دکتر امیلی دی فرانکو محقق و استاد دانشگاه سینسیناتی در این خصوص میگوید بارزترین خطرات زایمان رابطه مستقیمی دارند با بارداریهای پیاپی بافاصله زمانی کم.
طی تحقیقی که دکتر دی فرانکو در دپارتمان سلامت کودک ایالت اوهایو انجام داد با بررسی سوابق ۴۵۴۷۱۶ مورد زایمان مادرانی که حداقل دو زایمان در طی شش سال داشتند به این نتیجه رسید زنانی که اقدام به تلاش مجدد برای بارداری در همان سال تولد میکنند دو برابر بیشتر در معرض زایمان پیش از موعد (قبل از هفته ۳۹ بارداری) قرار دارند. نتیجه مطالعات دکتر دی فرانکو که در ژورنال بینالمللی زنان و زایمان منتشر گشت به این نکته اشاره دارد که یک وقفه ۱۸ ماهه از زایمان تا بارداری مجدد، خطر زایمان زودهنگام را کاهش میدهد.
دکتر فرانسیس چانگ متخصص زنان و زایمان در بیمارستان Good Samaritan در لسآنجلس معتقد است زایمان زودهنگام، خطر ابتلا به مرگ نوزاد را در چهار هفته اول زندگی افزایش میدهد، این خطرات شامل نارسایی در رشد ریه و ارگانها میباشند، به عقیده دکتر چانگ بهتر است تا با بررسی همهجانبه، جلوی تمام خاطرات احتمالی گرفته شود.
دکتر چانگ تأکید میکند زمانی که جنین در رحم شکل میگیرد شمارش روزها از اهمیت بالایی برخوردارند زیرا زمان نگهداری یک نوزاد ۳۸ هفته و ۶ روزه با یک نوزاد ۳۹ هفتهای در واحد ویژه مراقبتهای نوزادان متفاوت است.
بنا به گزارش مراکز کنترل و پیشگیری بیماریها، یکی از هر هشت نوزاد متولدشده در ایالاتمتحده قبل از هفته سی و هفتم بارداری متولد میشود.
دکتر چانگ اذعان میکند زوجهایی که تصمیم به بارداری مجدد دارند میبایست عوامل متعددی را لحاظ کرده و سنجیده عمل کنند.
علاوه بر فاصله زمانی بین بارداریها عوامل دیگری مانند مصرف سیگار، سن و شرایط مالی و درآمد نیز بر خطر زایمان زودرس تأثیرگذار میباشند.