سرطان دهانه رحم را کامل بشناسید

faateme1366
بهداشت زنان مسئله بسیار مهمی است که باید همواره زنان آن را جدی بگیرند و این مهم را به فرزندان خود نیز آموزش دهند. چرا که ممکن است از رعایت نکردن بهداشت به سادگی هرچه تمام تر به سرطان دهانه رحم مبتلا شوند. در این مطلب برای شما از سرطان دهانه رحم صحبت کرده ایم.

سرطان دهانه رحم چیست؟

سرطان دهانه رحم که دومین سرطان شایع خانمها در سراسر جهان است، پس از ضایعات پیش سرطانی دهانه رحم ، ایجاد میشود. فاصله زمانی بین تبدیل ضایعات پیش سرطانی به سرطان واقعی ، طولانی وحداقل ۵سال است .

 

علائم سرطان دهانه رحم را بدانید

ترشحات غیرطبیعی واژن

خونریزی واژن در بین عادات ماهیانه

خونریزی بعد از یائسگی

خونریزی و یا درد در هنگام داشتن رابطه جنسی با همسر

 

علل مهم سرطان دهانه رحم

در اکثر موارد، سرطان دهانه رحم توسط ویروسی به نام ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV به وجود می آید. شما می توانید از طریق تماس جنسی محافظت نشده با کسی که ناقل ویروس است، به ویروس HPV آلوده شوید. انواع مختلفی از ویروس HPV وجود دارد. تمام انواع ویروس های HPV منجر به ایجاد سرطان دهانه رحم نمی شوند. برخی از آنها می توانند موجب بروز زگیل تناسلی شوند و برخی دیگر ممکن است که باعث ایجاد هیچ علائمی نشوند.

 

شما می توانید بدون آنکه خودتان از آن مطلع باشید، چندین سال به این ویروس آلوده باشید. این ویروس می تواند برای چند سال در بدن شما باقی بماند و در نهایت منجر به بروز سرطان دهانه رحم شود. همین قضیه باعث شده است که انجام تست پاپ اسمیر به صورت منظم اهمیت ویژه ای پیدا کند. تست پاپ اسمیر می تواند تغییرات سلول های دهانه رحم را قبل از آنکه این تغییرات به سرطان بیانجامد تشخیص دهد. اگر شما برای درمان این تغییرات اقدام کنید، ممکن است بتوانید از ابتلا به سرطان دهانه رحم پیشگیری کنید.

 

شخیص سرطان دهانه رحم چگونه است

تشخیص این بیماری با غربالگری دهانه‌ی رحم بوسیله تست پاپ اسمیر (تست پاپ اسمیر یک آزمایش ساده و بدون درد است که طی آن سلول‌های غیرعادی داخل یا اطراف رحم شناسایی می‌شوند.) و به دنبال آن با بافت‌برداری صورت می‌گیرد. در ادامه مراحل تشخیص، تصویربرداری پزشکی اجرا می‌گردد تا پزشکان گسترش یا عدم گسترش آن را تشخیص دهند.

واکسن HPV، از انسان در برابر دو گونه از این ویروس (ویروس پاپیلومای انسانی که باعث بروز این سرطان می‌گردد) محافظت می‌کند و این امکان وجود دارد که تزریق این واکسن، بین ۶۵ تا ۷۵ درصد از سرطان‌های دهانه رحم پیشگیری نماید. از آنجا که بعد از درمان، همچنان خطر سرطان وجود دارد، معمولاً توصیه می‌شود که نمونه‌ برداری از سلول‌های دهانه‌ی رحم به صورت مداوم صورت گیرد.

 

اگر تست پاپ اسمیر غیر طبیعی بود، چه کنیم؟

اگر نتیجه آزمایش اختلالی جزئی را نشان می‌دهد، ممکن است به آزمایش مجدد پاپ اسمیر نیاز داشته باشید. پزشک شما ممکن است برای بررسی بهتر هر گونه تغییر در بافت دهانه رحم و همچنین نمونه برداری برای بررسی زیر میکروسکوپ، کولپوسکوپی که معاینه‌ای با دستگاه بزرگنمایی روشنتر است را تجویز کند. اگر سلول‌های غیر طبیعی پیش سرطانی باشند، می‌توانند حذف شوند و یا از بین بروند. درمان‌های مربوط به جلوگیری از پیشرفت سلول‌های پیش سرطانی به سرطان، بسیار موفق هستند.

 

 

چگونهHPV باعث سرطان دهانه رحم می‌شود؟

اگر یکی از گونه‌های خطرناک HPV در بدن بماند، می‌تواند موجب شکل گیری سلول‌های غیر طبیعی در گردن رحم شود. این تغییرات پیش سرطانی به این معنی نیستند که شما سرطان دهانه رحم دارید. اما با گذشت زمان، سلول‌های غیر طبیعی می‌توانند به سلول‌های سرطانی تبدیل شوند. هنگامی که سرطان ظاهر می‌شود، در مناطق گردن رحم و اطراف آن گسترش می‌یابد.

 

پیشگیری از سرطان دهانه رحم

زنان ۲۰ تا ۳۰ ساله باید هر ۳ سال یک بار مورد غربالگری سرطان دهانه رحم قرار گیرند

زنان ۳۰ تا ۶۵ ساله باید هر ۳ تا ۵ سال یک بار مورد غربالگری سرطان دهانه رحم قرار گیرند

زدن واکسن HPV قبل از آغاز ۲۰ سالگی می تواند در پیشگری از این سرطان کمک کننده باشد

ترک سیگار و جلوگیری از استنشاق دود سیگار مهم است

جلوگیری زا ابتلا به بیماری های مقاربتی و ایجاد تماس جنسی امن، مهم است

 

درمان سرطان دهانه رحم با جراحی

اگر سرطان از مرحله دوم پیشرفت نکرده باشد، معمولاً برای حذف هر گونه بافتی که ممکن است شامل سرطان باشد، جراحی توصیه می‌شود. گزینه‌های درمان جراحی از conization دهانه رحم برای هیسترکتومی ساده گرفته تا هیسترکتومی رادیکال متفاوت هستند. هیسترکتومی رادیکال شامل، حذف دهانه رحم و رحم و همچنین برخی از بافت‌های اطراف است. جراح ممکن است لوله فالوپ، تخمدان و غدد لنفاوی نزدیک تومور را نیز حذف کند.

 

درمان سرطان دهانه رحم با پرتو درمانی

پرتو درمانی خارجی، از انرژی بالا اشعه X برای کشتن سلولهای سرطانی در منطقه مورد نظر استفاده می‌کند. همچنین می‌تواند به تخریب سلول‌های سرطانی باقی مانده بعد از عمل جراحی کمک کند. پرتو درمانی داخلی یا براکی تراپی، از مواد رادیواکتیو استفاده می‌کند که وارد تومور می‌شوند. زنان مبتلا به سرطان دهانه رحم اغلب با ترکیبی از پرتودرمانی و شیمی درمانی درمان می‌شوند. عوارض جانبی می‌توانند شامل تعداد پایین سلول های خونی، احساس خستگی، ناراحتی معده، تهوع، استفراغ، و اسهال باشند.

 

 درمان سرطان دهانه رحم با شیمی درمانی

شیمی درمانی برای رسیدن به سرطان در هر جای بدن از دارو استفاده می‌کند. هنگامی که سرطان دهانه رحم به اندام‌های دور گسترش می‌یابد، شیمی درمانی می‌تواند گزینه درمانی اصلی باشد. بسته به داروها و دوزهای خاص، عوارض جانبی ممکن است شامل خستگی، کبودی، ریزش مو، تهوع، استفراغ، و از دست دادن اشتها باشد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ