وقتی جلوی آینه می روید و خود را از نزدیک میبینید ممکن است جوش هایی راببینید که بخواهید آنها را خالی کنید اما هیچ یک از جوش های صورت یا بدن را نباید دستکاری کرد یا به اصطلاح خالی کرد.
فشار دادن هر چیزی باعث میشود پوست شما آسیب ببیند و التهاب آن را نیز تسریع میکند.
جوش هایی که از درون آنها مو روییده
زمانی مو در درون برآمدگیها و جوشهای صورت رشد میکند که شفت مو در زیر پوست به دام میافتد. این برآمدگیها معمولا قرمز، ملتهب و اذیت کننده هستند اما بهترین کار این است که به موهای آن دست نزنید. استفاده از قیچی یا برداشتن با دست نیز اصلا ایده خوبی نیست. در حقیقت انجام اینکار باعث میشود پوست شما بشکند و همین امر نیز موجب عفونت و التهاب میگردد و عوارض بسیار سختی همچون عفونت استاف یا سپسیس را به دنبال خواهد داشت. فشار دادن اینگونه موها تنها باعث ایجاد التهاب و خارش میگردد. در عوض شما میتوانید کمی هیدروکورتیزون بر روی پوست خود اعمال کنید تا قرمزی، خارش و التهاب آن کمتر شود. ناحیه مورد نظر را با یک پاک کننده و لایه بردار پوست بشویید تا مو به سطح پوست برگردد و رشدآن متوقف شود.
جوش های سفید زیرپوستی
بهتر است بدانید که اینگونه جوشها با فشار دادن بهبود نمییابند. این برآمدگیها سخت و سفید هستند و زیر پوست قرار گرفتهاند. دست زدن یا فشار دادن آنها نتیجه مطلوبی به همراه نخواهد داشت. پس بهتر است سعی بیهوده نکنید. فشار دادن میلیا ممکن است باعث قرمز شدن پوست، خارش و التهاب گردد. اگر این برآمدگیها شما را اذیت کرد بهتر است با یک متخصص پوست مشورت کنید و راه درمان آن را یاد بگیرید.
جوش های سرسیاه
جوشهای سر سیاه حاوی موادی است که در جوشهای سر سفید یافت میشود. در اینگونه موارد منافذ صورت با چربی مسدود میشود. در مورد جوشهای سر سیاه، چربی بعد از قرار گرفتن در معرض هوا اکسید میشود و حالت سیاه رنگ به خود میگیرد. اگرچه فشار دادن آن به نظر راه حل آسانی است اما میتواند به پوست شما صدمه بزند. فشار دادن این جوشها باعث میشود باکتریها به عمق بیشتری نفوذ کنند. برای اینکه چربی پوست خود را بگیرید بهتر است از یک لایه بردار پوست استفاده کنید.
جوش های سر سفید
جوشهای سر سفید باکتریها را در یک مکان نگه میدارند. بنابراین زمانی که آن را فشار می دهید باکتری آزاد میشود و میتواند به قسمتهای دیگر پوست نیز اسیب برساند. همچنین فشار دادن اینگونه جوشها باعث میشود باکتری به عمق بیشتری نفوذ کند و درمان آن سختتر باشد. زمانی که باکتری به اعماق پوست نفوذ کرد به بافتهای زیرین نیز آسیب وارد میکند و زخم در همان جا باقی میماند. پس بهتر است اجازه دهید آکنه خود به خود درمان شود زیرا بدن شما به خوبی میداند چه زمانی باید کلاژن تولید نماید و پوست را حمایت کند.
اگر جای جوش بر روی بدن یا صورت به شکل نقاط قرمز یا قهوه ای باشد، با درمان دارویی و لایه برداری شیمیایی بهبود می یابد اما اگر فرورفتگی عمیق باشد، این روش ها پاسخگو نیست و باید به جراحی های زیبایی، تراش عمقی پوست و لیزرهای مختلف متوسل شد.
چربی زیاد پوست، التهابات پوستی، وجود میکروب روی پوست، اختلال در پوسته ریزی و همچنین برخی عوامل محیطی از جمله تغذیه، استرس، سیگار، مصرف زیاد لوازم آرایش و چرب کردن زیاد پوست می تواند از دیگر فاکتورهای موثر در بروز جوش باشد.
اثرات جای جوش بر روی صورت یا بدن در بسیاری از موارد به دلیل دستکاری جوش ها باقی می ماند اما در برخی موارد نیز به دلیل التهابات زیاد و عمق تخریب بافت های زیرین پوست، جوش ها به خودی خود بر روی پوست جا می گذارند.