مدروکسی پروژسترون، داروی ضدبارداری است؟

faateme1366
پزشک برایتان مدروکسی پروژسترون تجویز کرده و می خواهید بدانید این دارو چه تاثیراتی دارد؟ باردار هستید و می خواهید تاثیر این قرص را بر خود و جنینتان بدانید؟ آیا مدروکسی پروژسترون یک داروی ضدبارداری است یا داروی ایجاد بارداری؟ برای اینکه به تمام سوالات خود پاسخ دهید این مطلب را بخوانید.

همه آنچه باید از مدروکسی پروژسترون بدانید

قرص مدروکسی پروژسترون، نوعی استروژن سنتتیک است. پروژسترون یکی از هورمون هایی است که سیکل قاعدگی و تخمک گذاری را کنترل می کند و ماهانه یک تخمک را از تخمدانها آزاد میکند. پروژسترون همچنین به آماده سازی دیواره رحم برای بارداری کمک کرده و در هر ماه بعد از اینکه بارداری اتفاق نمی افتد دیواره رحم فرو میریزد و شما پریود میشوید. زمانی این قرص در زنانی که قصد باردارشدن د ارند تجویز میشود، معمولا به مدت 10 روز این قرص را مصرف می کنند. بعد از آن، باید از 2 تا 10 روز بعد انتظار خونریزی داشته باشید. این روال معمولا برای خانم هایی که قصد باردار شدن دارند در ابتدا یک پریود مصنوعی توسط قرص مدروکسی پروژسترون ایجاد میشود و بعد از آن می تواند داروهای محرک باروری مانند کلومیفن را شروع کرد.کلومیفن در روز سوم، چهارم و یا پنجم سیکل قاعدگی تجویز میشود و به تخمک گذاری کمک میکند. همچنین این قرص به منظم شدن پریود ها کمک کرده اما با تخمک گذاری ارتباط بهتری دارد. بطور معمول، قرص مدروکسی پروژسترون برای مدت زمان کوتاه و در شرایط خاص تجویز میشود و بطور دائم برای زنان با قصد باردار شدن استفاده نخواهد شد. زیرا مصرف طولانی آن، خود با توقف تخمک گذاری و ضخیم شدن دیواره رحم  شده و لانه گزینی رویان با مشکل انجام خواهد شد.

 

کاربرد قرص مدروکسی پروژسترون

کاربرد این قرص ها جلوگیری از بارداری نبوده و مجموعا به حل مشکلاتی از جمله اختلالات قاعدگی، عدم تعادل هورمونی کمک می کنند. در حین مصرف این قرص ها اگرچه احتمال بارداری اندک است، اما صفر هم نیست. با توجه به اینکه مصرف اکویین در بارداری کاملا ممنوع بوده و می تواند به جنین صدمه بزند (در گروه دارویی X قرار دارد)، بهتر است در دوران مصرف از یک روش جلوگیری همراه مثل کاندوم کمک بگیرید.

 

اگر باردار هستید

اگرچه این قرص در باردار شدن کمک میکند اما در دوران بارداری توصیه به مصرف آن نمیشود. مدروکسی پروژسترون نوعی پروژسترون است که برای توقف خونریزی پریودی تجویز میشود و وقتی دارو قطع شود، خونریزی برمی گردد. پس این دارو در بارداری استفاده نمیشود در حالیکه شکل های دیگر پروژسترون ممکن است در طول بارداری استفاده شود. مدروکسی پروژسترون منظم کردن پریود را بر عهده دارد و زن باردار مصرف آن را باید قطع کند.

 

چه عوارضی انتظارتان را می کشد؟

داروهای تحریک تخمک گذاری فقط و فقط می باید با تجویز پزشک متخصص مصرف شود زیرا می تواند باعث عارضه خطرناک Hyper stimulation (افزایش حساسیت تخمدانها ) شوند. قرص پروژسترون جلوی بارداری را نمی گیرد بلکه مصرف قرصهای سنتتیک پروژسترونی (مدروکسی پروژسترون استات) در حاملگی باعث می شود که چنانچه جنین دختر باشد شکل ظاهری دستگاه تناسلی اش غیر طبیعی شود و چون شما جلوگیری نداشته و قصد بارداری دارید مصرف این قرصها را توصیه نمی کنیم (چون ممکن است ضمن مصرف باردار باشید). قرص مدروکسی پروژسترون اثر ضد بارداری ندارد. استفاده‌ طولانی‌ از درمان‌ جایگزین‌ با استروژن‌ با خطر افزایش‌ سرطان‌ پوشش‌ داخلی‌ رحم‌ همراه‌ است‌. با اضافه‌ کردن‌ مدرکسی‌پروژسترون‌ به‌ برنامه‌ درمانی‌ این‌ خطر کاهش‌ پیدا می‌کند. پزشکتان‌ حداقل‌ سالی‌ یک‌بار شما را ملاقات‌ می‌کند تا ببیند هنوز به‌ این‌ درمان‌ نیاز دارید یا خیر. در صورت‌ بروز هریک‌ از علایم‌ زیر بلافاصله‌ با پزشکتان‌ تماس‌ بگیرید: توده‌ پستانی‌ یا، درد یا حساسیت‌ پستان‌ها؛ افزایش‌ حجم‌ پستان‌ها؛ تورم‌ پاها؛ افزایش‌ وزن‌ سریع‌؛ حرکات‌ ناگهانی‌ غیرارادی‌؛ شکم‌ درد؛ درد ماهیچه‌ پشت‌ ساق‌ پا یا درد قفسه‌ سینه‌؛ تنگی‌ نفس‌ ناگهانی‌؛ سردرد شدید ناگهانی‌، تغییر در تکلم‌ یا بینایی‌، ضعف‌ یک‌ دست‌ یا پا؛ زردی‌ پوست‌ یا چشم‌ها. به‌ علاوه‌ خانم‌ها باید در صورت‌ خونریزی‌ از واژن‌ یا شک‌ به‌ بارداری‌ پزشکشان‌ را مطلع‌ کنند. علایم‌ زیر ممکن‌است‌ رخ‌ دهند که‌ اگر مشکل‌ساز شدند، لازم‌ است‌ با پزشک‌ در میان‌ گذاشته‌ شوند: دل‌ پیچه‌، نفخ‌، تهوع‌، سرگیجه‌ خفیف‌، اسهال‌ خفیف‌، سردرد خفیف‌، تغییر در میل‌ جنسی‌، تغییر رنگ‌ قهوه‌ای‌ مناطق‌ در معرض‌ آفتاب‌ پوست‌، عدم‌ تحمل‌ لنزهای‌ تماسی‌. 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ