تاثیر وحشتناک هوای آلوده بر جنین!

faateme1366
یک بررسی جدید نشان می‌دهد که مه‌دود آلاینده هوا ممکن است خطر سقط‌جنین خودبه‌خودی در ابتدای بارداری در زنان را بالا ببرد.

به گزارش هلث‌دی نیوز به گفته پژوهشگرانی که صدها بارداری را در میان زوج‌ها در ایالت‌های میشیگان و تگزاس دنبال کرده‌اند، به نظر می‌رسد قرارگیری مزمن به هوای آلوده خطر سقط‌جنین را ۱۰ درصد افزایش می‌دهد.

پائولین مندولا، پژوهشگر انستیتوی ملی سلامت کودکان توسعه انسانی آمریکا و سرپرست این پژوهش گفت:‌«ما دریافتیم که هم اوزون و هم ذرات معلق در هوا با افزایش خطر از دست جنین در ابتدای بارداری همراهی دارد.»

مندولا و گروهش داده‌های مربوط به یک بررسی درازمدت مربوط به انستیتوهای بهداشت ملی آمریکا را که ۵۰۱ زوج را در فاصله سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۹ دنبال کرده بودند، بازبینی کردند. به گفته این پژوهشگران۳۴۳ زوج باردار شده بودند، اما در ۹۸ زوج (۲۸ درصد) در ۱۸ هفته نخست بارداری جنین سقط شده بود.

این گروه قرارگیری این زوج‌ها در معرض مه‌دود بر اساس میزان‌های آلودگی هوای ثبت‌شده در مناطق مسکونی‌شان را تخمین زدند و به بعد به بررسی این موضوع پرداختند که آیا هوای آلوده ممکن است اثر بر بارداری داشته باشد یا نه.

این یافته‌ها نشان داد که ظاهراً قرارگیری در معرض اوزون خطر سقط‌جنین را تا ۱۲ درصد افزایش می‌دهد و قرار گرفتن در معرض ذرات ریز معلق این خطر را تا ۱۳ درصد بالا می‌برد. این یافته‌ها حتی پس‌ازاینکه پژوهشگران عوامل دیگر بالقوه مؤثر بر بارداری مانند سن، نژاد، تحصیلات، درآمد، باروری و مصرف کافئین و مولتی‌ویتامین را در نظر گرفتند، به قوت خود باقی بودند.

این پژوهشگران تخمین زدند که درصورتی‌که مادران در معرض میزان‌های پایین‌تر مه‌دود قرار می‌گرفتند یا اصولاً مه‌دودی در کار نبود، ۹ بارداری از ۹۸ بارداری ناموفق ممکن است ادامه یابد.

مندولا گفت هیچ‌کس دقیقاً نمی‌داند که تنفس مه‌دود چگونه با سقط‌جنین همراهی می‌یابد و این بررسی نمی‌تواند ثابت کند که قرارگیری در معرض مه‌دود علت سقط‌جنین است و صرفاً یک همبستگی را نشان می‌دهد.

به عقیده مندولا  در آلودگی هوا التهاب و استرس اکسیداتیو به معنای عدم تعادل میان تولید رادیکال‌های آزاد زیان‌بار و توانایی بدن در مقابله یا سم‌زدایی از اثرات زیان‌بار آن‌ها به‌وسیله مواد آنتی‌اکسیدان، ممکن است از چند طریق بارداری را به خطر بیندازد. این روند ممکن است رشد و نموی جنین را مختل کند، در کاشته شدن تخمک لقاح یافته در رخم اشکال به وجود آورد یا باعث مشکلاتی در رشد جفت شود.

یک نظریه دیگر هم این است که سموم موجود در هوای آلودگی ممکن است از جفت بگذرند و به‌طور مستقیم بر جنین تأثیر بگذارند.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ