درمان کبد چرب با سرکه سیب

sahar.d
شیوه ی زندگی امروز و هجوم فست فود ها و غذاهای چرب به رژیم غذایی مردم سبب ایجاد مشکلات متعددی از جمله کبد چرب می شود. در این مطلب شما را با یک درمان موثر برای کبد چرب با استفاده از سرکه سیب آشنا می کنیم.

برای درمان کبد چرب مصرف یک دارو یا ماده غذایی به تنهایی موثر نیست بلکه در کنار رژیم غذایی مناسب و ورزش می تواند تاثیر گذار باشد. بهترین روش برای درمان کبد چرب استفاده از توصیه های طب سنتی است. طب سنتی توصیه می کند مصرف میوه های حاوی آنتی اکسیدان تاثیر بسزایی در درمان کبد چرب دارد. در این میان سیب یکی از موثر ترین میوه ها در درمان کبد چرب است و سرکه سیب به دلیل خواصی که دارد به بهبود این بیماری کمک می کند. در این مطلب به بررسی درمان کبد چرب با سرکه سیب می پردازیم.

در چه حالتی فرد به بیماری کبد چرب دچار شده است؟

وجود چربی در کبد طبیعی است، اما اگر این میزان از چربی بیش از ۵ تا ۱۰ درصد وزن کل کبد شود، فرد به بیماری کبد چرب دچار شده‌است.

این بیماری نشانهٔ خاصی ندارد اما بعد از رعایت نکردن و پیشروی این بیماری در کبد باعث سوءهاضمه شود.

مصرف الکل یمی از دلایل اصلی این بیماری است. البته افراد غیر الکلی هم به دلایل مختلف از جمله چاقی، مصرف غذاهای آماده و غذاهای چرب، عدم فعالیت فیزیکی و مصرف مواد نامناسب غذایی ممکن است به این بیماری دچار شوند. این عارضه گاهی به علت مصرف برخی داروها می‌باشد که باعث رسوب چربی در کبد می‌شود.

انواع کبد چرب

کبد چرب غیرالکلی

این بیماری زمانی رخ می‌دهد که کبد در شکستن چربی‌ها دچار مشکل می‌شود و با جمع شدن چربی در بافت‌های کبد، فرد دچار کبد چرب می‌گردد. این بیماری با مصرف الکل مرتبط نبوده و زمانی مشخص می‌شود که ۱۰ درصد یا بیشتر وزن کبد حاوی چربی باشد. این بیماری خود نیز به چند دسته تقسیم شده و در شدیدترین مراحل باعث سیروز کبدی یا زخم و سپس نارسایی کبدی می‌گردد.

کبد چرب الکلی

این بیماری جزء اولین مرحله‌های بیماری‌های کبدی مربوط به الکل است. کبد با مصرف زیاد الکل صدمه دیده و قادر به شکستن چربی‌ها نیست. اگر فرد از مصرف الکل خودداری نماید، این نوع کبدچرب کم‌کم درمان می‌گردد، اما در صورت ادامه به مصرف الکل فرد ممکن است دچار سیروز کبدی گردد.

کبد چرب بارداری

هرچند این نوع از کبد چرب خیلی نادر بوده، با این حال جمع شدن چربی در هنگام بارداری می‌تواند خطراتی جدی هم برای مادر و هم برای جنین داشته باشد. این بیماری می‌تواند باعث نارسایی کبدی، نارسایی کلیه، عفونت شدید یا خون‌ریزی شود. هرچند دلیل این بیماری کاملاً شناخته نشده اما دانشمندان معتقدند این بیماری با هورمون‌های این دوران در ارتباط است.

علایم این بیماری در سه ماه سوم رخ داده و شامل حالت تهوع، استفراغ، درد در قسمت بالایی سمت راست شکم، زردی و کسالت عمومی می‌باشد. زنان باردار باید آزمایش‌های لازم را برای اطلاع از این بیماری انجام دهند، اکثر زنان پس از زایمان شروع به بهبود می‌نمایند.

تاثیر سرکه سیب بر درمان کبد چرب

نکته مهم در ابتدای مطلب این است که مصرف سرکه سیب برای بیماران مبتلا به کبد چرب مفید است اما باید در مصرف این خوراکی هم مانند تمام خوراکی‌های دیگر، حد اعتدال را رعایت کرد.

 سیب سرشار از آنتی اکسیدان است و این آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد مقابله کرده در درمان کبد چرب بسیار موثر هستند. همچنین سیب حاوی اسید مالیک است که یک عنصر اساسی برای پیشگیری از آسیب به کبد می شود؛ در نتیجه کمک می کند که این ارگان در سلامت بهتری قرار داشته باشد.

در سرکه سیب به دلیل فرآیند تخمیر این خواص بیشتر می شود. به همین دلیل سرکه حاوی مواد احیاکننده است و مصرف آن برایبیماران مبتلا به کبد چرب مفید است و به درمان این بیماری کمک می کند.

موثرترین راه درمان کبد چرب

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ