آنچه از ویروس ایدز نمی دانستید
ویروس HIV از شش ماه تا ۱۰ سال می تواند در بدن میزبان نهفته بماند، رشد و تکثیر کند ودر نتیجه زمانی علائم خود را نشان دهد که بدن فرد آلوده به شدت ضعیف شده و ایمنی بدن به شدت کاهش یافته است. تنها راه مقابله با ویروس ایدز پیشگیری و جلوگیری از راه های سرایت بیماری است از جمله این راه ها پایبندی به اصول اخلاقی و جلوگیری از تماس های جنسی مشکوک و ناسالم است، خانم ها نیز به دلیل آسیب پذیر بودن باید بسیار مراقب باشند چراکه انتقال این ویروس از مرد به زن بیشتر است. تاکنون هیچ درمان قطعی برای این بیماری یافت نشده است، اگر این بیماری در ابتدای آلودگی فرد به ویروس HIV در مراحل اولیه تشخیص داده شود می توان از موارد مرگ مربوط به این بیماری و مشکلات بعدی مربوط به افراد آلوده به این ویروس کم کرد.
ویروس ایدز از چه راههایی منتقل نمی شود؟
ویروس ایدز با حمله به سیستم ایمنی بدن، مقاومت خود را به شدت کاهش می دهد، به طوریکه فرد آلوده به ویروس HIV توانایی مقابله با بیماری های ضعیف را هم ندارد. انتقال ویروس ایدز از طریق تماس جنسی بسیار بیشتر است، این ویروس همچنین از طریق خون و فرآورده های خونی، وسایل نوک تیز آلوده و از مادر به جنین نیز قابل انتقال است. متأسفانه در رابطه با برخی راه های انتقال ویروس ایدز، ذهنیت های اشتباهی وجود دارد، ویروس ایدز از طریق آب و غذا، بوسیدن، دست دادن، عطسه و سرفه و نیش حشرات و برخی موارد مشابه قابل انتقال نیست.
ویروسایدز از چه راهی منتقل می شود؟
1-خون وفراورده های آن
2- تزریق مشترک
3-مادر به جنین
4- جنسی
1 – خون و فراورده های خونی:
هر گاه خون فردی آلوده به ویروس باشد در صورتی که به خون فرد دیگری وارد شود میتواند بیماری را انتقال دهد .این حالت ممکن است در زمان انتقال خون اتفاق بیفتد .اما توجه به این نکته ضروری است که در حال حاضر در تمام کشورهای دنیا ، خصوصا” ایران تمام خونهای اهدائی از نظر احتمال آلودگی به ویروس HIV ارزیابی میشوند و در صورت آلوده بودن استفاده نمیشوند پس این خطر به حداقل ممکن میرسد .اما به هر روش دیگری اگر خون آلوده به ویروس وارد خون فرد سالم شود میتواند آلودگی را منتقل کندکه این حالت در زندگی روزمره و معمولی با رعایت اصول بهداشتی بندرت اتفاق می افتد .مثلا” اگر فردی که آلوده به ویروس HIV است با یک سرنگ ،تزریقی انجام دهد و با همان سرنگ و سوزن که آغشته به خون آن فرد است بلافاصله فرد دیگری تزریق کند به گونه ای که خونی که در سرسوزن یا سرنگ است وارد خون فرد دوم شود ویروس HIV میتواند منتقل گردد .و به همین ترتیب هر جسم برنده و نوک تیزی که آغشته به خون آلوده به ویروس HIV هستند در صورتی که موجب ایجاد خراش یا بریدگی در بدن فرد سالم شود میتوانند سبب انتقال بیماری شوند لذا اعمالی مانند خالکوبی ، حجامت ، سوراخ کردن گوش ،ختنه ، اعمال جراحی و خدمات دندانپزشکی اگر با وسائل غیر استریل وآلوده بخون انجام شود از راههای انتقال بیماری میتواند باشد .بخاطر داشته باشید ویروس HIV در خارج از بدن با مواد ضدعفونی کننده وحرارت سریعا“ از بین میرود . پس این اعمال اگر با وسائل استریل و تمیز انجام شود خطری ندارد . از آنجا که اغلب معتادین تزریقی رعایت اصول بهداشتی را نمیکنند و از یک سرنگ و سوزن تعداد زیادی بصورت مشترک استفاده میکنند لذا خطر انتقال ویروس در این گروه بسیار زیاد است و یکی از شایعترین راههای انتقال در بعضی کشورها از جمله کشور ما اعتیاد تزریقی است .
2 –تماس جنسی :
یکی دیگر از مایعات بدن که حاوی تعداد زیادی گلبول سفید است ترشحات جنسی است پس ترشحات جنسی در فردی که ویروس HIV وارد بدنش شده است آلوده به این ویروس هستند و در صورتی که این ترشحات وارد مخاط تناسلی فرد سالم گردد میتواند باعث انتقال ویروس شوند توجه کنید این خطر برای همه افراد وجود دارد مثلا“ اگر مردی اعتیاد تزریقی داشته باشد و از آن طریق آلوده به ویروس HIV شده باشد ، همسر وی نیز هنگام تماس جنسی میتواند به این ویروس آلوده شود .خطر انتقال از مرد به زن دوونیم برابر است.لازم به ذکر است وجود عفونتهای دیگر دستگاه تناسلی خطر این انتقال را افزایش میدهند . در هر حال راه انتقال جنسی در بسیاری از کشورهای دنیا از شایعترین راههای انتقال است .
3 –مادر به کودک :
بیشترین احتمال انتقال از مادر آلوده به کودک در اواخر زمان بارداری و خصوصا“ هنگام زایمان و هنگام شیردهی اتفاق می افتد.
مهتاب خدایاری
سلام امروز داشتم یه لیمو شیرین میخوردم بعد اینکه تموم شد یه قسمت قرمز دیدم توی یکی از برشهایی ک خوردم فکرم فقط رفت سمت اون خبری ک خون الوده ب میوه ها تزریق میکنند و الا یکم نگرانم ک اون دقیقا چی بوده