دکتر محمد بیگلری افزود: افزایش چربی خون معمولا در سنین ۴۰ سال به بالا مشهود است، به همین دلیل بهتر است بعد از ۲۰ سالگی، حداقل سالی یک مرتبه با انجام آزمایش خون که دقیقترین و مهمترین راه تشخیص بالا بودن چربی خون به شمار میرود، از احتمال ابتلا به آن پیشگیری کنند.
وی گفت: تغییرات پوستی، رسوب چربی اطراف چشم، ابتلا به بیماریهای ناگهانی چون سکته مغزی و قلبی، همچنین بالا رفتن میزان چربی کبد که با علائم بیماری کبد چرب همراه است، از جمله علائمی محسوب میشوند که با بروز آن در فرد میتوان به بالا بودن چربی خون شک کرد.
دکتر بیگلری تصریح کرد: اگرچه بروز علائم مذکور ممکن است با بیماریهای دیگری مشترک باشد و علت اصلی افزایش چربی خون به شمار نرود، اما میتواند فرد را به اینکه چربی خون وی افزایش یافته، مشکوک کند.
به گفته این متخصص بیماریهای داخلی، زمینه ارثی نیز میتواند در این مسئله نقش داشته باشد، به طوری که اگر در خانوادهای، فردی دچار سکته قلبی و مغزی شده باشد، افراد دیگر خانواده نیز احتمالا مستعد آن خواهند بود و ممکن است یکی از دلایل آن هم بالا بودن چربی خون باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: بر این اساس، توصیه میشود افرادی که در خانواده خود زمینه ارثی ابتلا به انواع سکته را دارند با انجام آزمایشهای لازم و به دستور پزشک از بروز سکتههای احتمالی به دلیل افزایش چربی خون پیشگیری کنند.
بیگلری گفت: درمان دارویی چربی خون بالا با توجه به میزان آن و خطری که بیمار را تهدید میکند صورت میگیرد، که شامل داروهای کاهنده چربی است. همچنین در صورت بالا بودن تریگلیسیرید خون، درمان دارویی متفاوت خواهد بود. علاوه بر مصرف دارو، افراد باید با رعایت رژیمهای خاص توصیهشده از سوی پزشک، بویژه با کاهش مصرف چربیهای اشباع شده، به بهبود وضعیت خود کمک کنند تا احتمال ابتلا به سکتههای قلبی و مغزی در آنها کاهش یابد.