این مورد سلامتی مردان را تهدید می کند!

toranj
مردانی که شغل پشت میز نشینی دارند این مطلب را بخوانند.

همه می دانیم کم تحرکی چقدر برای سلامت بدن مضر است. در این مطلب میخواهیم اثر بد کم تحرکی را برای مردان شرح دهیم که چه مضراتی برای انها دارد که سلامتیشان را تهدیدی می کند.

بی توجهی مردان به حفظ سلامتشان

 به دلیل برخی بی‌توجهی‌ها به حفظ سلامتی در بین آقایان ما شاهد رخداد مرگ زودرس در مردان هستیم که به دلیل حوادث رانندگی، بیماری‌های قلبی و عروقی، سکته و سقوط از ارتفاع تعداد زیادی از مردان جان خود را از دست داده و یا به مرگ زودرس گرفتار می‌شوند. برخی کم تحرکی‌ها و عدم مراقبت‌های اولیه سبب می‌شود تا مردان به مرگ زودرسی دچار شوند که آثار و تبعات این امر نگرانی‌هایی را در جامعه تشدید می‌کند.

در چند سال اخیر، تحقیقات گسترده‌ای برای سنجش میزان سلامت افراد تن‌پرور یا کارمندانی که بنابه اقتضای کاری، ساعات زیادی را پشت میز می‌نشینند، صورت گرفته است. متاسفانه نتیجه ‌عمومی این تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که سبک زندگی کم‌تحرکی دارند، حتی با انجام فعالیت‌های ورزشی نیز از خطرات مربوط به نشستن در امان نخواهند بود.

پس اگر محیط و سبک زندگی‌تان به گونه‌ای است که نمی‌‌توانید از نشستن اجتناب ورزید؛ توصیه می‌کنیم ارتفاع میز را طوری تغییر دهید که به حالت ایستاده نیز بتوانید امور روزمره‌ خود را به انجام برسانید یا زمانی که از کار روزانه فارغ شده و در تعطیلات آخر هفته به سر می‌برید، تحرک بیشتری از خود نشان می‌دهید.

اگر هم بودجه کافی برای رفتن به گردش در دامان طبیعت را ندارید، بهترین انتخاب کمک در انجام کارهای منزل و همین خانه‌تکانی خودمان است.

نشستن بیماری‌زاست

نتایج تحقیقی که زمستان سال گذشته روی بیش از 6300 نفر از میانسالان استرالیایی‌تبار صورت گرفته نشان می‌دهد افرادی که بیش از چهار ساعت در روز پشت میز می‌نشینند، بیش از دیگران در معرض ابتلا به بیماری‌های مزمن قرار دارند. از مهم‌ترین این بیماری‌ها می‌توان به پرفشاری خون، بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت و سرطان اشاره کرد.

همچنین نتایج این تحقیق و سایر بررسی‌های علمی نشان می‌دهد هر‌چه فرد زمان بیشتری را به صورت نشسته صرف می‌کند، احتمال ابتلای وی به انواع بیماری‌های مزمن بیشتر است. جالب این‌که میزان شاخص توده‌ بدنی (BMI) فرد در این میان اهمیت خاصی ندارد.نتایج دیگر تحقیقات نیز نشان می‌دهد افرادی که حداقل شش ساعت در روز را به صورت نشسته می‌گذرانند، بیش از دیگران مبتلا به بیماری دیابت (یا قند خون) می‌شوند.

نشستن عمر را کم می‌کند

با کاستن از ساعات نشستن اضافی و رساندن آن به کمتر از سه ساعت در روز می‌توانید امید به زندگی را تا دو سال افزایش دهید. این در حالی است که با کم کردن از زمان تماشای تلویزیون به کمتر از دو ساعت در روز نیز می‌توانید امید به زندگی را تا 4/1 سال دیگر افزایش دهید. جالب است بدانید سیگار کشیدن در مردان و زنان به ترتیب به کم شدن 5/2 و 8/1 سال از عمر فرد منتج می‌شود. نتایج این بررسی‌ها همچنین نشان می‌دهد بزرگسالان آمریکایی به طور متوسط 55 درصد از روز را به صورت نشسته می‌گذرانند.

ابتلا به بیماری‌های کلیوی

نتایج تحقیقی که بهار امسال روی بیش از 6300 نفر از افراد میانسال چهل تا هفتاد و پنج ساله صورت گرفت، نشان می‌دهد حتی حرکات کنترل شده‌ فیزیکی بخصوص در افرادی که مدت زمان کمتری را به صورت نشسته سپری می‌کردند، به کاهش احتمال ابتلای فرد به بیماری‌های کلیوی منتج شد. نتایج به دست آمده بخصوص در زنان معنی‌دارتر بود؛ به این ترتیب زمانی که خانم‌ها از ساعات نشستن خود در روز کاسته و آن را به کمتر از سه ساعت کاهش دادند، خطر ابتلای آنها به بیماری‌های کلیوی تا 30 درصد تقلیل یافت. این در حالی است که نتایج آزمایش‌های مشابه روی مردان تنها 15 درصد کاهش را نشان داد.

مرگ بر اثر سرطان روده‌ بزرگ

از سویی دیگر نتایج تحقیقی که بتازگی منتشر شده نشان می‌دهد افرادی که قبل یا بعد از تشخیص بیماری سرطان روده‌ بزرگ در خارج از محیط کار، زمان بیشتری را به صورت نشسته سپری می‌کنند، احتمال مرگ‌ومیر بالاتری دارند.

نتایج این بررسی که روی 2000 نفر ـ که تا 16 سال از این بیماری رنج می‌بردند ـ نشان داد افرادی که تحرک بیشتری داشتند تا 28 درصد احتمال مرگ در آنها کمتر بود و افرادی که در خارج از محیط کار حداقل شش ساعت در روز را به صورت نشسته سپری می‌کردند، به نسبت افرادی که تنها سه ساعت می‌نشینند تا 36 درصد احتمال مرگ بیشتری داشتند.

نشستن بالای شش ساعت باعث آسیب به جنین در زنان باردار می‌شود

درمان زانو پرانتزی و ضربدری یا قورباغه نشستن

نشستن غیراصولی، چه عواقبی دارد؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ