در این مطالعه، محققان گزارشات پزشکی بیش از ۲۳ هزار نفر را در کره جنوبی که بین سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۳ مبتلا به زونا شده بودند بررسی کردند. محققان همچنین داده های تعداد افراد مشابه را که مبتلا به زونا نشده بودند را نیز بررسی کردند.
آنها دریافتند گروه مبتلا به زونا ۵۹ درصد بیشتر در معرض خطر حمله قلبی و ۳۵ درصد بیشتر در معرض سکته در مقایسه با دیگران بودند.
یافته ها نشان داد خطر سکته در بین افراد زیر ۴۰ سال به مراتب بیشتر است. همچنین ریسک بروز سکته و حمله قلبی در اولین سال بعد از شروع زونا در بالاترین میزان قرار دارد و به مرور زمان کاهش می یابد.
بیماران مبتلا به زونا بیشتر زنان هستند و دارای فاکتورهای پرخطر سکته و بیماری قلبی نظیر سن بالا، فشارخون بالا، دیابت و کلسترول بالا هستند.
زونا یک بیماری ویروسی است که عامل مولد آن ویروس واریسلا زوستر (عامل آبله مرغان) است. نظریه رایج برای این بیماری این است که پس از ابتلا و بهبودی آبلهمرغان این ویروس به صورت نهفته در سلولهای عصبی واقع در شاخ قدامی نخاع باقی میماند؛ تا زمانی که به علت یک عامل تحریکی و یا نقص سیستم ایمنی دوباره فعال شود. در این حالت بیماری موضعی دردناکی ایجاد میشود که زونا نام دارد. نشانههای زونا تاولهای منطقهای یا کوچکی هستند که جنب یکدیگر در منطقه یک عصب محیطی و در امتداد مسیر آن پدید میآید و با درد و سوزش همراه است. این تاولها بیشتر در پوست سینه و پشت بروز میکند و همانند آبلهمرغان بسیار مسری هستند.
منبع: سپیدآنلاین