کیف بحران یادتان نرود
یک کیف تهیه کرده و این وسایل را در آن گذاشته و در جایی بگذارید که دسترسی به آن در زمان زلزله آسان باشد. کمد کنار در یا جاکفشی مکان مناسبی است. این وسایل را در کیف داشته باشید.
فلاشر با باطری اضافی
آچار برای بستن فلکه گاز و آب
دستکشهای محکم کاری
نایلونهای ضخیمی که از آنهای می توان در کارهای مختلفی مانند جمع آوری زباله، حفاظت در برابر باران و دیگر موارد استفاده کرد
رادیوی قابل حمل با باطری های اضافی
فلاشر اضافی
آب آشامیدنی( حداقل یک گالن برای هر نفر در روز)
غذاهای کنسرو شده
در باز کن
گاز پیک نیک برای پخت و پز در بیرون و کبریت در صورت لزوم
لباس نرم و راحت شامل جورابهای اضافی
پتو یا کیسه خواب و چادر
کپی مدارک مهم مانند مدارک بیمه
تشخیص دهنده آتش
کیف پلاستیکی
داروهای اساسی
مواد فاسد شدنی در کیف ایمنی شامل غذا، آب، دارو، مواد جعبه کمکهای اولیه، و باطری را هر ساله عوض نمایید.
این نکات مهم را بلد باشید
* آسیب پذیری منزل خود را در برابر زلزله برآورد نمایید. آتش سوزی ناشی از زلزله، می تواند در اثر شکستگی لوله های روغن و گاز و یا جدایی اتصالات آنها اتفاق بیفتد. بنابراین باید گرم کن و سایر تجهیزات نفت سوز و گازسوز را محکم در جایشان ببندید و در صورت امکان از اتصالات انعطاف پذیر استفاده کنید.
* شما باید اشیای سنگین مانند کتابخانه ها، گل های آویز و چراغ ها را در جای خود محکم کنید…
* اشیای سنگین و بزرگ را در ردیف های پایین قفسه ها قرار دهید و وسایل را بر اساس آیین نامه های ایمنی به دیوار متصل نمایید. (البته در ایران برای این گونه موارد آیین نامه ای وجود ندارد و معمولا بر اساس تجربه صنعتکاران انجام می شود. لذا در صورت امکان باید از آیین نامه ی سایر کشورها استفاده شود.)
* لوازم سنگین و بلند منزل مانند یخچال و فریزر، کمدهای دیواری بلند و قفسه های کتاب به عنوان اشیای غیر ایمن به حساب می آیند که باید آنها را در محل خود محکم ببندید. در غیر این صورت باید هنگام زلزله از آنها دور شوید.
* لوله های آبگرمکن و سقف های شیروانی را چک کنید تا احتمال افتادن آنها را به هنگام زلزله کاهش دهید. باید مواظب اشیای موجود در قسمت های خارجی ساختمان مانند کولر و گیاهان آویزان در کنار پنجره ها باشید و آنها را کاملا ایمن نمایید یا به جای دیگری منتقل کنید.
* در امر ساخت و ساز و همچنین بازسازی ساختمان های قدیمی، برای کاهش خطرات زلزله باید بر اساس آیین نامه های ساختمانی عمل نمایید.
* برای شناسایی مکان های ایمن، راه های خروجی و شیرهای اصلی آب و گاز و سویچ اصلی برق، یک نقشه از منزل خود تهیه نمایید.
* کیف حاوی وسایل ضروری را در مکانی مطمئن که دسترسی به آن آسان باشد، قرار دهید و محل نگهداری آن را به سایر اعضای خانواده نیز اطلاع دهید.
برنامه ریزی کنید
برنامه ای برای مواجهه با خطر تنظیم نمایید .آیا افراد خانواده تان آمادگی برای رویارویی با یک زلزله بزرگ را دارند؟ قبل از وقوع زلزله بعدی همه افراد خانواده باید با یکدیگر برنامه ریزی کنند تا هر فرد بداند قبل ،هنگام وبعد از چه کاری باید انجام دهد .وقتی زلزله تمام می شود باید اماده اتش سوزی های بعدی، قطع سرویسهای عمومی و ارتباطی و همچنین پس لرزه های بزرگ باشیم. این برنامه ریزی برای مواقغ اضطراری هم مفید خواهد بود.بیشتر مراکز دولتی ، مدارس و مراکز تجاری برنامه ریزیهای برای مقابله با انواع حوادث و موارد اضطراری دارند. خانوده شما هم بایستی یک چنین برانامه را داشته باشد . ایمنی و سلامتی شما خیلی مهم است. اگر شما قبلا چنین طرحی را آماده کرده اید .حالا آن را مجددا بررسی کنید.