قبل از کاشت مو، روش های آن را حتما بشناسید!

faateme1366
ریزش موی سر بر اعتماد به نفس و زیبایی افراد اثر منفی می‌گذارد، به همین دلیل بیشتر افراد به دنبال راه‌هایی برای رفع این مشکل هستند که یکی ازاین راه‌ها کاشت و پیوند موی سر است.

کاشت مو به شیوه‌های مختلفی انجام می‌شود که نیازمند مطالعه دقیق از سوی بیمار و در نظر گرفتن خطر‌های جانبی آن است.

متاسفانه بیشتر افراد تبلیغات متنوع و عکس‌های جذاب مجله‌ها و تلویزیون را در زمینه کاشت مو تماشا کرده و بدون تحقیق درخواست کاشت موی سر را دارند.

البته در سال‌های اخیر و همزمان با پیشرفت‌های فناوری در زمینه کاشت مو، انجام این کار بسیار ساده‌تر شده و حتی در برخی روش‌ها از فولیکول‌های طبیعی مو برای کاشت استفاده می‌شود.

آگاهی از خطر‌ها و اینکه کاشت برای چه افرادی مناسب و برای چه گروه‌هایی پرخطر است می‌تواند از بروز عوارض جانبی ناخواسته در افراد جلوگیری کند.

از جمله 2روش پرطرفدار کاشت مو اکنون در دنیا FUE و FUT را می‌توان نام برد که در هر 2 از فولیکول‌های طبیعی مو استفاده می‌شود.

در روش FUE هر واحد فولیکول مو به صورت جداگانه مستقیم از پوست بدن در مناطق پرپشت خارج شده و دوباره در مناطق کم پشت موی سر کاشته می‌شود.

در این شیوه به دلیل برداشت میزان کم فولیکول مو، انجام کاشت با دقت بیشتری انجام می‌شود و نتیجه بهتری به دست می‌آید، هرچند که کاشت همه مو‌های سر ممکن است چند جلسه به طول بینجامد.

در روش FUE، بخیه یا زخمی در کف سر ایجاد نمی‌ شود و بهبودی پس از کاشت به سرعت ایجاد می‌شود، به همین دلیل امروز این روش طرفداران بیشتری به نسبت روش سنتی FUT دارد.

از جمله ویژگی‌های روش FUE، حذف مو از پشت سر به ضخامت حدود یک میلیمتر است، در نتیجه اثر زخم بر روی سر فرد مشخص نیست و معمولاً بین سه الی هفت روز کاملاً بهبود می‌یابد، همچنین خط برداشت تار‌های مو مشخص نیست و با بلند شدن مو‌های سر می‌توان کاملاً محل کاشت مو‌های سر را پوشاند.

مهم ترین تفاوت FUE با FUT هزینه آن است که روش FUE هزینه بسیار بیشتری به نسبت FUT دارد.

در روش FUT یک نوار از فولیکول‌های مو از پشت سر جدا شده و سپس به مناطق کم پشت سر پیوند زده می‌شود، این روش تدریجی است و پزشک باید روند درمان و گرفته شدن پیوند توسط بدن را بررسی کند و به ادامه روند کاشت ادامه دهد.

اما در این روش می‌توان در یک بازه زمانی مقدار زیادی کاشت مو را انجام داد و معمولاً برای درمان طاسی بسیار شدید انجام می‌شود.

از جمله نارضایتی افراد از روش FUT درد و احساس تورم در ناحیه نواری برداشته شده از پشت سر است که در مواردی نیازبه مصرف دارو پیدا می شود.

شیوه FUT، یک روش جراحی سرپایی است و بیمار از فردای روز جراحی در صورت نداشتن درد می‌تواند به انجام کار‌های عادی خود بپردازد.

اما پیوند مو روش قطعی درمان مشکل کم مویی نیست و حتی مو‌های پیوند زده شده نیز ممکن است دچار ریزش شوند.

از جمله مهم ترین عوارض جانبی این جراحی زیبایی می‌توان موارد زیر را نام برد، برخی از این عارضه‌ها شایع و کوتاه مدت هستند، اما برخی طولانی مدت هستند و نیاز به درمان دارند.

ریزش موی سر: این فرآیند از فردای روز پیوند موی سر آغاز می‌شود و در اثر آن ریشه مو باقی مانده و ساقه مو دچار ریزش می‌شود، این یک پدیده طبیعی است و پس از سه الی چهار ماه مو‌های جدید رشد می‌کنند.

خونریزی: کنده شدن مو و خارج کردن ریشه فولیکول‌ها می‌تواند سبب خونریزی و از دست دادن خون شود، به همین دلیل افرادی که دارو مصرف می‌کنند و یا دچار کم خونی هستند باید قبل از انجام این کار با پزشک مشاوره انجام دهند.

عفونت: برای کاشت مو حتماً به مرکز‌های معتبر مراجعه کنید و از تخصص مرتبط پزشک در زمینه کاشت مو اطمینان پیدا کنید، با وجود کم بودن احتمال خطر عفونت در صورت استریل بودن وسایل و استفاده از دستکش، اما امکان بروز آن حتی یک درصد وجود دارد و به همین دلیل بیشتر پزشکان به بیماران آنتی بیوتیک تجویز می‌کنند

درد: هر 2 روش کاشت مو، جراحی محسوب می‌شوند و در برخی موارد بیمار تحت بیهوشی کامل یا موضعی قرارمی گیرد. پس از به هوش آمدن یا تمام شدن اثر بی حسی امکان دارد فرد با درد مواجه شود که درصورت شدید و تداوم آن مصرف مسکن توصیه می‌شود.

خارش: این مشکل از جمله متداول‌ترین عارضه‌های جانبی کاشت موی سر است که بیشتر افرادی که این کار را انجام داده اند دچارآن شده اند؛ این خارش به دلیل تحریک سیستم ایمنی و در محل پیوند فولیکول با پوست ایجاد می‌شود و نیاز به استفاده ازاسپری ضد خارش، شامپو و دارو است.

تورم: تورم هم یکی از عوارض عمل جراحی پیوند موی سر است و ممکن است تا چند روز به طول بینجامد، این تورم در محل پیشانی یا کناره چشم‌ها ایجاد می‌شود و درصورت برطرف نشدن در طول چند روز باید بیماربه پزشک مراجعه کند.

بی حسی: این یکی از خطرناک ترین عارضه‌های جانبی است و به دلیل آسیب به اعصاب کف سر رخ می‌دهد و فرد در صورت تداوم پیدا کردن بی حسی باید به پزشک مراجعه کند.

زخم: وجود زخم نشان دهنده کیفیت پایین کار جراح در حین کاشت موی سر است و این زخم می‌تواند سبب از بین رفتن فولیکول‌های موی سر و بروز عفونت شود.

کیست در محل پیوند موی سر: بروز کیست نیز یکی دیگر از عارضه‌های جانبی است که پس از کاشت مو ایجاد می‌شود و معمولاً پس از یک الی 2 هفته از بین می‌رود، اما درصورت ماندگاری این کیست‌ها و چرکی شدن آن‌ها بیمار باید به پزشک مراجعه کند.

افراد مبتلا به بیماری دیابت، آلرژی و افرادی که زخم در بدن آن‌ها دیر ترمیم می‌شود داوطلبان خوبی برای عمل کاشت موی سر نیستند، زیرا امکان شدت یافتن بیماری آن‌ها در اثر کاشت موی سر وجود دارد.

کارشناسان به افراد توصیه می‌کنند درگام اول علت ریزش مو را شناسایی کرده و با استفاده از روش‌های درمانی آن را برطرف کنند، استفاده از کلاه گیس هم یک راه حل مناسب برای افرادی است که دچار طاسی شده اند و کاشت مو آخرین راه است که باید با در نظر گرفتن خطر‌های آن توسط فرد انتخاب شود.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ