آزیتا مزینانی با اشاره به اینکه در سرطان پستان اگر بیمار در مراحل اولیه و شروع بیماری مراجعه کند، نتایج درمانی و بقای وی بسیار چشمگیر خواهد بود، گفت: مراجعه به موقع به پزشک، مستلزم هوشیاری خانمها در معاینات ماهانه خودشان و مراجعه به پزشک در زمانهایی که برایشان مقرر میشود، است.
وی افزود: با توجه به اینکه برخی مواقع تشخیص سرطان پستان تنها با ماموگرافی ممکن است، خانمهای بالای ۴۰سال باید تحتنظر پزشک باشند و با صلاحدید پزشک سالانه مامو گرافی انجام دهند.
این متخصص جراحی عمومی از پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهی افزود: هر فرد بین ۲۰ تا ۳۹ ساله باید ماهانه و در روز ۹ تا ۱۰ شروع سیکل قاعدگی خودش را معاینه و هر یک تا سه سال نیز به پزشک مراجعه کند و خانمهای یائسه نیز یک روز در ماه را برای انجام معاینه شخصی در نظر بگیرند تا در صورت بروز هرگونه مشکل، تشخیص داده شود.
مزینانی با تاکید بر اینکه در سرطان پستان هر چه زودتر تشخیص داده شود، کمک شایانی به درمان میکند، در خصوص روشهای تشخیص تصریح کرد: در ابتدا باید فرد با توجه به آگاهیهایی که دارد نسبت به وجود هرگونه نشانهای برای بروز این بیماری هوشیار باشد و در مرحله دوم نیز میتواند با مراجعه به پزشک غربالگریهای لازم را انجام دهد.
وی تاکید کرد: هر خانم باید با روش معاینه پستانهایش آشنا باشد و آن را بیاموزد و انجام دهد.
این متخصص جراحی عمومی از پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه در ایران سن شایع سرطان پستان بین ۴۰ تا ۴۹ است، افزود: وقوع آن حدود ۳۰ نفر در ۱۰۰ هزار نفر است.
مزینانی اظهار کرد: شایعترین علامتی که خانمها به پزشک مراجعه میکنند، درد است که این نشانه خوشخیم بودن است، اما نباید به دلیل اینکه خوشخیم است نسبت به انجام مراحل درمان بیتفاوت بود.
وی با اشاره به اینکه سن اولین حاملگی قبل از ۳۰ سال نقش محافظتکننده در برابر سرطان پستان دارد، گفت: حداقل یکسال شیردهی برای پستانها محافظت کننده است.
این متخصص جراحی عمومی از پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: خانمها با مشاهده درد، توده و هرگونه نشانه غیرمعمول باید به پزشک مراجعه کنند.