ایران، یکی از کشورهایی است که اقتصاد سلامت آن در حال تحول است.
وی با اشاره به تحول در اقتصاد سلامت ایران، بر ضرورت مدیریت صحیح مصرف دارو در کشور تاکید کرد و گفت: با افزایش بار بیماری های غیر واگیر، از طرفی شاهد افزایش مصرف بی رویه آنتی بیوتین ها و مسکن ها هستیم، و از طرف دیگر مصرف در افراد دچار قند خون و فشار خون، مصرف دارو مناسب نیست.
لنکرانی با عنوان این مطلب که درمان حدود ۵۰ درصد بیماران دچار قند خون در کشور کنترل می شود، ادامه داد: وضعیت در بیماران دچار فشارخون نیز به همین روال است.
رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت، یکی از مشکلات در مسیر مصرف مناسب دارو در بین این قبیل بیماران را، عدم شناسایی آنها عنوان کرد و افزود: ۵۰ درصد افرادی که قند خون دارند، از بیماری خودشان اطلاع ندارند.
لنکرانی تاکید کرد: متأسفانه در مصرف کافی دارو برای این قبیل بیماران مشکل داریم که این مسئله نشات گرفته از چند عامل است.
وی افزود: سواد سلامت بیمار، کیفیت مراقبت و هزینه های دارویی، سه عامل مهم در مسیر مصرف مناسب دارو در بین این دسته از بیماران است.
لنکرانی با اشاره به این موضوع که ۹۶ درصد اقلام دارویی مصرفی در کشور در داخل تولید می شود، گفت: ما می توانیم برای خیلی از بیماری ها با هزینه های تحت پوشش بیمه ها، این بیماری ها را کنترل کنیم.
رئیس نخستین کنگره اروپایی آسیایی فارماکواپیدمیولوژی، ادامه داد: این کنگره برای اولین بار، دو دانش داروسازی و اپیدمیولوژی را در کنار هم قرار داده تا آموزش دهیم در چه زمینه هایی باید کار کنیم.
لنکرانی به اثربخشی و عوارض دارویی اشاره کرد افزود: این موضوع به ما کمک می کند تصمیم های منطقه تر و مفیدتر برای سلامت مردم بگیریم