۱۳درمان طبیعی برای سینوزیت

faateme1366
وقتی که هیچ گزینه‌ای برای راحت شدن از درد حاصل از عفونت سینوس‌ها در دسترس نیست، می‌توانید ماساژ صورت را امتحان کنید. شما می‌توانید آن نواحی صورت را که درگیر سینوس‌ها هستند، به مدت ۲ دقیقه ماساژ دهید، اگر این کار را به درستی انجام دهید، می‌توانید نفس راحتی بکشید.

التهاب و گرفتگی سینوس‌ها به طور کلی به عنوان یک عفونت سینوسی شناخته می‌شود و می‌تواند دلایل مختلفی از جمله آلرژی داشتن به هوای درون و یا بیرون منزل داشتن رژیم‌های خاص غذایی مانند استفاده از لبنیات، گلوتن، و همچنین مواد افزودنی مصنوعی باشد.

طب غربی، عفونت‌های سینوسی را با آنتی بیوتیک‌ها، استروئیدها، داروهای ضد التهابی و در برخی موارد با جراحی درمان می‌کند. اکثر این روش‌ها دارای ریسک بالا و هزینه‌های زیادی هستند و گاها می‌توانند زیان بار نیز باشند. اما روش‌های طبیعی برای خلاص شدن از شر دردهای سینوسی وجود دارد. در ادامه این مطلب شما را با سه مرحله اساسی و طبیعی آشنا می‌کنیم تا به طور طبیعی بتوانید از عفونت سینوس‌ها که معمولا با درد همراه است، خلاص شوید. این مراحل که خود دارای بخش‌هایی است، در اکثر موارد در خانه امکان انجام آن‌ها وجود دارد.

مرحله اول: علائم را درمان کنید

اگر چه در بیشتر موارد بر طرف کردن علائم از درمان خود بیماری بهتر است، اما این بار قرار است با علائم مواجه شویم. معمولا هنگامی که دچار عفونت سینوسی می‌شویم احساس نگرانی از این وضعیت، بیشتر می‌شود. بنابراین قبل از تلاش برای از بین بردن عفونت‌های سینوسی باید به سیستم ایمنی خود امیدوار باشیم. اگر عفونت بیشتر از آن چیزی است که ما انتظار داریم، می‌توان مراحل بعدی را انجام داد تا علائم به وجود آورنده سینوس‌ها را بر طرف کنیم.

۱. نوشیدن فراوان مایعات

نوشیدن فراوان مایعات، به ویژه مایعات بدون قند همچون آب و چای داغ کم‌رنگ می‌تواند مخاط درون سینوس‌ها را روان کرده و همین امر باعث خارج شدن مخاط سینوس‌ها به درون بینی شده و دفع راحت آن از طریق سوراخ‌های بینی می‌شود. با این روش تحریک سینوس ها کاهش یافته و در نتیجه عفونت‌ها بر طرف می‌شوند. به هیچ عنوان نوشیدنی‌هایی دارای کافئین و قند را مصرف نکنید، چرا که این مواد باعث می‌شوند، مخاط درون سینوس‌ها غلیظ‌تر شده و در نتیجه با انباشته شدن درون فضای سینوس می‌توانند عفونت و درد فراوانی به وجود آورند. یادتان نرود سیگار کشیدن نیز می‌تواند مخاط سینوس‌ها را غلیظ کند.

۲ . دفع مخاط محبوس درون سینوس با استفاده از یک معجون

شما می‌توانید با استفاده از فلفل تند قرمز، ترب کوهی، سرکه سیب و آبلیمو مخلوطی تهیه کنید تا از شر مخاط ایجاد شده درون سینوس‌ها راحت شوید. وقتی محلول شما آماده شد یک نفس عمیق بکشید سپس آن را بنوشید. توجه داشته باشید کسانی که به مواد بکار رفته در این محلول حساسیت دارند از خوردن آن جدا اجتناب کنند.

۳ . ماساژ صورت

وقتی که هیچ گزینه‌ای برای راحت شدن از درد حاصل از عفونت سینوس‌ها در دسترس نیست، می‌توانید ماساژ صورت را امتحان کنید. شما می‌توانید آن نواحی صورت را که درگیر سینوس‌ها هستند، به مدت ۲ دقیقه ماساژ دهید، اگر این کار را به درستی انجام دهید، می‌توانید نفس راحتی بکشید. وقتی شما نواحی سینوسی روی صورت را ماساژ می‌دهید، گردش خون در آن نواحی شدت می‌یابد. این گردش خون می‌تواند روی مخاط دورن سینوس‌ها نیز اثر بگذارد، از این رو با رقیق شدن مخاط سینوس‌ها این مواد جاری می‌شوند و پس از آن شما دیگر دردی را احساس نخواهید کرد.

۴. بخار گرفتن (بخور دادن)

برای رهایی از مخاط غلیظ می‌توانید چند قطره روغن اکالیپتوس و یا چند قطره نعناع فلفی را درون یک دیگ آب جوش بریزید، سپس سرتان را روی دیگ قرار داده و پشت سرتان را با یک حوله بزرگ محبوس کنید (بخور دادن) با دم و باز دم از راه بینی می‌توانید مخاط درون سینوس‌ها را رقیق و جاری کنید تا از درد حاصل از آن رهایی یابید. همچنین شما می‌توانید این قطرات روغنی را درون دستگاه بخار ساز بریزید، هوای خانه را با این روش معطر کنید و از مزایای آن بهرمند شوید.

۵. شستشوی بینی با آب نمک

اگر شما مستعد ابتلا به عفونت سینوس‌ها هستید، بهتر است با استفاده از آب نمک و یک سرنگ، سوراخ‌های بینی خود را به صورت مرتب شستشو دهید. در پاره‌ای از مواقع برخی مواد می‌توانند باعث کیپ شدن دهانه سینوس‌ها شوند. شما با این روش می‌توانید مجاری سینوس‌ها را پاک کنید. سعی کنید آب نمک شما بیش از اندازه شور نباشد و حتما آب را قبل از استفاده خوب جوشانید باشید، سپس وقتی خنک شد با استفاده از سرنگ‌های چند سی سی معمولی که در هر داروخانه‌ای یافت می‌شود، عمل شستشو را انجام دهید. لازم به تذکر است، از این روش نباید بیش از اندازه استفاده کنید، چرا که جداره داخلی بینی ممکن است، دچار حساسیت شود و همین امر می‌تواند باعث پاره شدن مویرگ‌های حساس داخل بینی شود.

۶. عصاره دانه گریپ فروت

عصاره دانه گریپ فروت (GSE) یک آنتی بیوتیک طبیعی است که از دانه‌های گریپ فروت خشک شده و یا پالپ آن را به صورت پودر تهیه می‌شود. شما می‌توانید از آن به عنوان یک اسپری بینی استفاده کنید. این ماده کمک می‌کند تا شما از سایر آلودگی‌های میکروبی داخل بینی و نواحی سینوسی خلاص شوید. این ماده همچنین از به وجود آمدن التهابات سینوسی جلوگیری می‌کند.

۷. ترکیب زردچوبه و ریشه زنجبیل

زرد چوبه یک ادویه بسیار عالی و معطر است. مردم هند و خاورمیانه از این ادویه برای طعم دار کردن غذا‌های‌شان استفاده می‌کنند. زردچوبه علاوه بر این که یک اکسید کننده عالی است، با دارا بودن کورکومین خاصیت ضد التهابی طبیعی نیز دارد. هنگامی که زردچوبه را با ریشه زنجبیل تند ترکیب کنید و درون چای داغ بریزید، جوشانده‌ای درست می‌شود که به انسداد مجاری سینوسی پایان داده و فشار را از روی سینوس‌ها بر می‌دارد. همچنین این جوشانده باعث می‌شود که راحت نفس بکشید. ریشه زنجبیل همچنین خاصیت آرام بخش کردن معده را نیز دارد، چرا که وقتی سینوس‌ها در موقع خواب فعال می‌شوند، مخاط شان را به درون معده می‌ریزند و این مخاط می‌تواند معده را دچار آشوب کند، از این رو خوردن زنجبیل در آرام کردن معده بسیار موثر خواهد بود.

مرحله دوم : تقویت سیستم ایمنی بدن

همان طور که می‌دانید، چندین راه برای قوی کردن سیستم ایمنی بدن وجود دارد که ما در ادامه به چند مورد از این موارد می‌پردازیم.

۸. استفاده از ویتامین C

ویتامین C به شکل قرص جوشان در بازار عرضه می‌شود و می‌توان گفت یکی از محبوب ترین مکمل‌هایی است که در داروخانه‌ها وجود دارد. ویتامین C می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند، از این رو روی سلامت کلی بدن تاثیرگذار است.

۹. استفاده از کد لیور اویل یا روغن کبد ماهی

روغن کبد ماهی سرشار از ویتامین‌های A و D و همچنین اسیدهای چرب امگا ۳ است. فراوری این روغن به کمک تخمیر کردن است، از این رو این ماده به مواد مغذی آسیبی نمی‌رساند. این ماده لیست بلند پایه از مزایا برای سلامتی انسان‌ها دارد. از جمله مزایای روغن کبد ماهی می‌توان به روشن و شفاف کردن پوست، تعادل روحیه، تعادل در هورمون‌های بدن و درمان اختلالات ایمنی بدن اشاره کرد. شما می‌توانید از این ماده برای برطرف کردن عفونت‌های سینوسی نیز بهره ببرید.

۱۰. استفاده از روغن پونه کوهی

فقط کافی است روزانه یک قطره روغن پونه کوهی را درون یک فنجان آب یا چای بریزید و بخورید. این کار تاثیر زیادی بر روی سلامت شما خواهد داشت. روغن پونه کوهی نه تنها خواص ضدباکتری، ضد ویروسی و ضد قارچی دارد، بلکه از نظر موضعی برای مبارزه با زخم‌های سرد، قارچ ناخن و شوره سر نیز بسیار مفید است. روغن پونه می‌تواند به عنوان یک جایگزین مناسب برای بخور دادن نیز مورد استفاده قرار گیرد. شاید این ماده به خوشایندی بخور اکالیپتوس و یا نعناع نباشد، اما خواص درمانی بسیار موثری دارد.

مرحله سوم : از بین بردن علل به وجود آمدن درد سینوس

اگر شما از درد و سوزش در نواحی سینوس رنج می‌برید. ممکن است عوامل محیطی و رژیم غذایی‌تان دلیل این کار باشد. در ادامه شما را باچند مورد که با به وجود آودن درد سینوس رابطه دارند، آشنا می‌کنیم.

۱۱. موارد آلرژی‌زای درون ساختمان

حشرات، حیوانات، گرد و غبار و گرده‌های گل رایج‌ترین عوامل تحریک کننده هستند که موجب التهاب و گرفتگی سینوس‌ها می‌شوند. ساده‌ترین راه حل و رفع چنین مشکلاتی استفاده از یک سیستم هوای مرکزی در داخل خانه و یا محیط کار است. اگر خانه شما از سیستم مرکزی فیلتر هوا برخوردار است، سعی کنید ماهی یک بار فیلتر را بررسی کنید، در صورت کثیف بود آن را تمیز و یا تعویض کنید. حیوانات خانگی خود را در خارج از منزل نگهداریی کنید تا از مشکلاتی که ممکن است از طریق آن‌ها به شما سرایت کند جلوگیری کرده باشید. گاهی اوقات آلرژن‌های محیطی در مجاری هوایی شما پنهان می‌شوند؛ با تمیز کردن کانال‌های هوا می‌توانید از وجود چنین مواد آلرژی سازی خلاص شوید.

۱۲. آلرژن‌های موجود در هوای آزاد

گرده، دود حاصل از اگزوز ماشین و کارخانه‌جات و هم چنین گرد و غبار پراکنده در هوا می‌توانند عوامل رایج در ایجاد گرفتگی سینوس‌ها باشند، چرا که اگر فردی به آن‌ها آلرژی داشته باشد، می‌تواند روی عملکرد طبیعی سینئس‌هایش تاثیر نامطلوب بگذارد. از این روی سعی کنید، در روزهایی که هوا آلوده است از ماسک‌های فیلتردار تایید شده، استفاده کنید تا به میزان قابل توجه‌ای از این آلرژن‌ها فاصله داشته باشید.

۱۳. ریز مغذی‌ها

آلرژی و حساسیت‌ها ممکن است، از مواد غذایی به وجود بیایند. برخی افراد با مصرف مواد گلوتن‌دار، لبنیات و قند دچار عفونت‌های سینوسی می‌شوند. اگر با مشکلات مکرر سینوسی روبه‌رو هستید، در حد امکان چنین رژیم‌های غذایی را حذف کنید. البته، شما مجبور نیستید، هر بخشی از سه مرحله بالا را دنبال کنید. یک یا دو مورد از هر لیست را امتحان کنید تا ببینید چه چیزی برای شما مناسب‌تر است و با کدام روش به جواب خود می رسید. وقتی مطمئن شدید که اشکال کار سینوس‌های شما از کجاست، هر وقت دچار درد سینوس شدید آن مرحله که برای شما کارساز بود را اجرا کنید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ