تاثیر استرس و اضطراب شدید یا مداوم بر جسم
مراجعه مداوم به مطب دندانپزشکها، نتوانسته درد دندانهایتان را آرام کند؟
آزمایشهایتان میگویند همهچیز روبهراه است، اما همچنان ضعیف و کمانرژی هستید؟
درست است که معمولا کمبود یک ویتامین یا ماده معدنی یا حتی به ارث بردن ژن بیماریزا از والدینتان، میتواند شما را به مشکلات سلامتی متعددی دچار کند، اما گاهی بدون وجود این عوامل هم ممکن است هر روزتان را با درد یا ناتوانی سپری کنید. در چنین شرایطی، بهجای افتادن در چرخه باطل تکرار کردن آزمایشهای خون و اسکن مغزی، از یک روانپزشک وقت بگیرید.
دندانهایتان میشکنند؟
کمبود کلسیم ندارید، هر شب و هر صبح مسواک میکنید و به تاثیر مثبت فلوراید درمانی باور دارید؟ پس چرا دندانهایتان ناگهان میشکنند و مدام از درد فک و دندان شکایت میکنید؟ به باور متخصصان، این مشکلات ممکن است بهخاطر دچار بودنتان به اضطراب مزمن سراغ شما بیایند. آدمهای مضطرب، در طول روز و حتی در زمان خواب، بهطور ناخودآگاه دو فکشان را به یکدیگر فشار میدهند و تکرار این عادت، باعث آسیب دیدن و شکستن دندانهایشان میشود.
هر صبح تهوع دارید؟
استرس، باعث ترشح بیشتر اسید در معده و ناتوان شدن دستگاه گوارش شما در کنترل این اسید میشود. بههمیندلیل در بسیاری از صبحها و حتی لحظات روز، احساس تهوع میکنید و درصورت بالا آوردن، مایعی زردرنگ را با زحمت و فشار از معده خود خارج میکنید. ترش کردن مداوم و بالاآمدن اسید معده از ناحیه مری، از مشکلات شایع در میان افرادی است که از پس کنترل اضطرابشان برنمیآیند.
چاق میشوید؟
افزایش طولانیمدت ترشح هورمونهای استرس در بدن شما، باعث میشود بیشتر احساس گرسنگی کنید. بسیاری از افرادی که نمیتوانند وزنشان را پایین بیاورند و هرروز چاقتر میشوند، قربانی ابتلا به اضطراب مزمن یا دیگر اختلالات روانی هستند و تا زمانی که روانشان را درمان نکنند، نمیتوانند جسم خود را به وضعیت مطلوب برسانند.
زانوهایتان درد میکند؟
درد مفاصل، یکی دیگر از عوارض قرار داشتن در معرض اضطراب هرروزه است. به گفته محققان، استرس مزمن، احتمال دچار شدن به بیماریهای جدیتری چون آرتریت روماتوئید را هم ایجاد میکند و با ضعیف کردن سیستم ایمنی بدن، زمینه را برای دچار شدن به اختلالات خودایمنی فراهم میکند.
رودههایتان خوب کار نمیکنند؟
فعالتر شدنِ آزاردهنده رودهها و ابتلا به اسهال، درست مانند ناگهان کمکار شدن آنها و دچار شدن به یبوست، میتواند از نشانههای درگیر شدن با اضطراب باشد. به گفته متخصصان، حتی استرسهای کوتاهمدت و شدید هم میتوانند معده و روده شما را آزرده کنند و بر اشتها و توان بدنتان در هضم غذا هم تاثیر بگذارند.
خالخالی شدهاید؟
ظاهر شدن دانههای قرمز روی پوستتان و نشان دادن حساسیت به مواد مختلف، میتواند یکی از عوارض تحمل کردن استرس باشد. استرس شدید یا مداوم، همانطور که پیش از این گفتیم، بر سیستم ایمنی بدنتان تاثیر میگذارد و وقتی بدنتان توان دفاع از خود را نداشته باشد، واکنشهای آلرژیک را سادهتر و بیشتر از قبل نشان میدهد.
زیاد سرما میخورید؟
بدنی که درگیر استرس شده، در برابر انواع ویروس و باکتری ضعیفتر است. ابتلا به سرماخوردگی یا عفونتهای مختلف، در میان افراد درگیر با استرس، بیشتر دیده میشود و محققان میگویند درصورت درمان مشکل جسمی تا زمانی که عامل استرسزا از میان برداشته نشود یا اضطراب مزمن و فراگیری که این افراد را دچار کرده درمان نشود، نمیتوان به حفظ سلامت آنها امیدی داشت.
منبع: سیمرغ