تبخال تناسلی چطور درمان می شود؟

faateme1366
یکی از بیماری های مقاربتی که معمولا شرم مانع از مراجعه به پزشک می شود، تبخال تناسلی است که متاسفانه رو به افزایش است. همین شرم و ناآگاهی از این بیماری هم باعث افزایش روزافزون این بیماری شده ا ست. بهتر است راجع به این بیماری، علائم و راههای پیشگیری از آن اطلاع داشته باشید.

تبخال تناسلی چیست؟

تب‌ خال تناسلی یک عفونت مقاربتی شایع است که مردان و زنان را مبتلا می‌کند. ویژگی‌های تب‌خال ناحیه تناسلی شامل درد، خارش و زخم در ناحیه تناسلی می‌شود. با این حال ممکن است هیچ کدام از علائم و نشانه‌های تبخال تناسلی را نداشته باشید. اگر به این بیماری آلوده شوید، می‌تواند مسری باشد حتی اگر هیچ زخم قابل مشاهده‌ای وجود نداشته باشد. این بیماری گسترش جهانی دارد و در خون ۵۰ تا ۹۰ درصد بزرگسالان پادتن ویروس شماره ۱ وجود دارد ، آلودگی به این ویروس معمولاً قبل از ۵ سالگی اتفاق می افتد ولی در حال حاضر بیشترین موارد بیماری با ویروس شماره ۱ اتفاق می افتد.

 

انواع این بیماری را میشناسید؟

دو نوع از ویروس ها باعث تبخال تناسلی می شوند: ویروس هرپس سیمپلکس (HSV-1) و ویروس هرپس سیمپلکس (HSV-2) که متعلق به یک خانواده از ویروس ها هستند. ویروسها از طریق غشای مخاطی شما وارد بدن شما می شوند. غشای مخاطی شما لایه های نازک بافتی است که سوراخ های بدن شما را می پوشانند. آنها در بینی، دهان و اندام تناسلی یافت می شوند. هنگامی که ویروس ها درون بدن شما قرار دارند، خود را در سلول های شما جای می دهند. ویروس ها به راحتی با محیط خود سازگار می شوند، به طوری که درمان آنها دشوار می شود.

 

خانم ها بخوانند

تبخال تناسلی ممکن است پس از اولین آلودگی با ویروس و یا در اثر فعال شدن عفونت مخفی ایجاد شده و ممکن است تبخال تناسلی نشانه های بالینی داشته و یا مخفی بماند. در خانمها محل ابتدائی تظاهر ضایعات تبخال تناسلی، واژن و دهانه رحم است در حالیکه پس از عود ، زخمها در واژن ، پوست اطراف مقعد ،‌ پاها و باسن ایجاد می شود . آلودگی درون رحمی به ۳ شکل بالینی تظاهر می یابد:عفونت منتشر که بیشتر کبد را مبتلا می کند ، انسفالیت و عفونتهایی که محدود به پوست ، چشم و یا دهان می شوند. دو شکل اول بیماری اغلب کشنده است. این شکل عفونت معمولاً با هرپس ویروس شماره ۲ ایجاد می شود ولی هرپس ویروس شماره ۱ نیز می تواند عامل ایجاد آن باشد.

 

علائم تبخال تناسلی چیست؟

اولین علامت معمولا دو روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس نمایان می شود.

علائم عمومی برای مردان عبارتند از :

ایجاد تبخال بر روی آلت تناسلی، بیضه یا باسن (نزدیک یا اطراف مقعد).

علائم عمومی برای زنان عبارتند از:

ایجاد تبخال در اطراف یا در نزدیکی مهبل (واژن)، مقعد و باسن.

علائم عمومی برای مردان و زنان عبارتند از:

تشکیل تبخال در دهان و لبها، صورت و هر جای دیگر که در تماس با مناطق آلوده قرار دارند.

محل آلوده اغلب قبل از ظاهر شدن تبخال شروع به خارش می کند.

ممکن است تبخال زخمی شوند (زخم های باز) و مایع خارج شود.

یک هفته بعد از تبخال ممکن است زخم هایی ظاهر شود.

غدد لنفاوی شما ممکن است تورم داشته باشد. غدد لنفاوی با عفونت و التهاب بدن مبارزه می کنند.

ممکن است سردرد، درد های بدن و تب داشته باشد.

 

اگر باردار هستید

اگر تبخال تناسلی دارید و حامله هستید حتما به پزشک خود بگویید. آنها اقدامات احتیاطی را برای جلوگیری از انتقال ویروس به نوزاد در حین زایمان انجام خواهند داد و حتی ممکن است به این دلیل زایمان به صورت طبیعی انجام نشود. علائم عمومی نوزاد مبتلا به تبخال (از طریق زایمان واژینال) ممکن است شامل زخم بر روی صورت، بدن و اندام تناسلی باشد. کودکان مبتلا به تبخال تناسلی ممکن است عوارض بسیار شدید داشته باشند: کوری، آسیب مغزی و مرگ.

 

 

چطور تبخال تناسلی را تشخیص می دهند؟

پزشک معمولا عفونت تبخال را یک بررسی بصری زخم های تبخال انجام می دهد. اگرچه همیشه لازم نیست، اما پزشک آزمایشاتی نیز انجام می دهد تا نتایج بصری را تایید کند.

آزمایش خون می تواند ویروس هرپس سیمپلکس را قبل از شیوع آن تشخیص دهد. اگر فکر می کنید در معرض تبخال تناسلی قرار گرفته اید، با پزشک خود ملاقات کنید، حتی اگر هیچ نشانه ای مشاهده نکرده اید.

درمان تبخال تناسلی چیست؟

سنگ بنای درمان تبخال تناسلی داروی خوراکی و مشاوره با پزشک هست. داروهای خوراکی بطور نسبی علائم ونشانه های بیماری را کنترل می کند. این داروها بیماری را ریشه کن نمی کنند و روی خطر عود و همچنین دفعات و شدت عود بعد از توقف دارو تاثیری ندارند. فرم موضعی دارو بصورت کرم فوائد کمی دارد.

داروها

سه نوع داروی ضد ویروس در درمان تبخال تاثیر دارند. آسیکلوویر، والاسیکلوویر، و فامسیکلوویر. کرم آسیکلوویر کمتر از قرص آن موثر بوده و استفاده از آن چندان توصیه نمی شود. آسیکلوویر، والاسیکلوویر و فامسیکلوویر مدت زمان ریزش ویروس و زمان بهبودی و بروز ضایعات جدید را کاهش می دهد.

چطور از این بیماری پیشگیری کنیم؟

۱–    از برقراری رابطه جنسی با افراد مشکوک و آلوده بپرهیزید.

۲–    استفاده از کاندوم: به علت عدم پوشاندن کامل ناحیه تناسلی امکان جلوگیری ۱۰۰ درصد نمی باشد ولی درصد ابتلا را کاهش می دهد.

۳–    در موقع فعال بودن ویروس که با تاول های گروهی همراه است و زمانی که تاول ها مرطوب هستند از مقاربت جنسی اجتناب کنید چون شانس ابتلا طرف مقابل بسیار بالا می رود.

۴–    در صورتیکه بی علامت هستید با انجام آزمایش خون از عدم ابتلا به آن آگاه شوید.

۵–    در زمانیکه تبخال دهانی دارد تماس با ناحیه تناسلی باعث ابتلاء فرد مقابل خواهد شد پس اجتناب نمائید.

۶–    آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

– استرس خود را کاهش دهید

ایمنی بدن خود را ورزش  و کنترل قند و بیماری های زمینه ای بالا نگه دارید

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ