سرب موجود در رژ لب سرطان زاست یا نه؟!

faateme1366
سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) اعتقاد دارد که میزان سرب موجود در رژ لب‌های آزمایش شده به اندازه ای بالا نبوده که برای سلامتی انسان خطرات جدی ایجاد کند در حالی که پژوهشگران مستقل می‌گویند میزان دریافت سرب از این طریق می‌تواند تا اندازه‌ای بالا باشد که منجر به سقط جنین و تشنج شود.

در زندگی خود ۲ کار را دوست دارد؛ وبلاگ نویسی درباره مد و کشف رنگ‌‌های دلخواه رژلب و خوشبختانه این دو علاقه در ارتباط مستقیم با یکدیگر قرار دارند و به عبارتی دو روی یک سکه هستند! او به خاطر مسایل کاری و علایق خود روزانه رژ لب‌های گوناگونی را امتحان می‌کرد تا این که یک روز گزارشی از سازمان غذا و داروی ایالات متحده را خواند که در آن، سرب موجود در ۴۰۰ نوع رژ لب مورد بررسی قرار گرفته بود. این گزارش کافی بود برای این که Zoe در علاقه خود نسبت به این وسیله آرایشی تجدید نظر کند اما آیا واقعا روژ لب خطرناک است؟

پاسخی که دریافت می‌کنید بستگی دارد به این که سوال را از چه کسی بپرسید! سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) اعتقاد دارد که میزان سرب موجود در رژ لب‌های آزمایش شده به اندازه ای بالا نبوده که برای سلامتی انسان خطرات جدی ایجاد کند در حالی که پژوهشگران مستقل می‌گویند میزان دریافت سرب از این طریق می‌تواند تا اندازه‌ای بالا باشد که منجر به سقط جنین و تشنج شود. حتی گفته می‌شود که سرب و سایر فلزات سنگین موجود در آن می‌تواند موجب ابتلا به سرطان شود.

برنامه ملی سم شناسی ایالات متحده از سازمان‌های دولتی مانند موسسه ملی بهداشت و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها تشکیل شده است؛ این برنامه سرب را در رده عوامل ایجاد سرطان برای انسان طبقه بندی می‌کند.

فلز سرب به صورت طبیعی در خاک یافت شده و در ساختار بسیاری از وسایل از لوله و باتری گرفته تا مصالح ساختمانی و رنگدانه‌های لوازم آرایش به کار می‌رود. در سال ۲۰۰۹ موسسه FDA نخستین گزارش از یافته‌های خود را درباره سرب منتشر کرد؛ سپس دانشمندان میزان سرب را در ۴۰۰ رژ لب مورد بررسی قرار دادند و حاصل این تحقیقات که در ماه دسامبر سال ۲۰۱۱ منتشر شد، نشان داد که تمامی نمونه‌های آزمایش شده دارای سرب بوده‌اند، اما میزان این فلز آن‌قدر بالا نبود که خطری جدی به دنبال داشته باشد.

میانگین غلظت سرب در نمونه‌های رژ لب مورد آزمایش برابر با ۱/۱۱ قسمت در میلیون (ppm) به دست آمده و دامنه تغییرات آن از ۰/۰۲۶ تا ۷/۱۹ واحد بوده است. FDA حداکثر مقدار مجاز سرب در لوازم آرایش را به میزان ۲۰ پی‌پی‌ام مجاز می‌داند؛ بنابراین مقادیر به دست آمده نسبتا ناچیز بوده‌اند. به عنوان مثال در هوای پر از گرد و غبار یک خانه مقدار سرب می‌تواند به صدها ppm برسد؛ با تمام این‌ها پژوهشگران سرب موجود در لوازم آزایشی را مشکل‌ساز می‌دانند!

در این آزمایشات تمرکز FDA به جای آن که بر روی کل سرب موجود در یک عدد رژ لب باشد، فقط بر روی میزان این فلز در رنگدانه‌ها بوده است؛ همچنین FDA آزمایش رنگ‌ها را به Cosmetic Ingredient Review سپرد؛ در حالی که این کار با لابی گری یک گروه صنعتی تولید کننده لوازم آرایش انجام شد (منبع: Severns).

اگر نمی‌توانید به راحتی از رژ لب دست بردارید، لازم نیست نگران باشید؛ این ماده به راحتی از پوست عبور نمی‌کند و افراد بزرگسال را در معرض خطر جذب سرب قرار نمی‌دهد. مقدار جذب سرب از این طریق در کودکان ۵۰ درصد و در بزرگسالان ۸ درصد است و به این ترتیب بزرگسالانی که از رژ لب استفاده می‌کنند آن‌قدر سرب دریافت نمی‌کنند که برای‌شان مشکلی ایجاد شود؛ اگر هنوز هم در این ارتباط نگرانی دارید، رژ لب‌هایی را انتخاب کنید که سطوح کمتری از سرب در رنگدانه‌های آن‌ها وجود داشته باشد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ