بیماری های مختلفی را می توان ریشه کن کرد و یا حداقل سرعت پیشرفتشان را کم کرد با ادویه های خوراکی. ادویه ها نقش بسزایی در کاهش بیماری ها دارند که در اینجا می خواهیم تاثیر دارچین بر سرطان روده بزرگ را به شما گوشزد کنیم تا از این به بعد دارچین طعم دهنده همیشگی غذاهایتان شود.
علائم سرطان روده بزرگ
علائم سرطان روده بزرگ ممکن است شبیه به سایر بیماری ها نظیر عفونت ها، بواسیر و بیماری های التهابی روده باشد. در صورت مشاهده هر کدام از علائم زیر به پزشک مراجعه نمایید:
حرکت درون روده
کرامپ یا گرفتگی معده
مدفوع خونی
کاهش قابل ملاحظه وزن
احساس خستگی
یبوست، دفع مدفوع کمتر از سه بار در هفته یکی از نشانه های سرطان روده بزرگ می باشد.
یکی دیگر از علایم، احساس سنگینی و پُری می باشد، به علت اینکه تومور در انتهای روده رشد می کند.
تهوع و استفراغ به چند دلیل به وجود می آید: کاهش جریان خون، درد و یبوست.
گاز معده و نفخ نیز یکی از مواردی است که می تواند به تشخیص سرطان روده بزرگ کمک نماید.
احساس سنگینی و رخوت نیز از دیگر نشانه ها می باشد. سرطان، باعث کمبود خون و به دنبال آن، کم خونی ناشی از کمبود آهن می شود. به همین دلیل احساس تنبلی، سستی و … ایجاد می شود.
اما این علایم بعد از به وجود آمدن و رشد کردن سلول های سرطانی به وجود می آید. براساس یک تحقیق جدید، ترکیب خاصی در دارچین پیدا شده است که یک مهارکننده قوی سرطان روده بزرگ است، پس حالا ممکن است دارچین طعم خیلی بهتری به غذاهایتان اضافه کند!
گئورگ واندارک به همراه همکارش پروفسور دونا ژانگ (از دانشگاه آریزونا) به تازگی تحقیقی را کامل کرده اند که در آن ترکیبی به نام سینامالدهید (cinnamaldehyde) که به دارچین عطر و بوی خاصی می دهد را به رژیم غذایی موشها اضافه کردند ، این ترکیب از موشها در برابر سرطان روده بزرگ محافظت کرده بود. با دریافت سینامالدهید ، سلول های این حیوان توانایی محافظت از خود را پیدا کرده و از طریق سم زدایی و ترمیم در برابر ماده سرطانی مقاومت کرده بودند.
ژانگ این یافته را مهم تلقی کرد کرده و می گوید: چون سرطان روده بیماری مهاجمی بوده و قابلیت پیش بینی آن ضعیف است، پس ما فورا نیاز داریم تا استراتژی های موثرمان در برابر این بیماری را گسترش دهیم.
گام بعدی در این تحقیق آزمایش این است که آیا دارچین به خاطر وجود سینامالدهید با استفاده از این مدل سرطان، از سرطان ها پیشگیری می کند یا خیر. به دلیل اینکه دارچین ماده غذایی بی خطری است که امروزه بسیار زیاد مورد استفاده قرار می گیرد، ساخت داروی ترکیبی جدید از آن برای درمان سرطان، زیاد هم غیر ممکن به نظر نمی رسد.
دیگر خواص دارچین
یک محقق ایرانی در تحقیقات خود متوجه تأثیر معجزه آسای گیاه دارویی دارچین در درمان بیماری های قارچی شد.
الهه جهان، پژوهشگر جوان ایرانی در گفتگو با خبرنگار علمی خبرگزاری فارس گفت: طب سنتی در کشور ما به دلیل حجم و تنوع گیاهان دارویی سابقه طولانی دارد.
قارچ کاندیدا آلبیکنس استلاتوئید که نوعی مُخمر بیماری زا است، مولد بیماری در دستگاه تناسلی هر دو جنس است. این بیماری به خصوص در زنان بسیار شایع است به طوری که 4.3 درصد زنان در طول عمر خود حداقل یک بار مبتلا می شوند. لزوم درمان گیاهی این بیماری قارچی، طولانی و برگشت پذیر بودن درمان های شیمیایی رایج است.
این پژوهشگر تصریح کرد: این پژوهش با جمع آوری نمونه و تحقیق و آزمایش انجام شد.
وی گفت: در این تحقیق اثر عصاره 8 گیاه دارویی دارچین، آویشن، همیشه بهار، اسطوخودوس، مرزنگوش، سیر، ختمی و بومادران که با استفاده از روش تقطیر با آب(عرق) تهیه شد، در جلوگیری از رشد قارچ کاندیدا آلبیکنس استلاتوئیدس مورد بررسی قرار گرفت.
جهان خاطرنشان کرد: که از بین این گیاهان، گیاه دارچین با نام علمی Cinnamomum zeylanicum از تیره Lauraceae به طور کامل مانع از رشد قارچ در محیط کشت سابورو دکستروز آگار با استفاده از روش عصاره در محیط کشت شده است.
وی گفت: آزمایشات بعدی پیرامون گیاه دارچین از دیسک بلانک و سنجش قطر هاله رشد نیافته با عصاره های متانولی، اتانولی، آبی و عرق این گیاه شاهد صورت گرفت که عصاره متانولی و اتانولی کاملاً مانع رشد شدند.
این محقق تصریح کرد: عرق تا حدودی مؤثر بود و عصاره آبی تأثیری نداشت و نتایج حاصل با استفاده از نرمافزار minitab مورد آنالیز قرار گرفت و مشخص شد که تفاوت معناداری بین هاله عدم رشد عصاره های گیاه دارچین با نمونه شاهد در سطح معناداری وجود دارد.
تاکنون تأثیر عصاره گیاهان xylopia aethophca ، زرشک، خرزهره و پنیرک بر کاهش رشد قارچ کاندیدا آلبیکنس مطالعه شده است.
هر روز باید دارچین بخورید! به این۱۳ دلیل!
نکاتی درباره دارچین که نمی دانستید!