فرشید اربابی متخصص متخصص کلینیکال آنکولوژی در خصوص ارتباط قرار گرفتن در زیر نور مستقیم خورشید و بروز سرطان پوست اظهار کرد: قرار گرفتن در معرض اشعه نور خورشید نه به دلیل قرار گرمای منتشر شده بلکه به دلیل اشعه ماورای بنفش موجود در نور خورشید احتمال بروز سرطان پوست را افزایش میدهد، باید توجه داشت خطر ابتلا به این بیماری در کودکان به دلیل اینکه از پوست حساستری برخوردار هستند به مراتب بیشتر است.
وی تصریح کرد: باید توجه داشت که در برخی از کشورها که در سالهای اخیر آفتاب گرفتن لب ساحل رواج بیشتری یافته شیوع سرطان ملانوم نیز بسیار بیشتر شده است.
این متخصص کلینیکال انکولوژی بیان کرد: یافتهها نشان میدهد که تاثیر اشعه ماورای بنفش خورشید در بروز سرطان انکارناپذیر است لذا لازم است برای پیشگیری از بروز این بیماری خصوصا در فصل تابستان مراقبتهایی را انجام داد.
اربابی توصیه کرد: بهتر است از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید پرهیز شود و اگر در طول روز مجبور به رفتوآمد و حضور در بیرون از منزل هستید به طور منظم از کرم های ضدآفتاب استفاده کنید، همچنین استفاده از کلاههای بلند میتواند نقش بسزایی در پیشگیری از بروز این بیماری داشته باشد.
این متخصص کلینیکال انکولوژی گفت: اشعه ماورای بنفش علاوه بر خطر افزایش سرطان پوست با آسیب به رشته های الاستین که در پوست وجود دارند باعث تسریع روند پیری پوست میشود.
وی در پایان گفت: پوشیدن لباسهای مناسب و پیراهنهای آستین بلند در زمانی که تابش نور خورشید شدید است میتواند روش مناسبی در جهت پیشگیری از بروز سرطان و آسیب های پوستی باشد.