وزارت بهداشت تاتو را ممنوع کرده؟
تاتو از نظر پزشکی به غیر از موارد نادر که برای پوشش یک جوشگاه غیرقابل درمان و زشت در صورت، آن هم از سوی پزشک متخصص پوست به کار میرود، در بقیه موارد از جمله دلایل زیبایی یا آرایش دایم توصیه نمیشود و طبق اطلاعیههای وزارت بهداشت این کار جرم تلقی میشود، زیرا عوارض جدی مانند ایجاد گوشت اضافی، انتقال عفونتهایی مانند ایدز، هپاتیت، سل، تبخال و …، تغییر رنگ پوست و تحریک بیماریهای زمینهای را به دنبال دارد. متاسفانه مردم در آرایشگاهها به طور غیرمجاز و غیراستریل تتو را انجام میدهند و بعد از منصرف شدن، به پزشکان متخصص پوست برای رفع آن مراجعه میکنند که گاهی بعضی از تتوها که رنگهای گوناگون در آن به کار رفته است، درمان بسیار مشکلی دارند و باید به دفعات با اشعه لیزر آنها را درمان کرد.
راهی برای ورود میکروب ها
پوست اولین سد دفاعی بدن در برابر ورود میکروبها است و با تتو کردن این سد دفاعی مورد تهاجم قرار میگیرد، چون در این فرآیند، سوزن در یکی از سدهای دفاعی بدن نفوذ میکند و همراه خود عوامل میکروبی را وارد بدن میکند. رنگهای تتو هم ممکن است واکنشهای ایمنی بدن را تحریک کنند. با انجام تاتو سلولها، ملتهب، بنفش رنگ و به صورت دانههای تسبیح برجسته میشوند. افرادی که سابقه نقص سیستم ایمنی بدن دارند، باید دور تتو را خط بکشند.
ایدز و هپاتیت را جدی بگیرید
عفونت های موضعی مانند زرد زخم و باد سرخ و تبخال که چون زودرس وعلامت دار هستند بیمار متوجه شده و آنها را درمان می کند اما در پاره ای دیگر مانند هپاتیت و HIV چون مدت ها بی علامت باقی می مانند شخص از وجود آنها بی خبر مانده و بیماری بی سروصدا در بدن فرد پیشرفت می کند. این بیماری ها تنها زمانی علامت دار می شود که قابل معالجه نخواهد بود.
بزرگترین ریسک، تاتوی چشم
بسیاری از خانمها برای اینکه خودشان را از آرایش چشم راحت کنند، تصمیم میگیرند که خط چشم را روی چشمهایشان تتو کنند، در حالی که این کار عوارض زیادی در پی خواهد داشت. مشکل اصلی این است که آرایشگری که این کار را انجام میدهد، از ساختمان چشم و بافتهای حساس آن هیچگونه آگاهی ندارد و این امر باعث میشود که هنگام وارد کردن سوزن به پشت پلک، آسیب بافتهای چشمی رخ دهد. گاهی در صورتی که سوزن خیلی عمقی در بافت پلک وارد شود، باعث پارگی پلک و آسیب بافتهای کره چشم خواهد شد. از طرف دیگر وارد شدن رنگ تتو به داخل چشم میتواند باعث حساسیت چشمی شود.
حساس می شوید
این حساسیت ها ممکن است حتی بعد از 10 سال در محل تاتو به صورت اگزما و خارش دائم ظاهر شود و از آن بدتر ناسازگاری مواد تاتو شده درپوست وایجاد برآمدگی ها و زخم های عجیب وغریب است که آن را واکنش جسم خارجی می نامند. رنگهایی که در تتو استفاده میشوند، به خصوص رنگ قرمز ممکن است ایجاد حساسیت کنند. در این صورت پوست، قرمز و دچار خارش میشود. این حساسیتهای پوستی، سالها پس از انجام تتو ممکن است ظاهر شوند. پزشکان پوست گاهی برای از بین بردن چنین حساسیتهایی، مجبورند از داروهای هورمونی قوی استفاده کنند.
از راکسوم چه می دانید؟
تورم، ایجاد ضایعات برجسته ریز و درشت، خارش، سوزش و بروز درد در در محلی که ماده تاتو در آن تزریق شده است از عمده پیامدهای تاتو و علت مراجعات بعدی این افراد به پزشک است. در برخی مواقع ممکن است بعد از گذشت چند ماه یا حتی چند سال از تزریق ماده تاتو، بدن شروع به واکنش بر ضد رنگ دانه وارد شده کند که اصطلاحاٌ به آن راکسیوم گفته میشود.
راه برگشتی ندارید
اگر رنگ تتو به لایه ماندگار پوست تزریق شود، برای همیشه باقی میماند و قابل پاک شدن نیست، ولی در صورتی که در لایههای سطحی تزریق شود، به تدریج کم رنگ میشود و از بین میرود. در عین حال اگر ماده ی تتو کربنی باشد، میتوان آن را به وسیله لیزر برداشت، ولی اگر مواد رنگی به خصوص قرمز و قهوهای و زرد باشد، به دلیل وجود ترکیبات آهن در این رنگها امکان برداشتن آنها وجود ندارد و حتی با استفاده از لیزر نیز ناحیه تزریق شده، برای همیشه تیره رنگ باقی میماند.