سمیره صباح – معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تقلبات در مواد غذایی به شکلهای مختلف صورت میپذیرد؛ یکی از مهمترین آنها را مخلوط کردن مواد تقلبی به مواد غذایی به قصد سوء استفاده عنوان کرد.
وی همچنین با اشاره به تقلب در افزودن روغنهای جانشین کره کاکائو به جای کره کاکائو با دیگر روغنهای گیاهی گفت: هدف از این تقلب کسب سود بیشتر است چرا که به دلیل قیمت بالای کره کاکائو، در صورت استفاده از ماده اصلی حاشیه سود کاهش مییابد.
وی تصریح کرد: وجود مشکلاتی مثل فروش چربیهای با کیفیت پایین و نیز امکان بازیابی چربی از مواد زائدی چون پوسته کاکائو ممکن است تولید کنندگان را نسبت به تقلب این ماده ترغیب کند کما اینکه انجام فرآیندهای مختلفی نظیر بوگیری، تصفیه و جزء به جزء سازی میتواند موجب تغییر در ترکیب این چربی شود.
این مقام مسئول در اداره کل نظارت بر فراوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با تاکید بر ضرورت ابداع و استفاده از روشهای قابل اعتماد و صحت بالا برای شناسایی سایر روغن و چربیها با توجه به مصرف بالای کره کاکائو در صنایع غذایی کشور، یکی از مهمترین روشهای شناسایی این نوع تقلب را تعیین یک نوع چربی بنام تری اسیل گلیسرید برشمرد.
صباح در پایان از مردم خواست برای اطمینان از اصالت فراوردههای غذایی پروانه بهداشتی و نشان سازمان غذا و دارو را در آن مورد توجه قرار دهند.