نکته های بسیار مهم بلوغ پسران که حتما باید بدانید!

faateme1366
سن بلوغ یکی از پیچیده ترین و بحرانی ترین دوران عمر انسان هاست و نوع برخورد والدین می تواند تعیین کننده باشد. پسران معمولا بلوغ بحرانی تر دارند و اگر در این دوران بتوانید عملکرد خوبی درباره فرزندتان داشته باشید، بخش عظیمی از آینده او را تامین کرده اید. در این مطلب مهمترین کارهایی که برای پسر در سن بلوغتان انجام دهید را آورده ایم.

بلوغ چیست و چه سنی دارد؟

بلوغ (Puberty) فرآیندی است که فرزند شما طی آن متحمل تغییرات جسمانی یا فیزیکی، روانی و هیجانی می‌شود. بلوغ وقتی شروع می‌شود که هورمون‌های لازم توسط مغز ترشح شده و بیضه‌ها و تخمدان‌ها فعالیت خود را آغاز می‌کنند. بلوغ پسران (Puberty in Boys) معمولاً بین ۱۳-۱۱ سالگی شروع می‌شود ولی بستگی به نژاد و محل اقامت، بلوغ می‌تواند بین ۱۴-۹ سالگی در پسران شروع شود. ژنتیک، تغذیه و فاکتورهای اجتماعی از عوامل مهم مشخص‌کننده موعد بلوغ هستند. نمی‌توان زمان شروع بلوغ را در یک کودک به صورت دقیق مشخص ساخت. فرآیند بلوغ با ترشح هورمون‌هایی توسط مغز شروع می‌شود که از بیرون قابل تشخیص نیست ولی پزشک می‌تواند با انجام آزمایشات لازم آن را تشخیص دهد. مدت زمان کامل شدن بلوغ از ۱۸ ماه تا ۴ سال متفاوت است.

 

درباره مسائل جنسی به فرزندمان اطلاعات بدهیم؟

توضیح احتلام از طریق پدر برای پسران بسیار مهم است. پدران نیز هنگام بیان این موضوع باید این امر را واکنشی طبیعی در نوجوان بیان کنند. در خیلی از فرهنگ های دیگر برای توشیح بهتر نکات مهم جنسی در تربیت فرزند شروع بلوغ در پسران با جشن و سرور همراه است و این امر باعث شکل گیری غرور و احساس مردانگی در پسران می شود. والدین باید مسائل جنسی را برای فرزندانشان توضیح دهند تا آن ها در مراحل بعدی رشد روانی – جنسی نیز از پدر و مادر کمک بگیرند. در غیر اینصورت نوجوان برای بدست آوردن اطلاعات جنسی به افراد دیگر از جمله همسالان رجوع می کند که ممکن است اطلاعات غلط و یا نامتناسب با سن او در اختیارش بگذارند. اما فرزندی که والدینش این مسائل را توضیح داده انددر مراحل بعدی رشد روانی-جنسی نیز از والدین کمک می گیرد.به عنوان مثال اگر نوجوان نزد والدین آمد و اظهار علاقه اش را نسبت به فردی از جنس مخالف بیان کرد، وظیفه  آن ها این است که در درجه اول نوجوان را بخاطر این مسئله سرزنش نکنند و رفتاری توأم با آرامش با او داشته باشند.در درجه دوم برایش توضیح دهند که این حس علاقه او به علّت تغییرات هورمونی است که در سنین نوجوانی اتفاق میافتد و ایرادی هم ندارد ولی علاقه واقعی بعد از شناخت به وجود می آید و زمانی که او به سن ازدواج رسید می تواند نسبت به این مسائل به طور جدّی تری فکرکند.

 

هوایشان را بیشتر داشته باشید

یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر نوع رفتار فرزندان در سن بلوغ همراهی والدین به‌خصوص پدر با آنهاست‌.شاید این تصور غلط باعث شود که شما فکر کنید هر فرزندی در مرحله بلوغ نیازمند والدین همسان خود است‌! به‌عنوان مثال پسران در دوران بلوغ باید بیشتر با پدرشان باشند و دختران بیشتر با مادرشان‌.اما این تصور کاملا غلط است! فرزندان در سن بلوغ نیازمند توجه و همراهی هر دو نفر پدر و مادر هستند و حضور به موقع کافی پدران در دوران بلوغ دختران‌، همچنین حضور مستمر مادر در دوران بلوغ فرزند پسر باعث می‌شود که آن‌ها با آرامش بیشتر و دغدغه‌های کمتری این دوران را پشت‌سر بگذارند‌. از دیگر عوامل موثر بر موفق طی شدن دوران بلوغ فرزندان هماهنگی والدین با یکدیگر است‌.پدر و مادر هر دو مسئولیت تربیت و بزرگ‌کردن فرزندان را برعهده دارند و این مسئولیت تا پایان عمر برعهده هردوی آنهاست و این گونه نیست که بخشی از مسئولیت در دوره‌ای مخصوص فقط توسط مادر باشد و بخش دیگر فقط توسط پدر‌.از این روست که لازم است پدر‌ها نیز همچون مادران در جریان کامل مراحل بلوغ فرزندان خود‌، چه پسر باشند و چه دختر‌، قرار بگیرند.برای ایجاد این هماهنگی لازم است مادر به‌عنوان فردی که بیشتر اوقات خود را در خانه و در کنار فرزندان است گزارشی از فعالیت‌ها و نوع رفتار فرزندان را به پدر اعلام بدارد و بدین‌وسیله پدر را در جریان مراحل بلوغ فرزندان قرار دهد.

 

حواستان به تغذیه شان هست؟

به گفته آکادمی تغذیه و رژیم های غذایی به طور متوسط پسران نوجوان  بین سنین ۱۴ و ۱۸ سال روزانه بین ۲۲۰۰ و ۳۲۰۰ کالری نیاز دارند. با این حال، اگر نوجوان شما به طور منظم بازی های ورزشی انجام می‌دهد و یا بسیار فعال است، ممکن است روزانه تا ۳۵۰۰ یا حتی  ۴۰۰۰ کالری نیاز داشته باشد. حدود ۴۵ درصد تا ۶۵ درصد از کالری مورد نیاز باید از کربوهیدرات، ۲۵ درصد تا ۳۵ درصد از چربی ها و ۱۰ درصد تا ۳۰ درصد از پروتئین باشد.

بلوغ دیررس در پسربچه ها

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ