یاسر نژادی درباره اثرات ویتامین D در بدن، اظهارداشت: ویتامین D یا کلسیفرول از دسته ویتامینهای محلول در چربی است، این ویتامین با افزایش جذب کلسیم و فسفر از رودهها به رشد و استحکام استخوانها کمک میکند، لازم است بدانیم ویتامین D۳ یا کوله کلسیفرول از انواع دیگر ویتامینهای D در بدن،از اهمیت بیشتری برخوردار است.
وی افزود: ویتامین D و کلسیم باعث افزایش قدرت و هماهنگی در عضلات افراد میانسال نیز میشود که از دلایل عمده ناتوانی عضلات در افراد مسن سطح پایین ویتامین D آنها است.
نژادی اظهار کرد: پایین بودن سطح ویتامین D در اطفال باعث بیماری نرمی استخوان میشود و کمبود همین ویتامین در بزرگسالان باعث استئوپروز یا پوکی استخوان خواهد شد.
این جراح زانو در خصوص آمار ویتامین D در ایران، گفت: در تحقیقاتی که در ایران صورت گرفته است، از هر ۱۰۰ بیمار مبتلا به شکستگی استخوان ۹۰ نفر کمبود ویتامین D داشته و در تحقیقات دیگری که در کشور صورت گرفته ٦٠ تا ٨٠ درصد افراد دچار کمبود ویتامین D بودند که استفاده از مکملها به عنوان غنی کننده مواد غذایی لازم است.
وی افزود: از آنجا که این ویتامین از ویتامینهای محلول در چربی است میتوان آن را حتی به روغن مصرفی روزانه اضافه کرد.
نژادی با تاکید بر این موضوع که بهترین منبع دریافت این ویتامین نور خورشید است گفت: در تحقیقاتی که در جوامع غربی بر اساس نوع پوشش صورت گرفته نیاز به در معرض نور خورشید قرار گرفتن ١/٣ بدن فرد در بعضی زمانها مطرح بود که تحقیقات اخیر نشان داد قرار گرفتن صورت، پشت دستها و پاها در معرض نور مستقیم خورشید و بدون مانع شیشه لازم و کافی است لذا افرادی که از پوشش کامل برخوردار هستند با مشکل کمبود دریافت ویتامین D مواجه نخواهند شد، اما افرادی که دارای پوست تیرهتری هستند، لازم است مدت زمان بیشتری نیاز دارند تا مقدار مورد نیاز را جذب کنند.
این متخصص ارتوپدی گفت: بدن کودکان ١ تا ٣ سال ٢٤٨ واحد و کودکان ۴ تا ۸ سال ۲۴۴ واحد، پسران ٩ سال و بالاتر بین ٢٠٠تا ٢٧٠ واحد، دختران ٩ سال ١٥٠ تا٢٠٠ واحد و برای سنین بالای ٥٠ سال ٤٠٠ واحد ویتامینD نیاز دارد.
نژادی در آخر افزود: در موارد کمبود سطح ویتامین D در بدن معمولا مصرف خوراکی آن با دوزهای روزانه یا هفتگی، به صورت سه ماهه، هر ماه یک آمپول تزریقی توصیه میشود.