چطور یک عطر مردانه مناسب بخریم؟

mahdie.mohtashami
یکی از نشانه‌های شخصیت بویی است که شما می‌دهید. شخصیت شماست که روی دیگران تاثیر بالایی دارد. تحقیقات نشان می‌دهد بیشتر آقایان توانایی انتخاب عطری مناسب را ندارند. در این مقاله ما به شما آموزش می‌دهیم که چگونه یک عطر مناسب انتخاب کنید.

 در این نوشتار ما به شما می‌گوییم که چطور با توجه به نوع پوست، علایق و روحیات خود و حتی اطرافیان‌تان یک عطر مردانه مناسب بخرید.

چرا عطر می‌زنیم؟

وقتی که یک رایحه‌ی مناسب با فصل، موقعیت شغلی و اجتماعی‌تان، شخصیت و روحیات و البته نوع پوست‌تان انتخاب می‌کنید نه‌تنها فردی جذاب جلوه می‌کنید بلکه از نگاه خانم‌ها هم، نمره‌ی قبولی می‌گیرید. طبق تحقیقی که سال‌های پیش در سطح اروپا انجام شد، معیار اصلی آقایان برای انتخاب خانم‌ها در نگاه اول ویژگی‌های ظاهری خانم‌ها بود، در حالی‌که بو و رایحه‌ی خوش به‌طور ناخودآگاه مهم‌ترین فاکتور انتخاب یک مرد از سوی خانم‌ها اعلام شد؛ تا آن‌جا که در اروپا این اصطلاح بر سر زبانهاست که «خانم‌ها با بو کشیدن و از طریق بینی عاشق می‌شوند». علت این امر شاید آن باشد که معمولا بینی خانم‌ها به دلایل هورمونی بیشتر از آقایان نسبت به بو حساس است و به‌عبارت دیگر زنان نسبت به مردان حس بویایی قوی‌تری دارند. با این تفاسیر اهمیت انتخاب یک عطر مناسب و خوشبو برای مردان دوچندان می‌شود.

وقتی از عطر حرف می‌زنیم از چه حرف می‌زنیم؟

«عطر» یا «پرفیوم» ترکیبی پیچیده از اسانس‌ها، تثبیت کننده‌ها، حلال‌ها و ترکیبات معطر است که یا از منابع طبیعی استخراج می‌شوند یا به‌صورت شیمیایی و مصنوعی تولید می‌شوند. با اینکه از زمان تمدن‌های نخستین از برخی مواد خوشبوی طبیعی به‌عنوان عطر استفاده می‌شده است، اما عطرسازی به‌صورتی که هم‌اکنون مرسوم است از اواخر قرن نوزدهم میلادی آغاز شد. بد نیست بدانید «عطر» نسبت به «ادکلن» دوام بیشتری دارد و حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد ترکیب آن را عصاره‌های روغنی تشکیل می‌دهد. با این‌همه در حال حاضر اکثر آقایان ترجیح می‌دهند از ادکلن استفاده کنند که هم حاوی مقدار کمتری عصاره‌های روغنی است و در نتیجه رایحه ملایم‌تری دارد و هم از نظر قیمت نسبت به عطرها مقرون‌به‌صرفه‌تر هستند. اما علاوه بر عطر و ادکلن که بیشتر شناخته شده هستند خوشبوکننده‌های مردانه انواع دیگری هم دارند که در ادامه معرفی می‌کنیم.

ادوپرفیوم

اگر به‌خاطر مشکلاتی مثل آلرژی و میگرن رابطه‌ی خوبی با «پرفیوم‌ها» یا همان «عطرها» ندارید پیشنهاد ما به شما استفاده از «ادوپرفیوم» است. ادوپرفیوم‌ها به‌خاطر میزان کمتر عصاره‌های روغنی (بین ۱۵ تا ۲۰ درصد) نسبت به عطرها سبک‌تر و ملایم‌تر هستند و هم تا حدود زیادی ماندگاری و دوام عطرها را دارند. اگر از آن‌دسته افرادی هستید که دوست دارند در تمام طول روز بوی عطر بدهند پرفیوم و ادوپرفیوم مناسب‌ترین انتخاب‌ها برای شما هستند.

ادوتویلت

«آب معطر» یا «ادوتویلت» به‌خاطر درصد بالاتر الکل و میزان کمتر اسانس‌های روغنی که در ترکیب آنها استفاده شده حتی نسبت به ادوپرفیوم‌ها هم سبک‌ترند و بوی ملایم‌تری دارند. از نظر تخصصی ادوتویلت‌ها از ادکلن‌ها غلیظ‌تر هستند و از میان نت‌های سه‌گانه‌ی عطرها، در ساخت ادوتویلت‌ها روی نت ابتدایی تکیه شده است و به همین خاطر نسبت به عطرها دوام بسیار کمتری دارند (حدود سه تا چهار ساعت). به‌خاطر سبک‌تر بودن ترکیب ادوتویلت نسبت به عطر و ادوپرفیوم به نظر می‌رسد که ادوتویلت‌ها انتخاب‌های مناسب‌تری برای محیط‌های کاری و جلسات رسمی هستند.

ادکلن

برخلاف تصور عموم که عطر (Perfume) را متعلق به خانم‌ها و ادکلن (Eau de cologne) را متعلق به آقایان می‌دانند حقیقت این است که ادکلن‌ها به‌خاطر میزان اسانس به‌کار رفته در آنها (حدود ۲ تا ۵ درصد) و مقدار بیشتر الکل، بسیار سبک و کم دوام‌اند. بنابراین اگر به‌دنبال یک رایحه‌ی قوی و ماندگار هستید به‌هنگام خرید حتما به برچسب روی شیشه‌ی عطر دقت کنید.

اوفرش

در کنار ادکلن‌ها، «اوفرش»ها هم به‌خاطر غلظت کم، میزان بسیار کمتر اسانس و روغن (حدود سه درصد) و درصد بالای الکل برای استفاده‌ی روزانه بسیار محبوب هستند.

عطر دیزاینری و آرتیزان بخریم یا عطر نیش؟

اگر اهل استفاده از عطر و ادکلن باشید حتما تا به حال اصطلاحاتی مثل عطرهای «دیزاینری»، «آرتیزان» و «نیش» را شنیده‌اید. اما فرق میان این سه نوع عطر را هم می‌دانید؟ اصلا عطرهای دیزاینری و آرتیزان با عطرهای نیش چه تفاوتی دارند؟

عطر دیزاینری

اگر اهل خرید از برندهای لوکس و معروفی مثل «بربری»، «کریستین دیور»، «تام فورد»، «شنل» و … هستید شما یک خریدار عطرهای «دیزاینری» هستید. طراحان عطرهای دیزاینری با توجه به سلیقه‌ی عموم و نیاز بازار عطرهای برند خود را طراحی و تولید می‌کنند.

عطر نیش

در میان نام‌های اسم و رسم‌دار عطر و ادکلن شاید اصطلاح عطرهای «نیش» کمتر به گوش‌تان خورده باشد و البته حق هم دارید. واژه‌ی فرانسوی «نیش» که به معنای تولید و توزیع محدود یک کالاست به عطرهای لوکس و گران‌قیمتی گفته می‌شود که توسط طراحان زبده‌ی عطر که لزوما صاحبان برندهای لوکس و گران‌قیمت نیستند و شاید عطاری بی‌نام و نشان با کسب‌وکاری محدود باشند، عمدتا برای اشخاص خاص یا به‌صورت سفارشی به تعداد محدود تولید می‌شوند. عطرهای «نیش» که تا این اواخر عطر مختص اشراف، ثروتمندان و خانواده‌های سلطنتی بود در سال‌های اخیر عمومیت و محبوبیت بیشتری پیدا کرده‌اند با این‌همه هنوز هم عطر «نیش» عطر مخصوص خواص و ثروتمندان محسوب می‌شود.
عطرهای «نیش» در حقیقت نه یک کالای تجاری بلکه آثاری هنری هستند. بد نیست بدانید در سال‌های اخیر تولید‌کنندگان آنها در کنار بوهای خوش «مشک»، «وانیل» و میوه‌های مختلف عطرهایی با بوهای عجیب‌و‌غریب از بوی «بدن نوزاد» تا «بوی کاغذ» و حتی بوی «خون» و «عرق» را هم به فهرست عطرهای نیش اضافه کرده‌اند. از مشهورترین برندهای تولیدکننده‌ی عطر نیش برند محبوب «Guerlain» است. با این همه برندهای معتبر و محبوب عطرسازی و خانه‌ی مد لوکس ازجمله خانه‌ی مد «کریستین دیور» و برند مشهور «Tom Ford»، طی سال‌های اخیر خط تولید عطرهای «نیش» خود را با توجه به استقبال مشتریان خود از این عطرها راه‌اندازی کرده‌اند.

عطرهای آرتیزانی
در دنیای پر زرق‌و‌برق عطر و ادکلن، عطرهای «آرتیزانی» نسخه‌ی کوچک‌تر و محصول شرکت‌هایی کوچک هستند که بیشتر روی فروش آنلاین و محلی تکیه دارند و عطار و صاحب برند معمولا یک نفر با تعداد کارکنانی به‌اندازه‌ی انگشتان دست است. عطرهایی با اسانس مواد طبیعی محصول عمده‌ی این عطاری‌ها هستند و در نتیجه می‌توان گفت که نسخه‌ی کوچک‌تر عطرهای «نیش» هستند. از میان برندهای معتبر آرتیزانی می‌توان به نام‌هایی چون «DSH»، «Le Labo» و «BYREDO» اشاره کرد.

در مورد رایحه‌ها یا نت‌های بویایی عطر بیشتر بدانید

رایحه یا نت اولیه: رایحه‌ی اولیه در حقیقت بویی است که بلافاصله بعد از اسپری کردن عطر یا ادکلن به مشام‌تان می‌رسد. نت اولیه‌ی عطر که معمولا تند و تازه است به‌سرعت تبخیر می‌شود و اتفاقا اکثر افراد مرتکب اشتباه می‌شوند و عطر را بلافاصله بعد از استشمام نت اولیه‌ی آن انتخاب می‌کنند. نت اولیه‌ی عطر معمولا بوی میوه‌هایی مثل پرتقال و لیمو و گیاهانی مثل اسطوخدوس و شکوفه‌های پرتقال و لیموست.

رایحه یا نت میانی یا ثانویه: نت میانی عطر بلافاصله بعد از رایحه‌ی اولیه به مشام می‌رسد و حدود ۱۰ دقیقه یا بیشتر ماندگار است. رایحه‌ی میانی معمولا بوی گل‌هایی مثل «رز» و «یاسمین»، «علف و برگ درختان»، میوه‌هایی مثل انواع «توت»، «هلو» و «گلابی» و ادویه‌های مثل «جوز»، «میخک»، «دارچین» و انواع «فلفل» است.

رایحه یا نت پایانی: رایحه‌ی اصلی و ماندگار عطر نت پایانی آن است که حدود ۳۰ دقیقه طول می‌کشد تا به مشام برسد و در واقع همان رایحه‌ای است که تا پایان هم با شما می‌ماند. نت سوم معمولا رایحه چوب‌هایی مثل «چوب درخت سدر»، «خزه»، «دود»، «چرم»، «مشک» و ادویه‌هایی مثل «وانیل» و «دانه لوبیا تونکا» است.

نوع پوست و انتخاب عطر مناسب

توجه به نوع پوست نقش مهمی در انتخاب صحیح عطر و ادکلن دارد.

پوست چرب و مرطوب: اگر پوست بدن‌تان چرب و مرطوب است چربیِ روی پوست‌تان می‌تواند رایحه‌ی اصلی عطر را تغییر بدهد. در حقیقت چربی و رطوبت پوست طی یکسری فعل‌و‌انفعالات شیمیایی با عطر ترکیب شده و ضمن اینکه دوام عطر را بیشتر می‌کند بوی آن را هم تغییر می‌دهد. بهترین انتخاب برای پوست‌های چرب عطرهای گلی-میوه‌ای و ملایم است.

پوست خشک: افرادی با پوست‌خشک و کم‌آب لذت چندانی از رایحه‌ی عطر و ادکلن‌شان نمی‌برند زیرا هم پوست‌شان در اثر الکل موجود در این خوشبوکننده‌ها خشک‌تر می‌شود و هم نوع پوست‌شان به گونه‌ای است که بوی عطر سریع از بین می‌رود. مشکل اینجاست که استفاده از عطر و ادکلن‌های قوی‌تر برای پوست‌های خشک سبب کهیر و آلرژی می‌شود و انتخاب مناسبی نیست.

راهنمای خرید عطر مناسب برای آقایان براساس تیپ شخصیتی

بگذارید خیال‌تان را راحت کنیم، شما خودتان بهترین کسی هستید که می‌توانید تشخیص بدهید با توجه به تیپ شخصیتی، موقعیت شغلی، شرایط آب‌و‌هوایی محل زندگی و نوع پوست‌تان کدام رایحه برای‌تان مناسب است و کدام رایحه به دردتان نمی‌خورد. اجازه ندهید کسی به‌جز افرادی که برای‌تان مهم هستند مثل همسر یا نزدیک‌ترین دوست، برای انتخاب عطر نظرش را به شما تحمیل کند، تجربه نشان می‌دهد عطر و ادکلن‌هایی که برای دوست و فامیل به‌عنوان هدیه می‌خریم معمولا بلا‌استفاده باقی می‌مانند. بهترین راهنما برای انتخاب عطر مناسب بوی بدن و نوع پوست‌تان است. به عقیده‌ی کارشناسان اولین موردی که در هنگام انتخاب عطر مردانه باید به آن توجه کنید شخصیت‌تان است. اگر فردی جدی و تودار هستید بهتر است سراغ عطرهای گلی-میوه‌ای و وانیلی نروید. بهترین انتخاب برای شما عطری بر پایه مشک و عنبر است. مردان اهل ورزش و جنب‌وجوش باید سراغ عطرهای «سبز» بروند. منظور از عطرهای سبز عطرهایی است که در ترکیب آنها از عصاره‌ی گیاهان سبز مثل چمن و خیار و مرکباتی مثل لیمو و پرتقال ماندارین استفاده شده است.

مردان جذاب و عاشق‌پیشه بهتر است سراغ عطرهای گلی-میوه‌ای بروند. اگر رئیس یک شرکت یا مؤسسه‌ی بزرگ هستید و دل‌تان می‌خواهد همیشه فردی سرسخت و جدی در کار جلوه کنید بهتر است عطرهایی با بوی چرم را که معمولا رایحه‌ی عسل و توتون هم در خود دارند انتخاب کنید. اگر در شهری مرطوب و گرم زندگی می‌کنید سراغ عطرهای سنگین نروید برای این آب‌وهوا بهترین انتخاب عطرهای سبک و خنک هستند. مردان اهل شب‌نشینی و مهمانی بهتر است عطرهای لایه‌لایه که به مرور نت‌هایشان را به نمایش می‌گذارند انتخاب کنند.اگر کارمند هستید و با همکاران‌تان در یک اتاق کار می‌کنید به هیچ‌وجه عطرهای سنگین با بوی مشک و عود را انتخاب نکنید، بهترین گزینه برای کارمندها «ادوتویلت‌ها» هستند. عطر مناسب زمستان هم عطرهای گرم و شیرین با رایحه‌های وانیل، عنبر و هل است. برای روزهای بهاری عطرهایی با رایحه‌ی چوب و چرم، فلفل صورتی و گل و میوه انتخاب‌های خوبی هستند.

برای خرید عطر وقت بگذارید

برای خرید عطر عجله نکنید، همیشه اولین انتخاب بهترین انتخاب نیست. بعد از اینکه چند عطر را بو کردید مقداری «دانه‌ی قهوه» که همیشه در عطر فروشی‌ها به همین منظور موجود است بو کنید تا قسمت بویایی مغزتان تمرکز پیدا کند و بهتر بتوانید برای انتخاب عطر تصمیم بگیرید. برای بهترین انتخاب مراحل زیر را انجام دهید.

ابتدا کمی عطر روی مچ دست نزدیک به نبض‌تان اسپری کنید. دقت کنید که پوست مچ دست‌تان خشک باشد. مچ دست‌تان را نمالید، با این کار رایحه‌ی عطر را به اصطلاح می‌کُشید!
عطر را روی لباس‌تان اسپری نکنید. با این کار اجازه نمی‌دهید که عطر با روغن‌هایی که به‌طور طبیعی روی پوست‌تان است درگیر شود و تمام نتهایش را به مشام شما برساند.
عطر را قطره‌قطره روی لباس‌تان نریزید. با این کار هم لباس‌تان لک می‌شود و هم رایحه‌ی واقعی عطر به مشام‌تان نمی‌رسد. عطر را روی پوست پشت زانو، پشت گوش، مچ دست و روی گردن اسپری کنید.

معمولا در مغازه‌های عطرفروشی نوارهای معطری آغشته به بوی برخی عطر و ادکلن‌ها به شما می‌دهند تا نظر شما را در مورد آن رایحه بدانند. توصیه‌ی ما به شما این است که با بو کردن این نوارها در مورد خرید یک عطر تصمیم نگیرید. وقتی این نوارهای معطر را بو می‌کنید فقط نت‌های اولیه عطر به مشام‌تان می‌رسد که گذرا هستند. بوی اصلی عطر در نت پایانی آن نهفته است که حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بعد از اسپری کردن به مشام‌تان می‌رسد، این یک آزمایش تجربی شیمی است
سعی کنید تمام نت‌های عطر را بو کنید، این امر مترصد این است که برای خرید عطر حداقل ۴۵ دقیقه وقت بگذارید تا نت سوم که بوی اصلی عطر است هم به مشام‌تان برسد.
فراموش نکنید که عطر خریدن یک فرایند زمان‌بر است نه یک کار الله‌بختکی و سرسری! اکثر آقایان تصور می‌کنند که تمام رایحه‌ها خوب هستند و روی تن‌شان می‌نشینند این در حالی است که عطر شما امضای شماست پس باید در انتخاب آن دقت کنید و سند چندتایی از عطر یا ادکلن‌ها را با توجه به فصل به نام خودتان بزنید.

فرق عطر و ادکلن
الو دکتر ، آیا عطر زدن به گردن و مچ دست باعث به خطر افتادن سلامتی …

الو دکتر ، فواید عطر گل ها و گیاهان

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ