دکتر رضا قادری اظهار کرد: برای نخستینبار بررسیهای پژوهشی تأیید کرد که استفاده روزانه از کرم ضدآفتاب به طور قابل توجه باعث کند شدن سیر پیری پوست میشود.
وی افزود: پژوهشگران میزان پیرشدن پوست را در افراد شرکتکننده در این پژوهش اندازهگیری کردهاند تا مشخص شود آیا مصرف منظم ضد آفتاب درمقایسه با عدم کاربرد آن لزوما سبب کند شدن پیری پوست میشود؟
وی ادامه داد: میزان پیری پوست در شرکتکنندگان درگروه ضد آفتاب روزانه نسبت به گروه کنترل، ۳۱ درصد کمتر بود.
قادری با بیان اینکه ضد آفتابها به سه دسته تقسیم میشوند، اظهار کرد: ضد آفتابهای انعکاسی(فیزیکی)، ضد آفتابهای جاذب (شیمیایی) و ضدآفتابهای ترکیبی که ترکیب هردو ضدآفتاب است، از انواع ضدآفتابها هستند.
وی افزود: ضد آفتابهای انعکاسی یا فیزیکی با انعکاس نور از رسیدن آن به پوست جلوگیری میکنند که برای تمام افراد از جمله زنان باردار و کودکان توصیه میشود. برای کودکان در سنین بالاتر از شش ماه با نظر پزشک متخصص پوست میتوان از ضد آفتاب مناسب استفاده کرد.
قادری ادامه داد: ضد آفتابهای جاذب یا شیمیایی از طریق جذب اشعه آفتاب از رسیدن آن به لایههای عمقی پوست جلوگیری میکند.
وی با بیان اینکه هر ضد آفتابی برای هر پوستی مناسب نیست. ، تصریح کرد: برای کودکان باید از ضد آفتابهای مخصوص کودکان و برای مبتلایان به آکنه هم باید از ضدآفتابهای بدون چربی استفاده کرد.
این متخصص پوست، زیبایی و لیزر بر انتخاب ضد آفتاب متناسب با سن، جنس و نوع پوست با نظر پزشک متخصص پوست تأکید کرد و افزود: باید برای سنین ۳۰ تا ۵۰ سال از ضدآفتاب مخصوص پوستهای معمولی و سنین ۵۰ سال به بالا، افراد مبتلا به اگزما و خشکی پوست از ضدآفتاب مخصوص پوستهای خشک استفاده کرد.
قادری درباره میزان استفاده از ضد آفتابها روی پوست بیان کرد: برای اینکه ضدآفتاب بتواند اثر محافظتی خود را به طور کامل اعمال کند، باید به میزانی استفاده شود که یک لایه نازک و مناسب روی پوست تشکیل دهد.
وی با بیان اینکه معمولا افراد برای انتخاب میزان spf ضد آفتابها دغدغه دارند، افزود: spf مخفف عبارت sun protective factor به معنای عامل محافظت کننده در برابر آفتاب است.
وی با بیان اینکه نوع ضد آفتاب باید توسط متخصص پوست مشخص شود، تصریح کرد: در برابر آفتابهای شدید و مناطق کویری، استفاده از ضدآفتابهایی با حداقل spf ۳۰ تا ۵۰ توصیه میشود.