این بیماری ها به بینایی آسیب می رساند!

samiira
بینایی یکی از بزرگ ترین موهبت هایی است که خداوند به انسان عطا کرده است.حفظ سلامت چشم اهمیت بسیاری دارد چرا که چشم به راحتی تحت تاثیر عوامل مختلف ، آسیب می بیند. چشم می تواند از شرایط سلامت ما خبر دهد وبرخی از بیماری ها نیز علاوه بر این که به اعضای بدن آسیب می رساند، بینایی ما را تحت تاثیر قرار می دهد.

خراسان نوشت: به تازگی آکادمی چشم پزشکی آمریکا اعلام کرده است همه افراد بعد از ۴۰ سالگی نیاز به معاینه مکرر چشم برای تشخیص طیفی از بیماری ها دارند.به گزارش web md از دست دادن ناگهانی بینایی نشان دهنده مشکل در خون رسانی به چشم یا مغز است. هرچند این نارسایی بعد از مدتی ممکن است بهبود پیدا کند اما هشداری برای سکته مغزی یا حمله میگرن است.می توانیم از طریق چشم رگ ها و شریان ها را مستقیم و بدون جراحی یا دوربین ببینیم. به همین علت است که چشم پزشک اولین کسی است که می تواند برخی از بیماری های جدی ، مانند دیابت یا فشار خون بالا را تشخیص دهد.
فشارخون بالا

بیش از ۲۰ درصد افراد دچار فشار خون بالا نمی دانند که مبتلا به این بیماری هستند، مشکلی که اگر افراد به طور منظم به چشم پزشک مراجعه می کردند، قابل رفع بود. یکی از روش های تشخیص افزایش فشار از طریق چشم هاست زیرا به شریان های شبکیه، رنگی نقره ای یا مسی می دهد. اگر این مشکل بدون درمان رها شود، رگ های خونی شبکیه و کل بدن سخت می شود و خطر حمله قلبی یا سکته مغزی افزایش می یابد.
مشکلات تیروئید

بیماری گریوز نوعی پرکاری اتوایمیون تیروئید است که معمولا با بیرون زدگی چشم از حدقه خود را نشان می دهد. این بیماری بیشتر زنان را گرفتار می کند و سن شروع آن معمولا ۲۰ تا ۵۰ سالگی است. علاوه بر بیرون زدگی چشم از حدقه، افزایش ضربان قلب، تحمل نکردن گرما، ضعف عضلانی، لاغری، ریزش مو، تعریق و کم خوابی از نشانه های دیگر گریوز است.
ابتلا به دیابت

قند خون بالا می تواند پس از مدتی رگ های خونی شبکیه را مسدود یا تخریب کند و آن ها را ضعیف و پر از منفذ کند. چشم پزشکان معمولا می توانند سوراخ ها یا رگ های خونی ناسالمی را که پدید می آید و جای بقیه رگ ها را می گیرد، تشخیص دهند. دیابت می تواند قربانی بگیرد و در موارد جدی به نابینایی منجر شود.
بیماری های سیستم ایمنی

بیماری های سیستم ایمنی باعث می شود بدن به سلول ها و بافت های سالم (به ویژه سلول های درون چشم) حمله کند که این موضوع به التهاب منجر می شود. اگر روی چشم التهاب وجود داشته باشد و ۳۰ تا ۵۰ درصد رگ ها قرمز، دچار خارش و پر از اشک باشد، این موارد نشان می دهد که فرد به نوعی از بیماری سیستم ایمنی تشخیص نیافته مانند لوپوس یا روماتیسم مفصلی مبتلاست.
نشانه دیگر مربوط به بیماری خشکی بسیار شدید چشم است که نتیجه کاهش فعالیت غدد اشک است.
حساسیت

به گزارش «به نیوز»، مواد موجود در هوا که حساسیت ایجاد می کند، مانند گرد و خاک و ذرات ریز بدن حیوانات، می تواند روی چشم اثر بگذارد. چشم های شما به عنوان مکانیزم حفاظتی، هیستامین ها ودیگر مواد طبیعی بیماری زا را ، بدون هر گونه آثار جانبی، مخفی می کند. این فرایند می تواند به التهاب رگ های سطح چشم، قرمزی، خارش و آب ریزش چشم منجر شود که برای شما، چشم پزشکتان و هر کس دیگر قابل مشاهده است. برای تشخیص درست حتما به پزشک مراجعه کنید.
بیماری های سیستم عصبی

ام اس یک بیماری خود ایمنی مزمن است که روی بینایی، تعادل، هماهنگی و عملکرد دیگر ارگان های بدن تاثیر می گذارد.
در برخی از بیماران، اختلالات بینایی به عنوان اولین علامت بیماری ام اس بروز می کند.
بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس ممکن است در ابتدا دچار التهاب و تورم عصب بینایی شوند که در بینایی شان اختلال ایجاد می شود. البته تنها علایم بینایی برای تشخیص این بیماری کافی نیست. علایمی مثل سوزن سوزن شدن سر انگشتان یا مشکلات عضله ای هم می تواند نشانه های این بیماری باشد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ