قبل از این که یکی دیگر از محصولاتی که ادعا می کنند به طور معجزه آسایی سلولیت را از بین می برند، بخرید، خودتان را با 15 رازی که این مقاله در مورد سلولیت هایتان به شما می آموزد، مسلح کنید.
1. سلولیت رایج تر از چیزی است که فکر می کنید
اگر گاهی هنگام شنا احساس می کنید تنها کسی هستید که سلولیت دارد، نگران نباشد، شما قطعا تنها نیستید. تحقیقات نشان می دهد که، بیش از 90 درصد زنان در جایی از بدنشان سلولیت دارند، چه روی شکم باشد چه باسن، ران ها، بازوها یا پشت یا مناطقی که کمتر در آن سلولیت دیده می شود، مثل صورت، گردن و قفسه سینه.
2. مردان هم سلولیت دارند
اگرچه سلولیت عمدتا زنان را تحت تاثیر قرار می دهد، گاهی مردان هم از ایجاد سلولیت در این جا یا آن جای بدن شان در امان نیستند. بر طبق تحقیقات منتشر شده، 10 درصد مردان هم در بخش هایی از بدن شان دچار سلولیت می شوند. با این حال، از آن جایی که مردان چربی کمتری نسبت به زنان در بدن شان دارند و اغلب لباس شان پوشش کامل تری دارد، کمتر مورد توجه قرار می گیرند.
3. بله، علت ایجاد سلولیت، چربی است
متاسفانه، درست است، سلولیت های شما در واقع چربی بدن تان است که ظاهری نامناسب روی سطح پوست تان ایجاد می کنند. زمانی که چربی زیر جلدی، خلاف جهت شبکه بافت همبند و نزدیک به سطح پوست تان فشار وارد می کند، باعث ایجاد ظاهری برآمده و فرورفته روی پوست تان می شود.
4. سلولیت برای افراد در هر سایزی رخ می دهد
اگر فکر می کنید فقط افرد سنگین وزن دچار سلولیت می شوند، دوباره فکر کنید. سلولیت می تواند در افراد با هر شکل و اندازه ای بوجود بیابد، هر چند ممکن است در افرادیکه وزن بیشتری دارند، واضح تر باشند، زیرا بدنشان سطح بیشتری برای بیرون زدن سلولیت دارد. با این حال، هنوز هم افراد لاغری هستند که با این برجستگی ها و فرورفتگی های روی پوست شان دست به گریبانند، حتی این مساله را در ستارگان سینما هم می توانید ببینید.
5. سلولیت ممکن است ژنتیکی باشد
ممکن است سلولیت را از مادرتان به ارث برده باشید. درست مثل لبخندتان، برق چشمان تان و متاسفانه سلولیت تان. اگر سلولیت دارید و ژنتیکی به شما رسیده باشد، عوامل زیادی هستند که ظاهر سلولیت تان را تحت تاثیر قرار می دهد، مثل وزن، شکل بدن و حتی شرایط هورمونی خاص که تحت تاثیر ژنتیک قرار می گیرند.
6. شرایط خاص ایجاد سلولیت را بیشتر می کند
اگر مشکل پزشکی خاصی داشته باشید ممکن است بیشتر مستعد سلولیت در طول زندگی تان باشید. شرایطی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، کم کاری تیروئید، افسردگی و حتی عدم تعادل الکترولیت در بدن که باعث تمایل بیشتر بدن به اضافه وزن می شود، پس احتمال افزایش سلولیت در بدن تان را بیشتر می کند.
7. یک سیستم درجه بندی برای سلولیت وجود دارد
در حالی که با چشم نمی توان تفاوتی بین سلولیت ها به درستی تشخیص داد، ولی یک سیستم طبقه بندی برای این برجستگی ها و فرورفتگی ها وجود دارد. بر اساس مقیاس شدت سلولیت نورنبرگر – مولر (Nurnburger-Muller cellulite severity scale)، مرحله 0 یعنی این که سلولیت قابل مشاهده ای ندارید، حتی وقتی پوست تان را نیشگون بگیرید، مرحله 1 به این معنی است که سلولیت ها زمانی که پوست تان را نیشگون بگیرید یا عضلات تان را بپیچانید، مشاهده می شوند، مرحله 2 به این معنی است که زمانی که ایستاده اید فرورفتگی ها را مشاهده می کنید (نیازی به نیشگون گرفتن نیست) و مرحله 3 به این معنی است که چه نشسته باشید چه ایستاده، دراز کشیده و در هر حالتی سلولیت هایتان قابل مشاهده است.
8. کاهش وزن می تواند باعث ایجاد تغییر در سلولیت ها شود
سلولیت ها معمولا در بخش هایی از بدن ایجاد می شوند که چربی بیشتری دارند، بنابراین جای تعجب نیست که آب شدن چند کیلو چربی به کاهش ظاهر فرورفتگی و برجستگی های روی پوست کمک کند. خوشبختانه برای خلاص شدن از شر سلولیت ها نیازی نیست کل بدن تان را تغییر دهید، با کاهش فقط 10 درصد از وزن بدن تان می توانید علاوه بر بهبود ظاهر سلولیت ها، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت را هم کاهش دهید.
9. کاهش وزن گاهی می تواند سلولیت ها را بدتر کند
کاهش وزن قطعا باعث کاهش خطر ابتلا به انواعی از بیماری های مزمن می شود، ولی وقتی صحبت از سلولیت می شود، تاثیر معجزه آسایی ندارد. محققان دانشگاه سینسیناتی متوجه شدند که، برخی از سوژه های مورد مطالعه گرفته بعد از کاهش وزن، سلولیت هایشان واضح تر از قبل شده بود.
10. خوراکی های درست می توانند در کمتر دیده شدن سلولیت ها کمک کننده باشند
خوراکی های خاص می توانند به صورت طبیعی تولید کلاژن در بدن را افزایش دهند و منجر به کاهش دیده شدن سلولیت ها طی این فرایند شوند. تحقیقات نشان می دهد که خوراکی های غنی از ویتامین C مثل مرکبات، فلفل دلمه و سبزیجات با برگ سبز می توانند تولید کلاژن در بدن را بهبود دهند که سبب محکم تر شدن پیوند بین بافت همبند، شده و دیده شدن سلولیت ها را کاهش دهد. قطع کردن مصرف خوراکی هایی که حبس آب در بدن را افزایش می دهند، مانند میان وعده های شور و سایر خوراکی هایی که باعث افزایش وزن می شوند، مانند خوراکی هایی که شکر یا کربوهیدرات بالایی دارند هم می توانند به شما کمک کنند.
11. عضله سازی می تواند باعث کاهش سلولیت شود
حتی اگر شما یک بدنساز نباشید، رفتن به باشگاه باز هم می تواند تغییر عمده ای روی سلولیت هایتان ایجاد کند. ورزش، جریان خون را افزایش می دهد که می تواند ظاهر پوست شما را بهبود بخشیده و تولید کلاژن را افزایش دهد و ساخت عضله می تواند پوستتان را سفت تر کرده و در نتیجه سلولیت ها کمتر قابل رویت باشند. همچنین ورزش کردن باعث سرعت بخشیدن به کاهش وزن شده که در برخی افراد باعث از بین رفتن سلولیت ها می شود.
12. ماساژ می تواند تا حدی در بهبود ظاهر سلولیت موثر باشد
فقط به این دلیل که مثلا امروز روز استراحت ورزش تان است به این معنی نیست که نمی توانید کاری برای از بین بردن این برجستگی ها و فرورفتگی ها انجام دهید. محققین بنیاد Antoni De Gimbernat در موسسه Medico Vilafortuny in Cambrils، در اسپانیا متوجه شدند که ترکیب نور مادون قرمز، فرکانس رادیویی و ماساژ می تواند به طور چشمگیری ظاهر سلولیت را بهبود بخشد.
13. سلولیت اغلب با افزایش سن بدتر می شود
با بالا رفتن سن ممکن است کمتر مراقب ظاهر سلولیت خود باشید، ولی به این معنی نیست که با بالا رفتن سن با سلولیت کمتری سر و کار داشته باشید. بر اساس تحقیق منتشر شده در Menopause Reviews، سلولیت بعد از یائسگی به خاطر تغییرات هورونی، کاهش تولید کلاژن و افزایش چربی زیر پوستی در میان سالی افزایش پیدا می کند.
14. ترفند های آرایشی برای بهبود ظاهر سلولیت
اگر مشتاق به کاهش سلولیت هایتان هستید، عضله سازی می تواند تغییر بزرگی در ظاهرتان ایجاد کند، ولی برای کوتاه مدت یک راه حل ساده وجود دارد، استفاده از اسپری برنزه. اسپری برنزه می تواند پوست تان را یکدست کند و در نتیجه کمتر سلولیت ها به چشم دیده می شوند.
15. درمان های موضعی برای سلولیت می توانند کارساز باشند
اگرچه بسیاری از شرکت های لوازم آرایشی محصولاتی برای کسانی که دلشان می خواهد از شر سلولیت خلاص شوند ارائه می کنند که چنین خاصیتی ندارد، ولی ممکن است یک راه حل موضعی برای کاهش ظاهر سلولیتی پوست وجود داشته باشد. نتیجه یک مطالعه نشان داد که، ترکیب کافئین و رتینول می تواند پوستی که ظاهر پوست پرتقالی به خود گرفته ترمیم کند.
منبع: سیمرغ