گروهی از محققان بیمارستان دانشگاهی زوریخ در سوییس در این مطالعه سه جنبه عمده عملکرد شناختی را در 88 زن بررسی کردند و متوجه شدند که آنها تحت تاثیر تغییرات هورمونی مربوطه قرار نگرفتند.
این محققان در خصوص نتایج مطالعات قبلی گفتند که شواهد فرض شده دال بر عملکرد ضعیف تر مغز در آزمایش ها، احتمالا مثبت های کاذب بوده است زیرا در برخی مطالعات کمتر از 10 نفر مورد بررسی قرار گرفته اند.
پروفسور بریجیت لینرز از بیمارستان دانشگاهی زوریخ که ریاست این مطالعه جدید را بر عهده داشت گفت: من به عنوان یک متخصص در پزشکی تولید مثلی و روانپزشکی با زنان زیادی سر کار دارم که تصور می کنند چرخه قاعدگی بر آسایش و عملکرد شناختی آنها تاثیر دارد.
وی با تاکید بر این که تغییرات هورمونی مرتبط با چرخه قاعدگی هیچ ارتباطی با عملکرد شناختی ندارد، گفت: هر چند ممکن است در این زمینه استثناهایی نیز وجود داشته باشد اما عملکرد شناختی زنان در کل توسط تغییرات هورمونی که در چرخه قاعدگی اتفاق می افتد، مختل نمی شود.
محققان در این مطالعه جدید حافظه فعال، توجه و سوگیری شناختی را در گروهی متشکل از 88 زن بررسی کردند و سپس 68 نفر آنها را در جریان چرخه دوم قاعدگی دوباره آزمایش کردند.
محققان در مجله Frontiers in Behavioural Neuroscience نوشتند: در این مطالعه متوجه شدیم که ارتباطات مداوم و معنی داری میان عملکرد شناختی و نوسانات سطوح هورمونی که در هر دو چرخه قاعدگی تکرار شد، وجود ندارد.