نتایج مطالعه جدید محققان دانشگاه تافتس آمریکا بر روی ۴۰ فرد سالم ۵۰ سال به بالا که به مدت ۶ ماه هر روز یک آووکادو تازه میخوردند، نشان داد که میزان لوتئین چشمهایشان افزایش یافت و عملکرد شناختیشان هم بهبود یافت.
لوتئین رنگدانه موجود در میوهها و سبزیجات است که در خون، چشم و مغز تجمع کرده و به عنوان یک عامل ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی عمل میکند.
محققان در این مطالعه، رشد تدریجی میزان لوتئین را در چشمها و میزان روند بهبود در مهارتهای شناختی را با اندازهگیری از طریق آزمایشهای طراحی شده برای ارزیابی حافظه، سرعت پردازش و میزان توجه کنترل کردند.
در مقابل، گروه کنترل که آووکادو مصرف نکرده بودند، در دوره مطالعه کمتر میزان بهبودی در سلامت شناختیشان را تجربه کردند.
الیزابت جانسون، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «چربیها مونواشباع، فیبر، لوتئین و سایر بیواکتیوهای موجود در آووکادو بسیار در غنی سازی میزان لوتئین عصبی موثر هستند و نه تنها برای سلامت چشم، بلکه برای سلامت مغز هم فواید زیادی دارند.»
وی در ادامه میافزاید: «نتایج این مطالعه جدید آشکار میسازد که میزان لوتئین موجود در چشم در افراد مصرف کننده آووکادو تازه در مقایسه با گروه مصرف کننده مکمل لوتئین، بیش از دو برابر شده بود.»
این یافتهها بر اساس مصرف یک آووکادو کامل در روز معادل ۳۶۹ میکروگرم لوتئین است.
کمبود لوتئین موجب افزایش خطر ابتلا به بیماری های وابسته به سن، از جمله از دست دادن بینایی و یا اختلالات مانند دژنراسیون ماکولا و آب مروارید میشود. لوتئین از سلولهای سالم با متوقف کردن رشد سلولهای بدخیم محافظت میکند.