چرا خواستگار ندارم؟

faateme1366
این روزها در ایران این جمله را به شوخی و جدی زیاد می شنویم که خواستگار نیست! خواه شوخی و خواه جدی این جمله باعث شده که برخی دختران مجرد به این فکر کنند که چرا خواستگار ندارند؟ در این مطلب برای شما بررسی کردیم که چرا برخی دختران خواستگار ندارند؟

برخی دلایلی که ممکن است باعث گردد دختران خواستگار نداشته باشند

1. قصور و یا تقصیر اعضای خانواده:

مثلاً ممکن است یکی از اعضای خانواده مثل برادر، پدر و یا … خلافکار یا بداخلاق باشند که شایسته است جهت تغییر سرنوشت دختر هم که شده خود را اصلاح نمایند.

2مشکل جسمی

 مشکل جسمی، نقص عضو و یا نقص جدّی در زیبایی دختر که شایسته است چنین دخترانی برای جبران نواقص ذکر شده، استعدادهای خود را شناسایی و پرورش داده و به اصطلاح توانایی قابل توجّهی را در خود ایجاد نمایند که نواقص مورد نظر را بپوشاند.

3. محل زندگی

محل زندگی نامناسب نظیر محلّه بدنام و یا جرم خیز که شایسته است در چنین مواردی جهت تغییر در سرنوشت دختر هم که شده دست به هجرت زده و محل زندگی را تغییر داد.

4. ضعف در روابط اجتماعی نظیر انزواجویی دختر:

در چنین مواردی پیشنهاد می گردد چنین دخترانی با حفظ عفّت و رعایت ضوابط اخلاقی و شرعی در مجامع و محافل زنانه نظیر روضه های خانگی، مراسم هیأت های مذهبی و … حضور یابند تا زمینه آشنایی مادران داماد با عروس و یا واسطه ها با چنین دختری مهیّا گردد.

5. بسیار کمال گرا

گاهی نیز دختر در محلی زندگی می کند که همتایی برای ازدواج با وی نیست مثلاً دختر دارای تحصیلات عالیه در حد دکتراست و یا اینکه وضع مالی پدرش بسیار بالاست و … . در چنین مواردی یکی از راهکارها اظهار ساده زیستی و دوری از فخرفروشی و… است.

6.هیچ مردی کامل نیست

اگر شما از آن دسته از دخترها هستید که برای مرد مورد نظرتان چک لیستی از ویژگی ها شامل : شغل ، دیدگاه ، شخصیت ، خانواده ، مدل ماشین ، درآمد و … را درست کرده اید باید بدانید ممکن است تا آخر مجرد بمانید چون هیچ مردی کامل نمی باشد .

7.ارتباط داشتن با چندین مرد به صورت همزمان:

اگر با چندین مرد به صورت همزمان به عنوان دوست در ارتباط هستید ، باید بدانید این وضعیت باعث سردرگمی شما می شود که کدام مرد بهتر است . بنابراین به یک مرد نزدیکتر شوید و از بقیه فاصله بگیرید .

8.تجربه خیانت در گذشته:

اگر در گذشته خود خیانت را تجربه کرده اید . ممکن است دیگر تمایلی به عاشق شدن نداشته باشید و به همین دلیل ترجیح می دهید ، تنها بمانید .

9.آدم منفی باف هستید:

اگر دیدگاه شما نسبت به همه چیز منفی باشد ، حتی اگر به مردی نزدیک باشید و آرزوی بودن با او را در سر داشته باشید ، همین باعث می شود او از شما فراری شود .

10.استقلال مالی ندارید:

مردها به زن هایی که از نظر مالی مستقل هستند و حرفه ای را دنبال می کنند توجه خاص نشان می دهند . اغلب مردها دوست ندارند وقتی خسته از سرکار برمی گردند ، رویاهای شما در مورد مسائل مختلف را بشنوند .

11.مسائل شخصی را در شبکه های اجتماعی منتشر می کنید:

باید بدانید مردها دوست ندارند مسائل شخصی شان افشاء شود . اگر شما از آن دسته از دخترها هستید که دائم در شبکه های اجتماعی از خودشان و زندگی شان عکس می گذارند بهتر است در این کارتان تجدید نظر کنید .

12.همیشه “نه” می گویید:

مردها یک بار ، دوبار یا سه بار از شما چیزی درخواست می کنند و اگر همیشه جوابتان منفی باشد دیگر چیزی از شما تقاضا نخواهند کرد.

13.برای رابطه با مرد مورد نظر علت دارید:

اگر ارتباط شما با مردی تنها برای یک علت باشد دیر یا زود مرد مورد نظرتان این قضیه را خواهد فهمید و از شما فراری خواهد شد . این علت می تواند مشکل مالی شما و یا تنهایی شما باشد .

به طور کلی، علل و عوامل نداشتن خواستگار را می توان به دو دسته زیر تقسیم کرد:

الف. عوامل فردی؛ عواملی که خود فرد باعث ایجاد آنها شده است.

ب. عوامل بیرونی؛ عواملی که شخص در ایجاد آنها دخالتی نداشته است.

الف. عوامل فردی

۱. گاهی دختر دچار خطا یا انحراف اجتماعی و اخلاقی شده، یا یک صفت اخلاقی ناپسند دارد که تمام اهل محل آن را می دانند و این امر از سویی باعث سلب اعتماد مردم محل و از سوی دیگر، باعث مردود شدن وی در تحقیقات محلی افراد غریبه می شود و به همین دلیل، کسی به خواستگاری او نمی رود. تنها راه رهایی از این مشکل، توبه حقیقی دختر به درگاه خداوند و کمک خواستن از او برای تغییر و اصلاح است. اگر فرد، واقعاً توبه کند و درستکار شود، مردم با دیدن رفتار تغییر یافته اش، به مرور زمان، دوباره به وی اعتماد می کنند.

۲. برخی دخترها به علل مختلفی چون خجالتی بودن، کم رویی، درون گرایی و…، از حاضر شدن در جمع های خانوادگی یا دوستانه، سر باز می زنند و به قولی، گوشه گیر می شوند. در این حالت نیز اولاً به دلیل این مشکل شخصیتی شان و ثانیاً به خاطر دیده نشدن توسط واسطه ها، دچار تأخیر در ازدواج می شوند. راه چاره این مشکل، توسعه روابط اجتماعی دختر و خانواده اوست. پیشنهاد می شود که چنین دخترانی، با حفظ عفت و رعایت ضوابط اخلاقی و شرعی، در مجامع و محافل زنانه، نظیر روضه های خانگی، مراسم هیئت های مذهبی و.. . حضور یابند؛ تا زمینه آشنایی افراد با آنها مهیا شود.

همچنین با شرکت در جمع های جدید، آنان می توانند عقاید، شخصیت و ظرفیت خود را در اداره یک زندگی، به دیگران نشان دهند.

۱. مشکل دیگر برخی از دختران، ایراد گرفتن های زیاد از خواستگاران است؛ البته هیچ دختری خود را یک آدم سخت گیر نمی داند. اگر پای صحبت این دخترها بنشینید، چنین می شنوید: «مگر من چه توقعی دارم؟ من که خانه و ویلا و مهریه و شیربها نخواستم؛ همین قدر که پسری مرد زندگی باشد، برای من کافی است».

با این حال، همین دختران، پای انتخاب که می رسد، دچار وسواس های بیهوده می شوند؛ «نکند تک پسر بودنش باعث لوس شدن او شده باشد! نکند پرجمعیت بودن خانواده او، بعدها برایم مشکل تراشی کند؟! این خواستگار را نمی پسندم؛ چون چاق است… این یکی پدرش را از دست داده، باید سرپرست خانواده خودش هم باشد.. . مگر می شود با پسری که دانشجوست، ازدواج کرد»؟ همین وسواس هایی که به نظر خیلی از خانواده ها منطقی هم به نظر می رسند، باعث بالا رفتن سن دخترها و در نتیجه نبود خواستگار می شوند.

ب. عوامل بیرونی

۱. همه انتقادها، به دخترها مربوط نمی شود؛ بلکه خیلی وقت ها این پسران و خانواده های آنها هستند که این مشکلات را دامن می زنند؛ مثلاً یکی از مهم ترین ملاک های انتخاب همسر در این روزها – چه از سوی پسر و چه از سوی خانواده او – داشتن زیبایی بسیار دختر است. از نظر آنها، یک دختر خوب و مناسب، دختری است که زیبا، خوش ظاهر و مقید باشد و خانواده او نیز تمکن مالی داشته باشد. این امر باعث شده که دخترانی که از زیبایی کمتری برخوردارند یا متمکن نیستند، با مشکل عدم خواستگار، مواجه شوند.

۲. گاهی مشاهده می شود که برخی از دخترها به دلیل وجود نقص عضو یا مشکل جسمی، با مشکل مواجه می شوند که یقیناً این امر، نوعی آزمایش از جانب خداوند، برای آزمایش فرد می باشد؛ البته افراد این دو دسته، می توانند با گسترش استعدادها و توانمندی های خود در زمینه های متفاوت علمی، هنری و…، نواقص خود را جبران کرده، توانمندی هایشان را به رخ دیگران بکشند.

۳. مشکل دیگر برخی از دختران جوان، بزهکاری و شرایط نامساعد اخلاقی پدر، مادر، برادر و دیگر افراد خانواده هایشان است. والدین باید بدانند که اشتباه هر یک از اعضا و بدنامی خانواده، ابتدا به پای جوانان در شرف ازدواج آن خانواده، به ویژه دخترهایشان نوشته می شود و به همین دلیل، اعضای خانواده، باید سعی کنند از مشکلات اجتماعی و اخلاقی پرهیز کنند.

۴. نداشتن هم کفو و همتا، مشکل دیگر برخی از دختران است؛ مثلاً دختر تحصیل کرده ای که در محیطی کوچک و روستایی زندگی می کند، گاهی همتایی برایش وجود ندارد. در چنین مواردی، یکی از راهکارها، هجرت و نقل مکان خانواده به محله و یا شهر بزرگ تر و یا میهمان شدن خود دختر – در صورت نبودن مانع و با رعایت ضوابط اخلاقی و شرعی – در منزل یکی از محارم، در شهری بزرگ تر است.

۵. گاهی دیده می شود که خانواده ای محترم، در محله ای بدنام و یا معروف به فساد زندگی می کنند. در این صورت، دختر این خانواده، با مشکل نبود خواستگار مواجه می شود؛ زیرا هر کسی که قصد ازدواج با وی را داشته باشد، ابتدا وارد محله می شود؛ تا از همسایه ها تحقیق کند و اگر ببیند که محل سکونت دختر در محله ای بدنام است، گمان می کند که این دختر و خانواده اش نیز مشکل دارند. راهکار مقابله با این مشکل، ترک محل است. هجرت، حرکتی مقدسی است که شاید یکی از مصادیقش، همین جا باشد.

۶. رسوم غلط و فرهنگ های اشتباه و کوته نظرانه نیز از عوامل بیرونی دیگر، برای عدم رغبت برخی خواستگاران پسر از برخی دختران می باشند؛ مثلاً گفته می شود: «چون دختر کوچک ازدواج کرده و دختر بزرگ تر مانده. حتماً ایراد و اشکالی دارد»! «سطح مالی خانواده دختر پایین است و قدرت تأمین جهیزیه را ندارد»! اینها فرهنگ های غلطی هستند که متاسفانه مثل قارچ های سمی در جامعه ما رشد یافته اند و کسی به بیهودگی شان نمی اندیشد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ