الناز بهروز در هفته مسمومیت، خطرات قرص برنج را یادآور شد و اظهار داشت: بهرغم حذف سم قرص برنج از فهرست سموم رسمی کشور و ممنوعیت عرضه قرص برنج در عطاریها و سمفروشیها، این سم توسط قاچاقچیان به کشور وارد میشود. خرید، فروش، توزیع و ارائه قرص برنج در عطاریها و سمفروشیها ممنوع است و عاملین این امر مشمول مجازات خواهند شد.
کارشناس مسئول نظارت بر داروخانهها و شرکتهای توزیع داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی دزفول تأکید کرد: عواملی که میتواند در پیشگیری از مسمومیتهای ناشی از سموم دفع آفات نباتی و مواد شیمیایی بسیار حائز اهمیت باشد؛ اول، از سموم صنعتی و کشاورزی در محیط منزل استفاده نکنند، این سموم سلامت خانواده را به خطر خواهد انداخت. دوم، آسیب ناشی از مسمومیت با قرص برنج میتواند جبرانناپذیر باشد، با جایگزین کردن این سم با سیر و نمک خانواده خود را محافظت کنید.
وی در پایان در خصوص عدم استفاده از قرص برنج تأکید کرد و گزارشی از آمار مرگومیر این سم خطرناک ارائه داد و گفت : تنفس گاز متصاعدشده از قرص برنج میتواند منجر به مرگ شود. بر اساس گزارشات واصله، افرادی بر اثر استنشاق تدریجی گاز حاصل از قرص برنج داخل کیسههای برنجی که در گوشه اتاق نگهداری میکردند، فوت شدند. بر اساس آمار بهدستآمده از سازمان پزشکی قانونی کشور، در سال گذشته 19 درصد از موارد مرگ ناشی از مسمومیت در ایران، ناشی از سمومی از قبیل قرص برنج، سموم دفع آفات نباتی، الکل و جوندهکشها و سیانور بوده است. در صورت مسمومیت اتفاقی یا تعمدی با قرص برنج، مصدوم باید بدون اتلاف وقت به بیمارستان منتقل شود.