سیگار کشیدن چگونه سلامتی عضلانی اسکلتی را تحت تاثیر قرار می دهد؟

qazalkharaji
سیگار کشیدن یکی از هزاران دلیلیست که منجر به مرگ زودهنگام می شود. طبق مطالعات بیش از 440000 نفردر سال در ایالات متحده تنها بر اثر بیماری های مرتبط با مصرف تنباکو جان خود را از دست می دهند. بررسی ها نشان می دهند که افراد سیگاری 7 الی 10 سال زودتر از افراد غیر سیگاری می میرند.

سیگار کشیدن باعث اختلالات متعدد قلبی ریوی و همچنین انواع سرطان ها می شود. بسیاری از افراد اطلاع ندارند که سیگار کشیدن تاثیرات منفی بر استخوان ها و مفاصلشان دارد.

تاثیر سیگار بر سلامت عضلانی اسکلتی:

تمامی بافت های بدن انسان تحت تاثیر سیگار کشیدن قرار دارند ولی اکثر این تاثیرات برگشت پذیرند. با کنار گذاشتن سیگار می توان ریسک مبتلا شدن به انواع بیماری ها را کاهش داد. کنار گذاشتن سیگار باعث می شود بدن شما توانایی خود را بازیابی کند و در نتیجه عملکرد بهتری داشته باشد.

اینجا به تعدادی از یافته های دانشمندان در ارتباط با تاثیر سیگار بر سیستم اسکلتی عضلانی می پردازیم:

سیگار کشیدن ریسک ایجاد پوکی استخوان را افزایش می دهد. ضعف استخوان ها منجر به ایجاد شکستگی می شود. افراد سالمند سیگاری 30 الی 40 درصد بیشتر از افراد سالمند سالم در معرض شکستگی مفصل هیپ هستند. سیگار کشیدن به چند طریق باعث تضعیف استخوان ها می شود. از جمله:

-کاهش خونرسانی به باف استخوانی همانند دیگر بافت های بدن

-نیکوتین موجود در سیگار سلول های سازنده ی استخوان (استیوبلاست) را کاهش می دهد که در نتیجه ی آن ساخت و ساز استخوان کاهش میابد.

-نیکوتین منجر به کاهش جذب کلسیم از غذاهای مصرفی می شود. که در صورت فقدان کلسیم که یک ماده ی معدنی مهم در استحکام استخوان استف استخوان ها شکننده می شوند و پوکی استخوان ایجاد می شود.

-سیگار کشیدن همچنین باعث از بین رفتن استروژن می شود. استروژن در زنان و مردان نقش مهمی را در استحکام سیستم اسکلتی ایفا می کند.

چه بافت هایی به جز استخوان تحت تاثیر قرار می گیرند؟

-پارگی عضلات کلاهک چرخاننده ی شانه در افراد سیگاری 2 برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری است. گفته می شود علت آن تاثیر سیگار بر کیفیت تاندون این عضلات است.

-افراد سیگاری 5/1 برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری در معرض آسیب های ناشی از بار های تکراری بر بافت هستند. مثل تاندونیت، بورسیت و …

-افراد سیگاری بیشتر از افراد غیر سیگاری در معرض آسیب های تروماتیک مثل شکستگی هستند

-سیگار کشیدن ریسک ابتلا به کمردرد و بیماری روماتیسمی را نیز افزایش می دهد. مطالعات نشان می دهند که می توان بر اساس دوز مصرفی نیکوتین پی برد که آیا یک فر سیگاری تا چه حد مستعد ابتلا کمردرد است.

-بعضی مطالعات ارتباط بین سیگار کشیدن و ایجاد درد در نقاط متعدد بدن از جمله گردن، شانه و پا را گزارش می کنند.

سیگار کشیدن تاثیر مخرب بر ترمیم شکستگی و زخم دارد…

-در افراد سیگاری به علت اختلال در ساخت سلول های سازنده ی استخوان، سرعت ترمیم شکستگی کمتر از افراد غیر سیگاری است.

-به علت کاهش خونرسانی به بافت ها عوارض بعد از جراحی شامل تاخیر در بهبود زخم و عفونت در افراد سیگاری بیشتر اتفاق می افتد. قبل از انجام جراحی، جراح خود را در جریان مصرف تنباکو قرار دهید. نیکوتین با ایجاد انقباض عروق محیطی باعث کاهش خونرسانی به بافت های متعدد می شود که این کاهش خونرسانی از ده دقیقه پس از سیگار کشیدن آغاز می شود و تا یک ساعت ادامه دارد که این عامل مانع تغذیه ی مناسب باف آسیب دیده می شود و روند ترمیم را کند می کند.

سیگار کشیدن چه تاثیری بر عملکرد ورزشکاران دارد؟

-به علت کاهش رشد و گنجایش ریه ها در افراد سیگاری، اکسیژن لازم به عضلات دخیل در عملکرد ورزشی نمی رسد. سیگاری ها از تنفس دشوار و کوتاه تر 3 برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری شکایت می کنند. سیگاری ها نمی توانند با سرعت برابر با غیرسیگاری ها بدوند یا راه بروند.

سیگار کشیدن همچنین منجر به لاغری نیز می شود چراکه نیکوتین با ارسال سیگنال هایی به مغز اشتهای افراد را کاهش می دهد. داشتن وزن ایده آل برای سلامت عمومی بدن الزامی است.

پس سیگار کشیدن می تواند تمامی جنبه های سلامتی از جمله سلامت سیستم اسکلتی عضلانی را کاهش دهد و کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد.

برگردان: فیزیوتراپیست غزل خراجی

اتفاقاتی که بعد از ترک سیگار برای بدنتان می افتد

هرگونه کپی برداری و استفاده از این مطلب با ذکر نام و منبع الو دکتر مجاز می باشد

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ