اگر تا امروز علت اضافه وزن‌تان را کشف نکرده اید این مقاله را از دست ندهید

zahra
کمبود کدام ویتامین‌ها چاق‌تان می‌کند؟

 چاقی به‌عنوان بیماری کشنده قرن عاملی است که به‌صورت تدریجی فرد مبتلا را از بین می‌برد. شاید اگر این مرگ تدریجی توسط آلودگی هوا یا انواع مسمومیت‌ها ایجاد می‌شد حساسیت‌های جهانی و ملی نسبت به آن بیشتر و شدیدتر بود ولی آنچه این پدیده را نگران‌کننده و خطرناک نشان نمی‌دهد این است که هنوز هم در فرهنگ ایرانی بچه چاق و تپل، یک بچه سالم و سرحال است و افرادی با اضافه وزن زیاد، خود را درشت با استخوان‌بندی بزرگ می‌دانند. تصورات اشتباهی که جامعه را به سمت مرگ تدریجی راهنمایی می‌کند و جالب‌تر اینکه هزینه بسیار زیادی درمان بیماری‌های ناشی از چاقی، گاهی زندگی افراد و خانواده‌هایشان را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. این بار علت چاقی،‌ خوردن بیش از اندازه یا کم‌تحرکی نیست بلکه کمبود ویتامین‌هایی است که شما را چاق می‌کند! قبل از ناامیدی‌ از روند کاهش وزن این مطلب را به دقت بخوانید.

 ویتامینD 
در تحقیقات منتشر شده ارتباط بین شاخص توده بدنیBMI  و ‌کاهش غلظت  ویتامینD  به‌خوبی روشن شده است. تحقیقات نشان داده توده بدنی و غلظت این ویتامین رابطه معکوس داشته و افزایش هر کدام بر دیگری کاهش دهنده است.  علت این تاثیرات به‌درستی مشخص نیست ولی تحقیقات رژیمی‌های حاوی میزان بالا و متناسب با وزن ویتامین‌D  روند کاهش وزن را سرعت بخشیده است.

 کلسیم
مشخص است که  وجود ویتامین D برای متابولیسم کلسیم حیاتی است.
 تحقیقات نشان داده است جذب و تاثیر کلسیم مصرفی به‌صورت طبیعی یا مصنوعی با همراهی ویتامینD  موثرتر بوده و میل به کاهش وزن را به همراه داشته است. این بررسی‌ها نشان می‌دهد میزان جذب کلسیم توسط استخوان‌ها در زنان بعد از سن یائسگی در همراهی با این ویتامین افزایش چشمگیری پیدا می‌کند. کاهش توده چربی بدنی و میل به سوزاندن چربی‌ها از تاثیرات وجود کلسیم کافی در بدن است. 

 استروژن و پروژسترون
 برخلاف اینکه زنان معمولا لباس‌هایی با سایز و قواره کوچک‌تر دارند، ولی ذخایر چربی بیشتری روی روده‌ها، ران‌ها و سینه‌های آنان دیده می‌شود. دلیل آن هم وجود دو هورمون استروژن و پروژسترون در بدن زنان است. 
استروژن عمدتا مسئول ذخیره چربی بالای ران و کمر است، در حالی که استروژن و پروژسترون روی ذخیره چربی در ناحیه سینه دخالت دارند. وجود هورمون مردانه تستوسترون، ذخیره چربی در ناحیه شکم را افزایش می‌دهد. از آنجا که زنان نوسانات هورمونی ماهانه را از طریق چرخه قاعدگی تجربه می‌کنند، می‌دانند که هورمون‌ها بر احساس، عملکرد و سوخت و ساز بدن تاثیر می‌گذارند و به‌طور مستقیم این واقعیت را دریافت می‌کنند که در چه زمانی چربی ذخیره می‌کنند و در چه زمانی آن را می‌سوزانند. بحث در مورد از دست دادن چربی در زنان نمی‌تواند بدون درک چرخه طبیعی قاعدگی انجام شود.  اولین روز خونریزی برای یک زن، روز اول چرخه قاعدگی است. سپس چرخه قاعدگی می‌تواند به دو مرحله تقسیم شود؛ مرحله فولیکولی (به‌نام بلوغ فولیکول تخمدان) و فاز لوتئال (به‌نام corpeus luteum) نامیده می‌شود. درواقع تخمک‌گذاری و انتشار تخمک از تخمدان‌ها، این دو قسمت از چرخه را از هم جدا می‌کند. فاز فولیکولی با سطوح بالاتر استروژن نسبت به پروژسترون همراه است، درحالی که فاز لوتئال معکوس است. نسبت نسبی این دو هورمون می‌تواند بر کاهش چربی و سلامت بدن تاثیر بگذارد. تعادل استروژن و پروژسترون با  تناسب هورمون‌های دیگر مانند کورتیزول یا انسولین نیز ارتباط دارد.

رابطه هورمون‌ها با چاقی!
هورمون‌ها پیام‌های شیمیایی هستند که  فعالیت‌های داخلی بدن را تنظیم می‌کنند و اتفاقا یکی از عوامل ایجاد چاقی هستند.  لپتین، انسولین، هورمون‌های جنسی و هورمون رشد بر اشتها، سوخت و ساز بدن و توزیع چربی بدن تاثیر می‌گذارد. افراد چاق دارای سطح هورمون‌هایی هستند که متابولیسم غیرطبیعی و انباشت چربی بدن را تشویق می‌کنند.  سیستم هورمونی که به‌عنوان سیستم غدد درون ریز شناخته می‌شود، هورمون‌ها را به جریان خون ما ترشح می‌کند.  سیستم غدد درون‌ریز با سیستم عصبی و سیستم ایمنی بدن برای کمک به بدن ما در مقابله با وقایع و استرس‌های مختلف کار می‌کند. کم یا زیاد بودن هورمون‌ها می‌تواند به چاقی منجر شود و از سوی دیگر چاقی می‌تواند منجر به تغییر در هورمون‌ها شود.

 هورمون ضد اشتها
هورمون لپتین توسط سلول‌های چربی تولید و به جریان خون ما منتقل می‌شود. لپتین، با تمرکز روی مراکز خاصی از مغز به کاهش اشتها و میل به غذا کمک کرده همچنین به نظر می‌رسد که کنترل چگونگی ذخیره چربی در بدن را  نیز کنترل می‌کند. از آنجا که لپتین با چربی تولید می‌شود، سطح لپتین در افرادی که چاق هستند بیشتر از افرادی است که وزن طبیعی دارند.
 با این حال،  برخلاف داشتن سطوح بالاتری از این هورمون کاهش دهنده اشتها، افرادی که چاق هستند نسبت به اثرات لپتین حساس نیستند در نتیجه احساس سیری بعد از خوردن غذا ندارند.

هورمون چاق‌کننده را بشناسید
انسولین، یکی از مهم‌ترین هورمون تولید شده توسط پانکراس است که در تنظیم  متابولیسم کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها نقش مهمی دارد.
 انسولین باعث جذب گلوکز (قند) از خون در بافت‌هایی مانند عضلات، کبد و چربی می‌شود. این یک فرآیند مهم برای اطمینان از این است که انرژی برای عملکرد روزمره و حفظ سطح طبیعی قند خون در دسترس است. 
در افرادی که چاق هستند، سیگنال‌های انسولین گاهی گم می‌شوند و بافت‌ها دیگر قادر به کنترل قند خون نیستند. 
این می‌تواند منجر به توسعه دیابت نوع II و سندرم متابولیک شود. هر چند میزان بالای انسولین در بدن هم به‌دلیل ایجاد ولع زیاد به خوردن شیرینی می‌تواند مانع از احساس سیری در فرد شده و همین مورد سبب چاقی‌های مفرط می‌شود.

هورمون‌های جنسی
 به نظر می‌رسد استروژن‌ها و آندروژن‌ها به توزیع چربی بدن کمک می‌کنند. تغییرات همین هورمون‌های جنسی بر اثر افزایش سن، تغییر در نواحی تجمع و میزان توزیع چربی بدن را به همراه دارد. زنان در سنین باروری  چربی را در نیم تنه پایینی بدن ذخیره می‌کنند، مردان مسن و زنان بعد از یائسگی ذخیره چربی بیشتری در اطراف شکم  دارند.  

  تاثیر هورمون رشد بر چاقی
غده هیپوفیز در مغز تولیدکننده هورمون رشد است که باعث رشد استخوانی و عضلانی می‌شود. همچنین هورمون رشد، متابولیسم را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. محققان دریافتند که سطح هورمون رشد در افرادی که چاق هستند کمتر از افرادی است که وزن طبیعی دارند. این مورد در سنین نوجوانی و جوانی باعث ایجاد اضافه وزن و چاقی می‌شود که همراهی با ورزش می‌تواند تاثیر آن را کاهش داده و آن را متناسب کند.

منبع: مجله سیب سبز

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ
نظرات

1396-06-28 - 16:25 پاسخ

علت چاقی فقط و فقط خوردن غذای زیاد است ودیگرهیچ.