دکتر مجید حنیفه اظهار کرد: متأسفانه برخی والدین بدون دستور و تجویز پزشک به کودکان خود آسپرین میدهند غافل از اینکه بدانند مصرف این دارو در کودکان و مبتلایان به آنفلوآنزا و آسم ایجاد حساسیت کرده و آسم را تشدید میکند.
وی با بیان اینکه متأسفانه قرص آسپرین با عنوان «آسپرینبچه» معروف شده است، تصریح کرد: آسپرین تأثیری بر کاهش تب کودکان ندارد بلکه برای درد و التهاب مورد استفاده قرار میگیرد که البته باز هم مصرف آن بدون دستور و تجویز پزشک توصیه نمیشود.
حنیفه عنوان کرد: آسپرین به علت خاصیت ضدپلاکتی از تشکیل لخته در خون ممانعت میکند بنابراین بیماران قلبی- عروقی، کلسترول بالا، دیابت، سندروم متابولیک و مادران باردار با مشورت پزشک میتوانند روزانه یک آسپیرین 80 میل استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه افرادی که به داروهای مسکن غیراستروئیدی حساسیت دارند نباید از آسپرین استفاده کنند، خاطرنشان کرد: بیماران مبتلا به فابیسم نباید از آسپرین استفاده کنند همچنین مصرف آسپرین برای بیماران هموفیلی، زخمهای گوارشی، پلیپ بینی و آسم به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
این کارشناس تجویز و مصرف منطقی دارو با اشاره به اینکه مصرف آسپرین تنها در سنین بالا و آن هم با مشورت پزشک امکانپذیر است، اعلام کرد: بیمارانی که میخواهند تحت عمل جراحی قرار گیرند، باید دو هفته پیش از انجام عمل مصرف این دارو را قطع کنند.