دکتر زهرا عبداللهی با اشاره به اجرای برنامه مکمل یاری آهن در مدارس کشور گفت: در طی چند سال و با تلاشهای فراوان طی تفاهم نامهای مشترک بین وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آموزش و پرورش اقداماتی در جهت بهبود وضعیت ریز مغذیها در دانشآموزان به تصویب رسیده است که یکی از این برنامهها، برنامه آهن یاری در تمام دبیرستانهای دخترانه کشور در هر سال تحصیلی جدید است.
وی گفت: طبق این برنامه، مکمل آهن در بین دانش آموزان دختر دبیرستانی برای پیشگیری از کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن به صورت هر هفته یک عدد مکمل آهن به مدت ۴ ماه در سال تحصیلی توزیع میشود.
وی با بیان این که این برنامه از سال ۸۰ به صورت پایلوت در چند استان کشور اجرا شد و به مرور در کل استانهای کشور به اجرا در آمد، افزود: کمبود آهن موجب کم خونی، اختلال در تمرکز حواس و کاهش قدرت یادگیری، خستگی زودرس و کاهش مقاومت بدن در مقابل بیماریها میشود و برای پیشگیری از کمبود آهن علاوه بر رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی روزانه و مصرف منابع غذایی حاوی آهن از جمله انواع گوشتهای سفید و قرمز، حبوبات، انواع خشکبار و انواع مغزها، مصرف هفتگی مکمل آهن نیز لازم است.
بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، عبداللهی تاکید کرد: در راستای توزیع قرص آهن در مدارس دوره متوسطه دخترانه آموزش معلمین، مراقبین بهداشت مدارس، دانش آموزان و اولیاء آنها توسط کارشناسان تغذیه شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت و در قالب طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت نیز انجام میشود.
وی توصیه کرد: والدین نقش بسزایی در تشویق دختران خود در مصرف قرصهای آهن دارند، بنابراین با آگاهی دادن به آنها میتوانند در ارتقای سلامتی آنها موثر باشند.