محققان دانشگاه تگزاس تاثیر تلفن همراه را در عملکرد 800 کاربر هنگامی که تلفن همراه در نزدیکی آنها قرار داشت، بررسی و مشاهده کردند افرادی که تلفن های خود را در اتاق دیگری قرار داده بودند، در قیاس با افرادی که تلفن های خود را همراه داشتند، عملکرد به مراتب بهتری داشتند و وظایف خود را به خوبی انجام دادند.
به گزارش پایگاه اینترنتی ساینس دیلی،آنها از شرکت کنندگان خواستند در برابر رایانه بنشینند و یک سری تست را پاسخ دهند که پاسخ مطلوب به آنها به تمرکز زیادی نیاز داشت.
این تست ها برای اندازه گیری ظرفیت شناختی موجود شرکت کنندگان و به عبارت دیگر، توانایی مغز برای دریافت و فرآوری داده ها در هر زمان مفروض، طراحی شده بود. قبل از شروع، به طور تصادفی به برخی شرکت کنندگان گفته شده بود که صفحه نمایش تلفن های خود را برعکس روی میز، در جیب و یا کیف شخصی و یا در اتاق دیگر قرار دهند. همه شرکت کنندگان همچنین ملزم بودند که وضعیت تلفن های همراه خود را روی گزینه silent قرار دهند.
محققان متوجه شدند شرکت کنندگانی که تلفن همراه خود را در اتاق دیگری قرار دادند، در قیاس با افرادی که تلفن همراه خود را در جیب یا کیف خود قرار داده بودند، عملکرد بهتر و در قیاس با افرادی که تلفن ها را روی میز قرار دادند، عملکرد به مراتب بهتری در تست زنی داشتند.
نتایج این مطالعه نشان می دهد که صرف همراه داشتن تلفن هوشمند ظرفیت شناختی در دسترس را کاهش می دهد و باعث اختلال در عملکرد شناختی می شود، حتی اگر افراد گمان داشته باشند که تمام توجه و تمرکز خود را روی کاری که انجام می دهند، معطوف کرده اند.
در آزمایشی دیگر، محققان این موضوع را مورد بررسی قرار دادند که وابستگی افراد به تلفن هوشمند چه میزان بر ظرفیت شناختی تاثیر می گذارد.
شرکت کنندگان در این آزمایش، همچون آزمایش قبلی به طور تصادفی ملزم شدند که پیش از آغاز تست زنی تلفن های خود را در جیب یا کیف، در اتاقی دیگر و یا روی میز و در حالی قرار دهند که صفحه مانیتور آن رو به بالا باشد. در این آزمایش تنها به برخی شرکت کنندگان گفته شد که تلفن های خود را خاموش کنند.
محققان دریافتند آن دسته از افرادی که بیشترین وابستگی را به گوشی های همراه خود داشتند، فارغ از روشن و یا خاوش بودن گوشی ها، هنگامی که تلفن در نزدیکی انها و یا روی میز قرار داشت، عملکرد بسیار بدی در تست زنی در قیاس با سایر افراد داشتند؛ زیرا بخشی از مغز آنها فعالانه درگیر این ممنوعیت بود که نباید از تلفن استفاده شود.
به گفته محققان، حقیقت این است که صرف همراه داشتن تلفن های هوشمند، برای کاهش ظرفیت شناختی افراد کفایت می کند.