بیدار کردن فرد از خواب با صدای بلند باعث سکته می شود؟
معروفترین علت ابتلا به اصطلاح عامیانه جنون که به آن روانپریشی نیز گفته میشود، شیزوفرنی و مانیا است. در صورتی ممکن است در هنگام بیدار کردن فردی با صدای بلند، به جنون مبتلا شود که زمینه محیطی یا ژنتیکی عوامل یاد شده را از قبل در خود داشته باشد. در غیر این صورت، بیدارکردن افراد با صدای بلند منجر به جنون نمی شود و این ادعاها کاملا نادرست است.
شیزوفرنی در فرد با اختلال روانی، حالت روانپریشی و توهمات شنیداری و جنون آمیز بروز میکند، همچنین عامل دیگر جنون ممکن است به علت یک اختلال دو قطبی در برابر افسردگی و شیدایی به نام مانیا به وجود بیاید که سبب نوسانات خلقی و تغییرات غیرمعمول در کارایی فرد خواهد شد.
این روانشناس بالینی با بیان اینکه به فرض درست بودن این ادعا اگر فردی کابوس ببیند هم، باید پس از بیدار شدن دچار جنون شود، افزود: چنین ادعاهایی، درست و علمی نیست. ابتلا به جنون در چنین مواقعی همانقدر میتواند واقعیت داشته باشد که گفته شود چون فردی را ناگهان از خواب بیدار کردند، معتاد شد. این حرف ها مبنای علمی ندارد.
از آنجا که هنگام بیدار شدن ناگهانی و به دلیل ترس فرد، فشار خون بالا رفته و ترشح برخی هورمونها افزایش مییابد، ابتلا به سکته در افرادی که با صدای بلند بیدار میشوند نیز مستلزم داشتن زمینه بیماری قبلی است. همانطور که در تصادفات، گاهی بر اثر شوک و ترس، فرد با داشتن زمینه قبلی بیماری های قلبی ممکن است مبتلا به سکته شود. بنابراین اینگونه شایعات تلگرامی پایه و اساس علمی ندارد و نباید آنها را باور کرد.
منبع: سیمرغ