دکتر مژگان فولادی گفت: تحقیقات نشان داده است که مصرف مواد مخدر و همچنین دخانیات اثرات قابل توجهی در عدم باروری زنان خواهد گذاشت و حتی دود ناشی از سیگار در زنانی که خود سیگاری و یا معتاد نبودند اما به مدت طولانی در معرض این دود قرار داشتند تاثیر به سزایی در ناباروری این افراد دارد.
وی با بیان اینکه مواد مخدر معمولا در زنان باعث کاهش میل جنسی، اختلال در تخمکگذاری و کاهش تخمکها میشود، گفت: مصرف مواد مخدر همچنین زمینهساز بیماری التهابی لگن و HIV میباشد و باعث افزایش سقط جنین میشود.
این جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی بیان کرد: زنان بارداری که اعتیاد دارند باید حتما زیر نظر پزشک متخصص باشند زیرا مواد مخدر باعث کاهش رشد جنین و جفت میشود و حتما بیمار باید از این لحاظ مورد بررسی قرار گیرد.
فولادی ادامه داد: از لحاظ وابستگی جنین به مواد، مادر باید حتما در مرکزی باشد که توانایی کنترل وضعیت جنین را داشته باشند و اجازه وابسته شده جنین به مواد مخدر را ندهند و اگر مادر تا انتهای بارداری اعتیاد داشته باشد جنین را روی نالوکسان قرار دهند تا کم کم وابستگی جنین را کم کنند.
وی گفت: ترک اعتیاد حین بارداری کار بسیار خطرناکی است و مادر باید حتماً تحت نظر پزشک و با مصرف داروهای خاص این کار را انجام دهد. ترک اعتیاد در ماههای اول بارداری سودبخش است اما در ماههای آخر زندگی مادر و نوزاد، بهخصوص نوزاد را به مخاطره میاندازد.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، این جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی تاکید کرد: اگر مادر بدون نظر پزشک و یکباره مواد را کنار بگذارد با خطر سقط جنین یا خطر تولد نوزاد ناقص روبهرو است و این خطر بسیار جدی و درصد احتمال آن بالاست.
فولادی گفت: برای دوران شیردهی مادران معتاد ابتدا باید با تشویق سعی بر ترک دادن این افراد کرد یا در طی حاملگی تحت درمان جایگزینی با مواد مخدر با عوارض کمتر قرار گیرند چرا که اثرات مواد مخدر در دوران شیردهی باعث به خطرافتادن سلامت نوزاد و همچنین وابستگی نوزاد به مخدر می شود .