چطور با همکار گستاخ کنار بیاییم؟

sahar.d
داشتن همکار گستاخ و پررو یکی از عوامل ایجاد تشنج و نارضایتی از محیط کار است. در این مطلب به شما می گوییم که چطور با همکار گستاخ کنار بیاییم تا بتوانیم در محیط کار آرامش بیشتری داشته باشیم.

افراد گستاخ و بی ادب از آزاردهنده ترین و دوست نداشتنی ترین افراد هستند. حال به این فکر کنید که با چنین فردی همکار باشید و مجبور باشید 8-9 ساعت در روزتان را دکنار همچین فردی با رفتارهای گستاخانه بگذرانید. حتی فکر کردن به این موضع نیر میتواند آزاردهنده باشد. اما نگران نباشید ما در این مطلب به شما می گوییم که چطور با همکار گستاخ کنار بیاییم تا آرامش بیشتری از لحاظ فکری در محیط کار داشته باشیم.

با او صحبت کنید

اگر فکر می‌کنید بی‌ادبی او به خاطر سوء‌تفاهم قابل‌حل است، می‌توانید از او بپرسید چرا با شما این‌طور رفتار می‌کند. اگر پاسخ منطقی به شما داد که می‌توانید متوجه آن شوید، آن را بررسی کنید. اگر می‌توانید تنش به وجود آمده را حل کنید که خیلی خوب است. درعین‌حال می‌توانید آشفتگی بی‌مورد خود را که نمی‌گذارد درست عملکرد او را قضاوت کنید، رها کنید . تا این جا شما هر کاری که می‌توانستید انجام دادید و می‌توانید قدم بعدی را بردارید. 

برخی افراد واقعاً متوجه نیستند که بی‌ادبانه رفتار می‌کنند. ممکن است مهارت‌های اجتماعی را یاد نگرفته باشند. در مواردی که با افرادی از این قبیل مواجه می‌شوید می‌توانید مؤدبانه او را آگاه کنید که رفتارش گستاخانه است. معمولاً در این شرایط بی‌درنگ معذرت‌خواهی از او دریافت می‌کنید. اگر چنین نشد، ممکن است تنها صبر یا دوری از او کافی باشد. 

در برخور عجله نکنید و خونسرد باشید

کسی با شما بدرفتاری و بی‌ادبی کرده است. دقیقاً چه کرده یا چه گفته است؟ آیا واقعاً منظوری داشته است؟ اگر منتقدانه به موقعیت نگاه کنید، متوجه خواهید شد که بیشتر گستاخی‌های افراد بی‌منظور است و به همین دلیل می‌توانید با خونسردی از آنها بگذرید. در موارد بسیار نادر فرد برای بی‌ادبی خود دلیل و هدفی دارد و باز هم برخورد انتقادی کمکتان می‌کند ریشه رفتار آن فرد را بررسی کرده و متوجه دلیل کارش شوید.

مهربان باشید و مقابله به مثل نکنید

اجازه ندهید که گستاخی دیگران باعث شود شما هم به همان روش پاسخ دهید. بهترین راه برای مقابله با گستاخی این است که رابطه دوستانه و محبت‌آمیز خود را حفظ کرده و به آن فرد فرصت دهید کمی آرام شده و رفتارش را با شما متعادل کند.

از او فاصله بگیرید

تا جایی که می‌توانید ارتباط خود با این افراد را محدود کنید. اگر مشکلی نیست، میز یا دفتر خود را عوض کنید یا تغییر دیگری ایجاد کنید که از برخورد با این فرد اجتناب نمایید. نباید اجازه دهید که کسی چیزی را در زندگی دائماً به شما تحمیل کند یا فداکاری زیادی برای آن‌ها انجام دهید بلکه این افراد بهتر است اطراف شما نباشند. اگر خارج از دید شما باشند از ذهنتان نیز خارج می‌شوند. 

نگذارید این رفتار شما را تحریک کند

دلتان می‌خواهد سر این فرد گستاخ داد بکشید؟ به هیچ وجه اینکار را نکنید. چنین کاری وضعیت را بهتر نخواهد کرد. چه آن فرد این رفتار را عمدی یا غیرعمدی نشان داده باشد، شما باید احترام خودتان را حفظ کنید و اجازه ندهید آن رفتار گستاخانه شما را تحریک کند.

گفتگو را ترک کنید

گستاخی و بی‌ادبی رفتاری بسیار آزاردهنده است اما خارج کردن خودتان از آن موقعیت سریع‌ترین و ممطئن‌ترین راه برای جلوگیری از رفتارهای بی‌ادبانه دیگران است. حتی اگر هنوز مشغول حرف زدن با شما بود، دور شوید. اگر این فرد غریبه بود، که مجبور نیستید باز هم در آینده او را ببینید اما اگر از دوستان یا همکارانتان بود، خیلی زود خواهند فهمید که بی‌ادبی کردنشان با شما به هیچ کجا نخواهد رسید و دفعه بعد سعی خواهند کرد که مودب‌تر باشند.

سعی کنید برای رفع این مشکل کمکشان کنید

بعضی از گستاخی‌ها بخاطر بدرفتاری است. اما خیلی وقت‌ها فردی که به شما بی‌ادبی و گستاخی می‌کند به این دلیل است که از چیزی خسته و درمانده است. و اگر در توانتان باشد که مشکل آن فرد را حل کنید، خواهید توانست بی‌ادبی او را به قدرشناسی تبدیل کنید.

اما یک هشدار: فقط زمانی پیشنهاد کمک دهید که بتوانید این کار را فوراً انجام دهید چون وعده کمک کردن بر درماندگی‌ آنها اضافه می‌کند.

سعی نکنید تغییرشان بدهید

اگر کسی بخواهد بی‌ادب باشد شما نمی‌توانید او را مجبور به مودب بودن کنید. درواقع، اینکه سعی کنید در رفتار او تغییر ایجاد کنید باعث بدتر شدن رفتارش خواهد شد. گاهی وقت‌ها بهترین انتخاب شما این است که قبول کنید بی‌ادبی و گستاخی آنها تقصیر شما نیست و اجازه دهید خودشان متوجه اشتباهشان شوند.

7+2 قانون رابطه با همکاران را نادیده نگیرید

6ترفند برای برخورد با همکار حسود!

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ