دکتر کامبیز خاموشیان با اشاره به آسیبهای ناشی از استفاده از کفشهای نامناسب برای کودکان و دانش آموزان، اظهار کرد: کفشهای نامناسب میتوانند موجب آسیبهای جسمی از جمله آسیب به ستون فقرات و خستگی زودرس شوند.
خاموشیان افزود: همچنین کفشهای نامناسب توانایی و فعالیت کودکان را کاهش میدهند و از این طریق به روح و روان کودکان نیز آسیب وارد میکنند.
وی به ویژگی کفشهای مناسب اشاره کرد و افزود: افراد برحسب میزان فعالیتی که دارند میتوانند از کفشهای ساق کوتاه یا ساق بلند استفاده کنند.
این متخصص طب فیزیکی، کفشهای ساقدار و بنددار را بهترین نوع کفش برای افرادی که فعالیت بالایی دارند بخصوص دانش آموزان عنوان کرد و افزود: کفشهای ساقدار و بنددار بدلیل محکم نگه داشتن مچ پا، آسیبهای وارد به مچ پا را در هنگام فعالیت به حداقل میرسانند.
وی ارتفاع پاشنه مناسب برای کفشها را ۲ تا ۲.۵ سانتیمتر دانست و افزود: بهتر است قسمت پنجه و پاشنه کفش نیز یکسره و به هم پیوسته باشد.
خاموشیان با اشاره به اینکه کفشهای نامناسب خستگی پاها را به دنبال دارد، گفت: لازم است کفی کفش در عین مقاوم بودن، نرم و بالشتکی بوده و قوس کف پا را به خوبی بپوشاند.
وی افزود: چرمهای طبیعی به علت تهویه مناسبی که دارند بهترین جنس برای کفش شناخته میشوند.
خاموشیان با تاکید بر اینکه کفشهای خریداری شده باید تا نیم شماره از سایز پا بزرگتر باشند، خاطرنشان کرد: بهترین زمان خرید کفش در ساعات عصر است؛ چرا که در این زمان پاها بر اثر فعالیت روزانه معمولا تا نیم شماره بزرگتر از ساعات دیگر روز هستند.
وی در ادامه با بیان اینکه شکل ظاهری کفش بر راحتی پاها در کفش تاثیرگذار است، گفت: بهتر است قبل از خرید کفش، وجود اختلاف سایز در پاها، شکل انگشتان پا و قوس طبیعی کف پا بررسی شود.
وی با اشاره به اینکه تظاهرات بعضی از ناهنجاریهای لگنی در پا مشاهده میشود، تصریح کرد: بعضی از مشکلات از قبیل پاهای پرانتزی و انحراف ستون مهرهها روی شکل پا تاثیر می گذارند. از این جهت به منظور خرید کفش مناسب، پاها بخصوص در کودکان و دانش آموزان باید توسط یک متخصص طب فیزیکی معاینه شوند.
خاموشیان استفاده از کفشهای مناسب را بهترین عامل در حفاظت فیزیکی از ستون مهرهها و مفاصل پا دانست و توصیه کرد: کفشهای نامناسب، تغییر شکل پا، انحراف شست پا و انحراف ستون مهرهها را به دنبال دارند که با پوشیدن کفشهای مناسب میتوان از این آسیبها جلوگیری کرد.